Pilotní counterfactual impact evaluation OP LZZ, oblast podpory 1.1 Představení evaluace 6. 6. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina pro evaluace 11. setkání
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Pracovní skupina pro evaluace 9. setkání 1.prosince 2011 Praha.
Pracovní skupina pro evaluace 10. setkání
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Analýza možností realizace dalších obdobných evaluací v OP financovaných z ESF či ERDF v ČR Ing. Martin Pělucha, Ph.D. RNDr. Viktor Květoň, Ph.D.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Návrh modelů Jan Brůha IREAS. Návrh otázek a modelů Jaký vliv měla podpora z ESF v OP LZZ 1.1 na obrat / zisk a zaměstnanost firem? – Jde o srovnání mezi.
Oto Potluka IREAS a VŠE Praha
Pilotní counterfactual impact evaluation OP LZZ, oblast podpory 1.1 Data pro evaluaci
Přehled statistických metod pro CIE
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Podpora lidských zdrojů v rámci OP LZZ a OPZ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
ZAJIŠTĚNÍ KOMUNIKAČNÍCH AKTIVIT OP LZZ A ESF. OBSAH MPSV a OP LZZ/ESF –kdo jsme –o co usilujeme –co děláme –naše výsledky –povinná publicita VEŘEJNÁ ZAKÁZKA.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Pilotní counterfactual impact evaluation OP LZZ, oblast podpory 1.1 Představení evaluace

Program dnešního dne 9:00 – 10:30 (v českém jazyce) Představení projektu Obecné představení metod Navržený způsob řešení Informace o sběru dat 10:45 – 12:00 (v anglickém jazyce) Diskuse se zahraničním expertem

Evaluace dopadů - CIE Zdroj: Evalsed, OECD, vlastní úpravy

Oč jde v CIE? Srovnání situace s intervencí s hypotetickou situací bez intervence (např. pomocí kontrolních skupin). Využití statistických metod -tam, kde je větší počet sledovaných případů -tam, kde jsou si sledované případy rámcově podobné

Používání CIE Jde o jednu z evaluačních metod (nenahrazuje tedy jiné metody) Roste použití metod counterfactual impact evaluation (CIE) v EU

Základní informace o projektu Realizuje IREAS ve spolupráci s Podnikohospodářskou fakultou VŠE Praha Evaluační tým: Alberto Martini, Oto Potluka, Jan Brůha, Martin Pělucha, Viktor Květoň, Martin Špaček, Jakub Loun, Robert Polakovič Realizace do podzimu 2013

Cíle této evaluace Cílem realizace této evaluace je: Aplikovat precizní metody CIE na oblast podpory 1.1 v OP LZZ; Zvýšit povědomí o metodách CIE v evaluační komunitě v ČR; Podpořit uplatnění této metody při evaluacích v ČR.

Průběh evaluačního projektu 5 workshopů (informační, vzdělávací, ale i PR charakter pro tuto metodu) - Další workshopy (léto 2011; s účastí Alberto Martiniho) – celkem 7 akcí 3 zprávy (budou dávány evaluační veřejnosti k diskusi). Poslední koncem roku články (navíc se chceme věnovat i terminologii)

Evaluační úkol č. 1 Jaký je skutečný účinek podpor u firem, a to na konkurenceschopnost podniků, investice podniků do vzdělávání zaměstnanců; fluktuaci zaměstnanců podniků; růst podniku vyjádřený nově vzniklými pracovními místy? Existují rozdíly v účinku na některé skupiny podniků? Jaké? Jaký je mechanismus účinku? Proč intervence (ne)funguje?

Evaluační úkoly č. 2 a č. 3 Úkol 2: Případová studie na realizaci CIE pro českou evaluační komunitu Úkol 3: Vytipování dalších možných „adeptů“ na CIE mezi programy v ČR

Terminologie v oblasti CIE V řadě případů neexistuje ustálená česká terminologie: Counterfactual impact evaluation Selection bias Propensity score matching …a řada dalších Plánujeme vytvoření článku (slovníčku?) k této problematice

Informace o průběhu evaluace Informace MPSV ČR: counterfactual-impact-evaluation-op- lzz-oblast counterfactual-impact-evaluation-op- lzz-oblast Diskuse též na ESF Fóru Pozvánky na workshopy a průběžné zprávy budou dostupné: