Sylabus pro prezentační dovednosti III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Modul II - Příprava lektora na výuku
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
C lékařská fakulta – Univerzity Karlovy v Praze Sylabus pro prezentační dovednosti – individuální (IV.) Lektoři: PhDr. Jana Kasalová, PhDr. Jiří.
Celoživotní vzdělávání a projektová metoda vyuČování
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Vybrané techniky a metody sociální práce
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Jak se stát dobrým právníkem?
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
Jak se stát dobrým právníkem?
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Úvod do managementu 1. seminář
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Pedagogická komunikace
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Didaktické metody Androdidaktika.
Osnova výuky_únor 2011 MANAŽERSKÝ KOUČINK MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
STRUKTURA METODIKY STRUKTURA METODICKÉHO LISTU PRACOVNÍ LIST PROJEKTOVÝ DEN A PREZENTAČNÍ DEN PROGRAM SEMINÁŘE CHEMIE 1 Projekt TROJLÍSTEK, Seminář chemie,
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Manažerský koučink MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková
Plánování prvních kroků
Didaktické metody Androdidaktika.
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Prezentační a komunikační dovednosti
Centrum kolegiální podpory CKP
Vzorový projekt pro ZŠ.
Kariérové poradenství a podnikavost
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Sylabus pro prezentační dovednosti III. C 203 1. lékařská fakulta – Univerzity Karlovy v Praze Sylabus pro prezentační dovednosti III. Lektoři: Ing. Vratislav Svatoň, PhDr. Jana Kasalová, Alexandra Merunková, PhDr. Jiří Závozda, Radomír Chovaneček Casteam, s.r.o. Jednořadá 1051/53 Praha 6 - Bubeneč 160 00 IČ:27208257 08.05.2014

Sylabus pro prezentační dovednosti III.   Lektor, specialista na komunikaci: Ing. Vratislav Svatoň Lektorka, odborný garant: PhDr. Jana Kasalová Lektorka, hlasová specialistka: Alexandra Merunková Lektor, specialista na komunikaci, sparingpartner: PhDr. Jiří Závozda Obrazový poradce, kameraman: Radomír Chovaneček Projektový manažer: Ing. Kateřina Malá Cíle školení:   Ověření a prohloubení znalostí a dovedností I., II. Zdokonalení hlasového projevu Rutinní nácvik – řeč těla Zdokonalení sebeprezentace před kamerou a publikem Pochopení typologie tzv. narušitelů Zvládnutí negativních projevů ze strany publika - tzv. narušitelů Společná analýza vystoupení Stanovení cílů pro pedagogickou praxi Metoda: přednáška a výklad, seminář, workshop, trénink před kamerou, brainstorming, řízená debata, individuální práce. Tento druh semináře předpokládá již teoretickou výbavu účastníků a jeho hlavním smyslem je interaktivní analýza. POZNÁMKY:

1. výukový den (135 minut) Zopakování osvojených dovedností z předchozích ročníků (hlavních aspektů prezentačních dovedností – verbálních i neverbálních, metod učení, didaktických postupů práce se skupinou, výstavby přednášky a její metodiky) Práce s hlasovým projevem pod vedením hlasového pedagoga – zaměření na individuální potřeby účastníků Pravidla a nácvik sebeprezentace Řeč těla – zajímavosti a doplnění znalostí Interaktivní analýza – práce celého týmu   Téma, obsah Metoda Úvod, přivítání účastníků kurzu, představení organizátorů a školícího týmu Prezentace Zopakování osvojeného, co se osvědčilo, co méně, co používám a co nikoli Řízená diskuse Identifikace individuálních rozvojových cílů. Diskuse ve dvojicích, příprava na prezentaci Prezentace individuálních cílů před skupinou 2-minutová prezentace před skupinou Rozbor nahrávek a zpětná vazba s ohledem na stanovené cíle Videoanalýza, zpětná vazba od kolegů, doporučení lektora Doplnění znalostí k problematice řeči těla Odborný výklad lektora Nácvik vystupování formou neobvyklých prezentací Vyzkoušení neobvyklých forem prezentací 1-2 minutová prezentace před skupinou Ukončení, sdělení dojmů, zpětná vazba lektorům

2. výukový den (90 minut) Práce s publikem a s negativními projevy ze strany publika (vyrušování, zpochybňování, přebírání kontroly, nepříjemné dotazy apod.) Typologie tzv. narušitelů a práce s nimi  Prezentace před skupinou Interaktivní analýza – práce celého týmu   Téma, obsah Metoda Úvod, přivítání účastníků kurzu, shrnutí předešlé lekce Prezentace, řízená diskuse Připomínky a dotazy k individuálním rozvojovým cílům popř. jejich doplnění Řízená diskuse Zkušenosti posluchačů s „narušiteli“ Diskuse, výměna zkušeností Typologie „narušitelů“ a práce s nimi Odborný výklad lektora, diskuse Sestavení seznamu nejčastějších námitek, nepříjemných dotazů či jiných rušivých prvků a reakcí na ně Práce ve dvou skupinách Seznámení s výsledky práce obou skupin - videonahrávky Řízená diskuse, výměna zkušeností, natáčení Ukončení, sdělení dojmů, zpětná vazba lektorům. *Všechny časy jsou orientační a lektor si je může upravit dle potřeby účastníků. *Po celou dobu přítomen kameraman a fotograf (tedy nejen pro účely konkrétního tréninku, ale i pro dokumentaci).