Aktivity města Ostravy v ochraně ovzduší Ing. Dalibor Madej Statutární město Ostrava, náměstek primátora www.ostrava.cz Statutární město Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Problémy životního prostředí a jejich řešení 1: ovzduší
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Vliv dopravy na životní prostředí
( Jaký vliv má na člověka a životní prostředí)
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice
Akční plán ke Strategickému plánu rozvoje města do roku 2020.
Zpřísňující balíček Moravskoslezského kraje v rámci smogových situací Ostrava, dne Miroslav Novák.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Hodnocení zdravotních rizik škodlivin v ostravském ovzduší
Problematika kvality ovzduší Moravskoslezského kraje a činnost krajského úřadu Zpracoval: Ing. Marek Bruštík Datum:
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Konkurence schopnost města Ostravy ve vazbě na stav životního prostředí Ing. Dalibor Madej náměstek primátora leden 2012 Statutární město Ostrava
Znečišťování ovzduší výfukovými plyny
Ochrana ovzduší a klimatu v obcích Středočeského kraje
DÚ I.2 Výskyt vybraných znečišťujících látek z bodových zdrojů znečištění v povodí Odry VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
Statutární město Ostrava
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Moravskoslezský kraj.
Krátkodobý program ke zlepšení kvality ovzduší (Akční plán) Ing. Dalibor Madej Statutární město Ostrava, náměstek primátora Statutární město.
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Statutární město Ostrava
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
DÚ I.2 Výskyt vybraných znečišťujících látek z bodových zdrojů znečištění v povodí Odry VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Koncepce podpory kultury a umění města Pardubice
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
 člověk vypouští zplodiny do ovzduší, ty potom brání odchodu slunečního záření a působí jako skleník, pokud by se znečištění nesnížilo, tak hrozí oteplení.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
Statutární město Ostrava
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší Technická 5, Praha 6 Školitel: František Skácel Výšková.
Škola Střední průmyslová škola Zlín
VLIV PRŮMYSLU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Příprava dlouhodobého koncepčního rozvoje příměstského území
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Oxid siřičitý a dusičitý Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Seznámení.
Chemické značky a vzorce
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Životní prostředí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Voda a vzduch 2. VZDUCH RZ Důležitý k dýchání Důležitý k dýchání Směs: Směs: Kyslík 21 % Kyslík 21 % Dusík 78 % Dusík 78 % Ostatní plyny 1.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Evropský sociální fond
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
plk.Ing. Vladimír Vlček, Ph.D.
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Stipendia města Ostrava
Emise TZL společnosti ArcelorMittal Ostrava
ATELIÉROVÁ TVORBA I Název práce: Dům služeb
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Transkript prezentace:

Aktivity města Ostravy v ochraně ovzduší Ing. Dalibor Madej Statutární město Ostrava, náměstek primátora Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava

Ostrava-Bartovice Lokalizace MS ZÚ Jihozápadně od MS (cca 2 až 3 km) se nachází průmyslový komplex ArcelorMittal Ostrava a.s. dále LT a D-Těšínská Měří se: PM10 Oxid dusičitý Oxidy dusíku Oxid siřičitý Ozon Olovo Kadmium Arsen Nikl Rtuť PAU (BaP, BaA, fenantren) VOC (BN, TO, EBN, ST, XY)

Statutární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí

Ostrava-Mariánské Hory Lokalizace MS ZÚ Jižně a jihozápadně od MS (cca 1 km) se nachází průmyslový komplex EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s. Měří se: PM10 Oxid dusičitý Oxidy dusíku Oxid siřičitý Ozon Olovo Kadmium Arsen Nikl Rtuť PAU VOC

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava Strategický plán rozvoje statutárního města Ostravy na léta

Statutární město Ostrava Kde hledat informace k aktivitám města, uvedeným v tomto příspěvku, včetně kompetencí města a jeho orgánů: v sekci životní prostředí (barevně blikající sekce vpravo). Analýzy a studie INTRANET: Vlevo (nad Ovanetem) Životní prostředí OVZDUŠÍ

Děkuji za pozornost Název prezentace: Aktivity města Ostravy v ochraně ovzduší Vypracoval: Dalibor Madej