Digitální technická mapa města Velké Meziříčí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komplexní pozemková úprava
Advertisements

RNDr. Jan Bareš Útvar rozvoje hl. m. Prahy
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
Nástroje územního plánování
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
DATOVÉ SOUBORY PRO ANALYTICKÉ A PROGNOSTICKÉ PRÁCE NA ÚROVNI SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ Doc. RNDr. Alois Andrle, CSc. ÚRS PRAHA, a.s.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Plzeňského a Karlovarského kraje
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Stav uzavíraných partnerských smluv a vyhlášek obcí Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský.
JDTM ZK – Využití ve Vodovodech a kanalizacích Vsetín, a.s. Vodovody a Kanalizace Vsetín, a.s. Ing. Vít Petřvalský.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
14 let DTM Zlínského kraje Plzeň
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Ing. Antonín Procházka; Ing. Tomáš Nováček; Ing. Pavel Matějka
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
mapový aplikační server
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Obsah územně plánovacích podkladů
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Digitální technická mapa města Velké Meziříčí Ing. Josef Švec, e-mail:svec@mestovm.cz Tel: 566 501 150

Digitální technická mapa města Velké Meziříčí Začátky tvorby DTMM Smlouvy na tvorbu a aktualizaci DTMM Aktualizace Ukázky Závěr

Začátky tvorby DTMM 1998 smluvně (se správci sítí) zahájena systematická tvorba digitální technické mapy, inventarizace všech geodetických podkladů od správců sítí na území města. Základ dílčí části města, uliční čáry, kde se budovala jejich nová investiční stavba. Výsledkem k doměření byla zbývající část města, zbývající uliční čáry. Porovnávání záměrů s územním plánem města. K DTMM přičleněna i oblast mimo město, bez zástavby, kde je do budoucna plánován rozvoj. - 1999 dvoustranné smlouvy mezi zhotovitelem DTMM ( GEOSem Hradec Králové, spol. s r.o.) a jednotlivými podílníky na tvorbě DTMM, Městem Velké Meziříčí, JME, a.s. Brno, JMP, a.s.Jihlava, VAS, a.s. a Český Telecom, a.s.. - Kontrolní dny třikrát ročně, měření upřesňováno a připomínkováno - 2002 je zpracováno zaměření vlastního Města Velké Meziříří ( dříve intravilánu ) a k tomuto je přiřazeno cca 3O ha extravilánu.

Smlouvy na tvorbu a aktualizaci DTMM 2003 je podepsána Smlouva o spolupráci při aktualizaci a správě digitálních mapových podkladů města s jednotlivými správci inženýrských sítí, kterými nyní jsou Telefonica O2 Czech republik a.s., E.ON Česká republika a.s., Vodárenská akciová společnost a.s., Jihomoravská plynárenská a.s. a Město Velké Meziříčí 2003 vybrána firma na Správu datového skladu Digitální mapy polohopisné situace, podepsána smlouva s GB-geodezie, s.r.o. , která je dceřinou společností firmy Geodis Brno s.r.o.

Aktualizace a specifikace DTMM Velkého Meziříčí tvoří DTMM Města Velké Meziříčí a jeho místních částí (Lhotky, Kúsky, Dolní Radslavice, Mostiště, Olší nad Oslavou, Hrbov, Svařenov). Aktualizace jsou prováděny dvakrát ročně DTMM je součástí intranetu GIS Velkého Meziříčí (T-MapServer) Maximální roční cena za správu DTMM je 80.000,- Kč bez DPH (rozdělena mezi 5 správců) Polohopisná mapa města – neřeší smluvní vztah se správci, za jeho aktuálnost je zodpovědné Město Velké Meziříčí

DTMM Velká Bíteš Ve správním obvodu ORP Velké Meziříčí se nachází Velká Bíteš – tvorba DTMM Velké Bíteše se stejnou historií a současností jako DTMM Velkého Meziříčí DTMM Velké Bíteše také umístěna na T-MapServeru Města Velké Meziříčí (stejně jako celý GIS města Velká Bíteš)

Ukázky DTMM Přijatá data od správce datového skladu (dgn) Použití v T-MapServeru Města Velké Meziříčí (shp)

Digitální technická mapa kraje Vysočina ????? Stejně jako Územně analytické podklady – nijak Složitost situace – území, kde se potkává na jednom území a jedné síti několik správců Přístup malých obcí ??? Přístup měst, kde již DTMM existuje ??? Role kraje ??? Další faktory ???

Digitální technická mapa města Velké Meziříčí Děkuji za pozornost Ing. Josef Švec, e-mail:svec@mestovm.cz Tel: 566 501 150