Solární Střešní solární elektrárna Informace pro investory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
Advertisements

Připojení fotovoltaických elektráren
Solární systémy pro aktivní topení
Výstavba a provoz solárních zdrojů elektřiny
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Fotovoltaika.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem…..
Tepelné čerpadlo 3.
Ekonomika provozu a současné trendy v oblasti využívání sluneční energie A5M13VSO-7.
Fotovoltaické systémy A5M13VSO-6. Základními prvky fotovoltaických systémů jsou Fotovoltaické články a moduly Měniče Pomocná zařizení (BOS)
Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné.
Sluneční elektrárna.
BYTOVÁ DRUŽSTVA 2010 Ing. Tomáš Kopecký, Lišov
Solární Střešní solární elektrárna Informace pro majitele nemovitostí.
VLASTNÍ ELEKTRICKÁ ENERGIE ZE SLUNCE
BUĎTE CHYTŘÍ, CHRAŇTE PŘÍRODU A PLAŤTE MÉNĚ SNÍŽENÍ SPOTŘEBY ELEKTRICKÉ ENERGIE
Energie Slunce Připojení fotovoltaických elektráren.
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
Finanční řízení podniku
Zákon o podporovaných zdrojích energie
Klasifikace investic v podniku
Fotovoltaická elektrárna
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Ekonomika investic.
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Ekonomické aspekty fotovoltaiky A5M13FVS-12. Ekonomické hodnocení PV systémů Cena elektřiny vyrobená nějakým systémem (např. fotovoltaickým) se obvykle.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – pořízení, evidence, vyřazení Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Vaše budoucnost s FM GROUP
Trunkát Tadeáš, 1.U. -nevyčerpatelnost -ekologičnost.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro strategický rozvoj Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Výnosový způsob oceňování majetku
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Přímá výroba elektrické energie
Využití energie Slunce
Tepelná čerpadla a solární systémy pro bytové domy
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
Martin Sedlák, ředitel AliES 29. února Zvonečník, Praha.
TarifSMLL+XLXXL Měsíční paušály300 Kč450 Kč650 Kč950 Kč2000 Kč3 900 Kč Volné minuty neomezené V rámci o25,605,00 4,003,000 Ostatní sítě v ČR5,605,00.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Návratnost investic do fotovoltaických panelů rodinného domku Autor práce: Renata Tomšovicová Vedoucí.
Právní otázky související s akvizicí projektů FVE FF 2010 Plzeň, Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Rechtsanwalt/Advokát
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
Malé a střední podnikání
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Podpora obnovitelných zdrojů elektřiny
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do vody
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do vody
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

solární Střešní solární elektrárna Informace pro investory

Proč investovat do střešní solární elektrárny?  jedná se o ekonomicky výhodnou investici do hi-tech technologie  osvobození výnosů od daně z příjmů na 5 let  2. odpisová skupina – možnost odpisu v 5 letech  životnost a výkon zařízení jsou výrobcem garantovány na 20 let  po 20 letech činí výkon solárních článků 80%  v souladu s českou legislativou podporující výrobu čisté energie Vám budou po celou dobu životnosti zařízení vypláceny za výrobu el. energie tzv. zelené bonusy, jejichž výše je garantována zákonem a bude se zvyšovat o inflační doložku  vyrobenou elektřinu můžete dále prodat nebo sami spotřebovávat

Výhody střešní solární elektrárny  nepotřebujete vlastnit rozlehlý pozemek ani nemovitost s vhodnou střechou  pro činnost solární elektrárny není třeba přímé slunce, stačí difuzní světlo (sluneční záření proniká mraky či tenkou vrstvou sněhu!)  na rozdíl od klasických solárních panelů, naše články z amorfního křemíku poskytují standardní výkon i při zatažené obloze a vyšších teplotách  jednoduchá a rychlá instalace  realizace Vaší investice se provede pouze na ohlášení stavebnímu úřadu  není potřeba územní rozhodnutí, stavební povolení ani kolaudační řízení  Vaše investice je chráněná věcným břemenem ve Váš prospěch, zapsaným v Katastru nemovitostí

Co nabízíme?  najdeme pro Vás vhodnou střechu pro umístění solárních článků dle Vašich představ o výši investice  zajistíme všechny potřebné právní dokumenty spojené s umístěním elektrárny na střeše jiného subjektu a napojení zařízení na síť distributora elektrické energie  rychlá montáž a uvedení do provozu  propočet výkonu článků a výnosů ze zařízení  údržba solárního systému po dobu jeho životnosti (neustálá kontrola výkonu zařízení a jeho čištění např. od sněhových srážek)  monitoring solárního systému po dobu jeho životnosti (budete mít neustálý přehled o tom, jak Vaše elektrárna pracuje)  v případě jakékoli poruchy zajistíme okamžitou opravu zařízení (např. výměna solárního kabelu…)

Co získáte investicí do střešní solární elektrárny?  stabilní dlouhodobý pasivní příjem zajištěný proti inflaci  stabilní dlouhodobý pasivní příjem garantovaný zákony ČR  každoroční návratnost kapitálu nad 10% po dobu až 25 let  investici bezpečnější, výnosnější a dlouhodobější než např. státní dluhopisy  připisování plateb přímo na Váš účet a každý měsíc!!  dlouhodobý pasivní příjem bez starostí !!

Pro více informací kontaktujte: IB & Partner s.r.o