E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Firma a jejich cíle.
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
PŘÍPRAVA A ZKUŠENOSTI S IMPLEMENTACÍ ONLINE VÝUKY V ČESKÉM ŠKOLSTVÍ.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
e-learning Lucie Rohlíková
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
OBSAH Minulost – jak se rozvíjel obchod a budovaly prodejní kanály
Využití informačních a komunikačních technologií (ICT) Informační systémy ve státní správě.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
INFORMATIKA 8 Multifunkční zařízení III2 – I8- 06.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Personální plán pro podnikatelský plán
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
Snímek 1 Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání Struktura vzdělávání a ověřování výsledků vzdělávání (Milan Landa, PROCON-CL,a.s.) Konference.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
EU_62_B_sada 1_03_M_Přímé bankovnictví_Poliačíková
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The stem engagement europe project
Remote control, využití v teleKonzultaci
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
MŠMT a MS CLASS SERVER ČR MŠMT
Vazba na Operační programy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoké učení technické v Brně
Svět nanovláken.
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO

Dlouholeté zkušenosti s výukou online Vlastní online komunikační a výukové nástroje (ONIF) Propracovaná metodika výuky a prezentace online Přehled o dění u nás i ve světě v této oblasti Lol (Learning OnLine) – proč iCORD ?

E-learning hype – trocha historie

Online vzdělávání – jaké jsou dnes možnosti ?

O-learning: pro & proti Výhody Jednoduchost Nenáročná příprava Cena Podobá se prezenční výuce Možnost rozšiřování dalšími online technologiemi Úspora času i peněz Nevýhody Nutná přítomnost lektora Nelze učit „jako ve třídě“ Možné technické problémy

Budoucnost?! Motto:The Internet Will Displace the Traditional University in 5 Years (Bill Gates, 2010) Nedostatek zdrojů obecně Úsporná opatření i ve školství Větší mobilita pracovních sil Státní podpora online technologií Krize Zvýšení nároků na rekvalifikaci Nutnost celoživotního vzdělávání Nutnost obsáhnout více odborností Konkurence Dramatické změny v technologiích Zvyšování dostupnosti i rychlosti Internetu Internet opravdu „všude“ Řada ne- počítačů připojených k Internetu Pokrok Zvyšování konkurence na trhu vzdělávání Pronikání prestižních universit na další teritoria Široká paleta mnoha forem elektronicky podporovaného vzdělávání Globalizace Zvyšování dostupnosti kvalitního vzdělávání prostřednictvím online technologií Zvyšování zaměstnanecké konkurence v řadě odvěví Globalizace

Děkuji Vám za pozornost

Buďte s námi online !