První národní cyklo a in-line průzkum Hlavní závěry a výzvy Jak dál Brno, 12. ledna 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Zelené stezky Greenways
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Ing. Luboš Kala Central MeetBike Expert Seminar
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
MAS Sdružení Růže Zkušenosti s cykloturistikou v mikroregionu Sdružení Růže.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Projekt empirického výzkumu
CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA Jaroslav Martinek Central MeetBike.
První národní cyklo a in-line průzkum Popularita regionů Zájem o služby pro cyklisty a in-line bruslaře Brno, 12. ledna 2012.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Ing. Jaroslav Martinek Central MeetBike Expert seminar Cyklotrasa 14.
Internetový obchod v ČR 2005 / 2006 Konference SAEC, , Bratislava Josef Suchánek APEK - Asociace pro elektronickou komerci.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Letní turistická sezóna 2007 Cestování Čechů po českých regionech Rostislav Vondruška Ředitel CzechTourism.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
KONCEPT ROZVOJE CYKLISTIKY VE VELKOMĚTECH Ing. Luděk Sosna, Ph. D., ředitel odboru strategie, MD ČR.
10. Cyklistika ve volném čase, cykloturistika, Česko jede
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Propagace cyklistiky v Jihlavě „Budování infrastruktury, odstraňování bariér, propagace a kampaně“ Ing. Jaroslav Vymazal, primátor statutárního města Jihlavy.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
1 Češi jezdí na kole Ing. Jitka Vrtalová NaKole.cz Cyklisté v Česku - kdo jsou a co chtějí.
Certifikace Cyklisté vítáni Využití potenciálu cykloturistiky a zvyšování kvality cykloturistických produktů Radek Patrný, Nadace Partnerství ,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Orlické hory pro všechny Již jste viděli, jak to probíhalo v Beskydech Budeme pilotní projekt mimo území Moravskoslezského kraje a chceme dosáhnout stejného.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
_ Marketingový mix na podporu domácího cestovního ruchu 21/05/13 Radka Neumannova.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora krajského akčního plánování
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Perspektivy Labské stezky
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Propagace cyklistiky v Jihlavě
Transkript prezentace:

První národní cyklo a in-line průzkum Hlavní závěry a výzvy Jak dál Brno, 12. ledna 2012

...radost z jízdy..

.. a jejich šťastné tváře při pohybu Naše děti … a jejich šťastné tváře

Hlavní závěry a výzvy ČR má velký a nevyužitý potenciál pro rozvoj cykloturistiky : početná skupina (4,75 mil. cyklistů, z toho 1 aktivních + 0,7 in-line a 0,3 bikerů) širokospektrální skupina (věkově, jezdí celoročně) potenciál vícedenních pobytů a dálkových tras (dnes jednodenní výlety) ekonomický potenciál (studie 2008: v Evropě 2,8 mld. cyklotur.cest ročně s ekonomickými přínosy cca 54 mld.EUR/rok) Infrastruktura je nedostatečná – neodpovídá očekáváním optimalizace tras (méně silnice), dálkové (jednotně vyznačit) připravit terény pro bikery (nekonfliktní využití značených pěších, další nové, singltraily) rozšířit terény pro in-line (chybí kvalitní km) zkvalitnit informační a orientační značení (upřednostňováno před tiskovinou) rozvíjet doplňkovou infrastrukturu (rodiny a skupiny žádají)

Mít se kde občerstvit a pobavit..

Mít se kde zastavit Pozor !!! 2 ze 3 nemají přílbu !!! 

Mít si kde pohrát

Hlavní závěry a výzvy V oblasti služeb a marketingu jsou značné rezervy zkvalitnit služby (procyklistické – Cyklisté vítáni, cyklobusy a kombinovaná doprava, dostupné servisy, doprovodné relaxační programy) prorazit na trhu ČR s dnes nadčasovými službami cykloprůvodců a zájezdů, vč.incomingových (v zahraničí funguje) připravit žádané balíčky (specifické pro cílové skupiny, produkt dálkových tras, uvádět v žádaných GPS souřadnicích a na oblíbeném internetu, přehledně jednotnou metodikou na jednom rozcestníkovém portálu) uvědomění potřeby (versus infrastruktura) Podporovat a propagovat bezpečnost napříč všemi aktivitami propagovat bezpečnost – používání ochranné přílby a chráničů (přílbu nosí jen 40 % bruslařů)

Další práce s výsledky Plné zveřejnění výsledků průzkumu * presentace, závěrečná zpráva a základní datový soubor naleznete na a Vytvoření metodik a doporučení v oblastech: * budování infrastruktury * jednotného značení * tvorby balíčků vč. produktu dálkových tras * v oblasti služeb * monitoringu * optimální dotační politiky Workshopy v regionech (kraje, destinace, stát) * seznámit veřejné i soukromé aktéry v oblasti tvorby infrastruktury, služeb, marketingu a dotační politiky s výsledky a s možnostmi práce s nimi * prodiskutovat s nimi metodiky * motivovat je Monitoring a zpětná vazba * kvantitativní monitoring na páteřních stezkách * dotazníkový marketingový průzkum v uzlech, vč. ekonomické zpětné vazby * národní cyklo a in-line průzkum

Doporučení pro národní produkt Česko jede

Děkujeme všem, kteří -důvěřovali „Vyplň a budeš jezdit líp“ -vyplnili -podpořili -přiložili ruku k dílu Za realizační tým průzkumu Renata Šedová, Jaroslav Martínek, Jitka Vrtalová, Radka Žáková a Daniel Mourek