1 Tisková konference TOP 09 10. březen 2010 Za účasti: Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka, Bedřicha Moldana, Karla Turečka a Jiřího Olivy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
a víceúrovňové vládnutí
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Mimoprodukční funkce lesa
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
Lesy ve vlastnictví státu
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
vedoucí pracovní skupiny
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRÁVO
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Právní úprava ochrany lesa
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Petr Gandalovič Zemědělství a rozvoj venkova v barvách ODS.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s. (Olomouc, 26. března.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Společensky odpovědné podnikání
Ekonomika životního prostředí
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Technologická agentura
Transkript prezentace:

1 Tisková konference TOP březen 2010 Za účasti: Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka, Bedřicha Moldana, Karla Turečka a Jiřího Olivy

2 Konzervativní pojetí péče o životní prostředí Garant: Prof. RNDr. Bedřich Moldan, CSc.

3 Desatero vlastností environmentálního programu TOP 09 1)Konkrétní. Zaměřený na reálné, palčivé problémy, které lidi trápí. 2)Místně zakotvený. Ať už lokálně nebo šíře, ale jasně. 3)Určený v čase. 4)Fundovaný. Založený v obecném rámci a konzistentní teorii. 5)Kompetentní. Vycházející z relevantních informací včetně vědeckých a výzkumných výsledků.

4 Desatero vlastností environmentálního programu TOP 09 6)Moderní. Ochrana životního prostředí není překážkou ekonomického rozvoje, je naopak velkou výzvou. 7)Evropský. Se zásadami evropské politiky. 8)Globální. Například ochrana klimatu, rozvojová pomoc, ochrana planetárního bohatství přírody. 9)Realistický. Uskutečnitelný ekonomicky, legislativně, administrativně. 10)Věrohodný a legitimní.

5 Konzervativní pojetí péče o životní prostředí 1)Česká krajina, její kulturní bohatství a přírodní zdroje. 2)Kvalita života. 3)Udržitelný rozvoj. 4)Česká republika – spolehlivý mezinárodní partner.

6 Zemědělství a rozvoj venkovského prostoru Garant: Ing. Karel Tureček

7 Zemědělství a rozvoj venkovského prostoru 1)Venkov - místo pro kvalitní život. 2)Modernizace produkčního zemědělství. 3)Rovné a spravedlivé postavení českého zemědělce. 4)Mimoprodukční funkce zemědělství. 5)Sociální rozměr venkova.

8 Les je živá příroda, nikoliv zlatý důl Garant: Doc. Ing. Jiří Oliva Ph.D.

9 Les je živá příroda, nikoliv zlatý důl 1)Státní les jako veřejný statek. 2)Soukromé a obecní vlastnictví lesů. 3)Státní dohled bez byrokracie. 4)Podnikání v lesním hospodářství. 5)Rozvoj plnění neprodukčních funkcí lesů. 6)Vztah lesního hospodářství k životnímu prostředí.

10 Děkujeme za pozornost.