UPLATNĚNÍ ONLINE TECHNOLOGIE VE VÝUCE SESTER

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Kurz komunikace pro sestry v přímém kontaktu s pacientem
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Způsobilost k výkonu povolání
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
IČO: Registrována na MV ČR.  dobrovolným  nevládním  neziskovým sdružení v němž se mohou sdružovat porodní asistentky a všechny.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Celoživotní vzdělávání ve zdravotně-sociální oblasti
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Základní kurz bazální stimulace 28. a (
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
MOŽNOSTI BEZPLATNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A NELÉKAŘŮ
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Další vzdělávání na SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Česká společnost porodních asistentek „ČSPA“
PROBLEMATIKA PÁDŮ NA LŮŽKOVÉM ODDĚLENÍ Z POHLEDU VŠEOBECNÉ SESTRY
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
Česká asociace adiktologů
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Vznik přípravného výboru pro „komoru nelékařských zdravotnických povolání“ Tisková konference Praha
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Koncepce ošetřovatelství
Legislativa.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Vzdělávání ve zdravotnictví: migrace nelékařských zdravotnických pracovníků Mgr. Jana Mikulková ředitelka NCO NZO V Brně.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta HODNOTA A POSTOJ OŠETŘOVATELSTVÍ PRO VEŘEJNOST Prezentace diplomové práce: Vedoucí.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Mezinárodní den sester květen 2009
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Studijní program Ošetřovatelství
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

UPLATNĚNÍ ONLINE TECHNOLOGIE VE VÝUCE SESTER Helena Michálková Mezinárodní konference Rozvoj online technologií ve vzdělávání 13. 10. 2011 Zdravotně sociální fakulta Jihočeská univerzita České Budějovice SEPPIA Občanské sdružení

Všeobecná sestra Nelékařští zdravotničtí pracovníci tvoří nejpočetnější skupinu pracovníků  151 029 - registrovaní všeobecné sestry 105 005, porodní asistentky, zdravotnické záchranáře, fyzioterapeuty Profese regulované Povinnost celoživotního vzdělávání Ochrana veřejnosti

Zákon č. 96/2004 pracují pod odborným dohledem nebo samostatně bez odborného dohledu Osvědčení – registrace Absolvování vzdělávacích akcí - 40kreditů ČAS – kreditní systém vyhláška č. 423/2004 školicí akce, odborný kurz, e-learningový kurz, seminář, kongres, konference, sjezd, sympozium, publikační činnost, pedagogická a výzkumná činnost

Sestry Feminizované povolání Fyzicky i psychicky náročná profese Rizikové prostředí, směnnost Nedostatek pomocného personálu Vysoké administrativní zatížení Nízké finanční ohodnocení Skloubení profesionální role s rolí matky a manželky je velmi náročné

Výzkumné šetření Online vzdělávání povinnost celoživotního vzdělání finanční zatížení nedostatek volného času bez podpory zaměstnavatele lokální dostupnost Online vzdělávání připojení z celé ČR snadná komunikace interaktivní prvky

ANKETA- Seppia 184 respondentů Zastoupeni ze všech krajů ČR nejpřijatelnější forma vzdělávání 48% pasivní účast 92% respondentů má zájem vyzkoušet online výuku Faktory ovlivňující výběr místo konání finanční dostupnost

BEZBARIÉROVÉ ONLINE VZDĚLÁVÁNÍ Znevýhodněné osoby SEPPIA Akreditované odborné přednášky pro nelékařské pracovníky Sdružení Empatie Pomoc Přátelství Integrace Akce

V číslech 3 měsíce 24 AKREDITOVANÝCH PŘEDNÁŠEK 134 Posluchačů 63 VYDANÝCH CERTIFIKÁTŮ 7,8 studenta na přednášce PRŮMĚR PROPAGACE

Zpětná vazba – dotazník 100 % vyhovuje online výuka 84 % vyhovuje čas přednášek 100 % označilo vstup do učebny jako jednoduchý 80 % jsou spokojeni s prvky v online prostředí 96 % tuto formu jako inspirativní 76 % jsou spokojeni s přednáškami 100 % doporučí ostatním 100 % má zájem o konferenci

HODNOCENÍ ohlasy „skvělý nápad“ „tato forma chyběla“ „těším se na další přednášky“ „určitě doporučím kolegyním“ „online semináře jsou úžasný nápad, budu šířit dál“ „byla jsem naprosto unešená tímto stylem přednášek, je to výborný nápad“ „forma naprosto vyhovující, na vše se dá reagovat a zapojit se“ „vyhovuje mi i proto, že mohu být doma a nemusím daleko dojíždět, mohu rovnou sdělit svůj názor“ „tato forma přednášek tady měla být už dávno, pro ty, co mají malé děti, ale i pro ty, co dělají na směny a po noční sedí v posluchárně - je to ideální“

Proč online? Bez nutnosti cestovat Bez hlídání dětí „Naživo“ Nízké finanční náklady Přístupné - dostupné z celé ČR a Slovenska Příležitost pro přednášející – práce z domova Konference z obýváku!

BEZBARIÉROVÉ ONLINE VZDĚLÁVÁNÍ Budoucnost – Cíl? BEZBARIÉROVÉ ONLINE VZDĚLÁVÁNÍ Hendikepované Znevýhodněné Jazykové kurzy Online poradny PC kurzy

Odborný blok NOVÉ ROLE SESTER MODERNÍ SESTRA V 21. STOLETÍ Historie vzdělávání sester Názor sester na celoživotní vzdělávání - výsledky výzkumu Multikulturní ošetřovatelství Specifická péče o příslušníky náboženských a národnostních skupin Náročné povolání sester – výsledky výzkumu Prevence syndromu vyhoření Mobbing a bossing v práci sester

„Opravdový úspěch spočívá ve vytváření příležitostí pro jiné lidi!“