Fascinující svět minerálů a hornin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.ročník celostátní výtvarné soutěže
Advertisements

Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
VZNIK POHOŘÍ.
Návštěvnické centrum Thun 1794 a.s.
Autor: Miroslav VÁLEK, Horní Bečva 2008 Vedoucí práce: Prof. RNDr. Vít Voženílek,CSc Univerzita Palackého v Olomouci / Přírodovědecká fakulta / Katedra.
Autoevaluace Vlastní hodnocení školy ve Střední škole Horní Bříza.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z6/C -
zaměřují se také ochranou neživé přírody
NEROSTY A HORNINY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
GEOLOGICKÉ VĚDY z řeckého geos (Země) a logos (věda) vědy o Zemi
Geologie ČR - úvod Vladislava Zubrová.
Usazené horniny Vznikají tak, že se různé drobné částečky usazují na dně moří, jezer, řek i na souši. Jednotlivé částečky ( zrnka) se navzájem spojují.
GEOLOGIE, GEOLOGICKÉ VĚDY
Zásady správné prezentace
Místo je tam, kde žijeme Petr Machala.
Česká republika Geologický vývoj
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s s jednotlivými geologickými.
GEOLOGIE – VĚDA O ZEMI.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Zuzana ZAPLETALOVÁ GGI, 2.ročník Olomouc 2006
Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené akce zaznamenávat v průběhu prezentace.
Detekce lokalit údolních niv s použitím multikriteriálních hodnocení v prostředí GIS Diplomová práce 2007/2008 Vysoká škola báňská – Technická univerzita.
Virtuální průvodce po Grazu, Brusselu a Rožďalovicích Mezinárodní projekt.
Projekt: Po stopách lovců mamutů PŘEDBĚŽNÝ CÍL Kognitivní: hravou formou seznámit žáky s historickým obdobím pravěku na našem území Afektivní: Emocionální: vlastním prožitkem a osobní
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
65-42-M/01 Hotelnictví VY_32_INOVACE_ZCR_641 Ročník: 3.
Všechno v mém životě souvisí CZ.1.07/1.1.00/ Minipodnik Cestovní kancelář MAMUT.
Česká republika Geologie
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
POŘÁDÁ 27.BŘEZNA SE V MORAVSKÉ TŘEBOVÉ SEŠLA POROTA, ABY ROZHODLA O VÍTĚZÍCH SOUTĚŽE ČLENOVÉ POROTY: ČLENOVÉ POROTY: Mgr. PETR VÁGNER – ředitel.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
SOPKY A GEOLOGICKÉ ZAJÍMAVOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (3D VIZUALIZACE) Vedoucí práce: Mgr. Ivana Češková Vyhotovitel: Zuzana Sukeníková, GB364.
Geologické podmínky Tereza Burianová Ondřej Benáček.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Zpracovatel: Centrum pro regionální rozvoj Geografický ústav Přírodovědecká fakulta Masarykova.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Přírodní podmínky ČR Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-14 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Škola: P11 ZŠ A MŠ, BRNO, HORNÍKOVA 1 Autor: JARMIL MULLER Předmět: VLASTIVĚDA Anotace: DUM je určen k seznámení.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
NEŽIVÁ PŘÍRODA - HORNINY
Bakalářský studijní obor: Historie
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Ústav světových dějin Obor Historie – Evropská studia.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Geologické vědy zkoumají neživou přírodu = základní podmínky pro život organismů, zdroj nerostných surovin Mineralogie – nauka o nerostech.
Geologický vývoj a stavba české republiky
Regionální integrovaná doprava
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
Hory v barvách duhy Čína.
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
vnější geologické děje
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Fascinující svět minerálů a hornin (aneb geologie a mineralogie v praxi) Projekt pro žáky 9. roč. ZŠ a MŠ Ostrov u Mac. garant: Mgr. Karel Hasoň

přenést část výuky přímo do terénu Cíl projektu: přenést část výuky přímo do terénu podcíle: seznámit se s: nejběžnějšími minerály a horninami geologickou stavbou krajiny procesy utvářejícími reliéf krajiny posílit mezipředmětové vztahy (Z, D, Čj) uvědomit si kulturní odlišnosti připravit prezentaci k jednotlivým bodům projektu

Realizace žáci 9. ročníku postupně navštíví některé významné geologické lokality: pískovcový lom v Rudici Vysoké Tatry Mor. zemské muzeum – expozice minerálů Moravský kras

Zadání prezentace: shrnutí průběhu exkurze do Vysokých Tater seznámení s geologickým vývojem Karpat

Průběh prezentací pořadí se losuje délka trvání max. 3 min hodnocení do připravených archů k dispozici notebook, dataprojektor, plátno, reproduktory, laserové ukazovátko

Hodnocení: na připravené archy informační hodnota úroveň zpracování vzhled prezentace přednes celkové zhodnocení známkování 1 - fajn, 5 – nic moc

hodnotící arch

účastníci exkurze: Hudec Jakub Jelínková Ivana Král David Nejezchlebová Sabina Petrová Martina Přibylová Veronika Pupík Jan Přibyl Jakub - zdravotník Šebela Kamil – odborný konzultant, horolezec Hasoň Karel – vedoucí exkurze

Exkurze Vysoké Tatry 2.- 5.10.2008