Základní vybavení kuchyně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E INRICHTUNG DER K ÜCHEN Vypracovala: Jitka Mudrychová 2 Projekt Zvyšování kvality a modernizace vzdělávání je spolufinancován z prostředků Evropských.
Advertisements

Co dělá tvoje maminka a tatínek?
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Zabezpečení domu v naší nepřítomnosti
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Dobře zorganizovaná domácnost Pracovní výchova 8. ročník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Soustavné, pravidelné a příležitostné práce Pracovní vyučování 8. ročník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
Tepelná úprava pokrmů Vaření
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Gastronomická pravidla 2. část
Statistika 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
VÝKON ELEKTRICKÉHO PROUDU
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Občanská výchova 9. ročník
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Příprava stravy v rodině
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Osobní hygiena:  Zástěra  Čisté ruce  Tašky na určené místo  Ruce neutírat do utěrky.
charakteristika kovového inventáře
DEFORMAČNÍ ÚČINKY SÍLY
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Vzorce 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
VY_32_INOVACE_B3 – 15 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Elektrické a elektronické spotřebiče v domácnosti
Měření 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
JARO 2014 V SANATORIU Prevence ● Životní styl ● Duchovní obnova.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s. AUTOR: Mgr. Ivana Hampejsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_181_NÁŠ SVĚT_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE V.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Předběžná a.
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_72_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vybavení bytu NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Uděláme si odměrku (Látka a těleso) Předmět: Fyzika Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina: 6. ročník.
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Složitá obsluha fondue
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava na flambování ovoce
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_17_16_Domácnost
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Základní vybavení kuchyně Pracovní vyučování 8. ročník

Práce ve skupinkách Představte si situaci, že si zařizujete vaši novou kuchyň a plánujete veškeré základní kuchyňské vybavení koupit najednou. Napište si seznam pro případ, kdyby jste si v obchodě nemohli vzpomenout na zbývající věci (netýká se nábytku). Spočítejte si kolik věcí na zařízení kuchyně jste dali dohromady. Která skupina byla nejúspěšnější v zařizování kuchyně?

Minimum kuchyňské nože kuchyňské nůžky ostřič nožů škrabka na brambory struhadlo vařečky naběračky drátěná naběračka mačkač brambor mašlovačka váleček na těsto grilovací jehly hrnce, pánve, pekáče forma na koláč pečící plechy a formičky hrnky skleničky

Různé kartáč na čištění síto odměrka nálevka prkénka mísy otvírač na konzervy vývrtka termoska lis na česnek rychlovarná konvice palička na maso cedník odkapávač zeleniny rýhovací kolečko vykrajovací formičky pečící papír tlakový hrnec

Různé mixér kuchyňský robot odšťavňovač elektrický kávovar mikrovlná trouba nádobí do mikr. trouby jogurtovač pánev Wok váhy topínkovač toustovač domácí pekárna

Příbory vidličky dezertní lžíce dezertní vidličky polévkové lžíce servírovací lžíce servírovací vidlička naběračka na polévku příbor na servírování salátu porcovací nůž a vidlička čajové lžičky

Sklo Poháry na vodu, šťávu nebo alkohol. Sklenky na červené víno – pohár je zaoblený. Sklenky na bílé víno – jsou menší a štíhlejší. Sklenky na koňak jsou největší. Likérové skleničky jsou nejmenší.

Stolní souprava nádobí by mělo být vhodné do myčky velké talíře menší talíře dezertní talířky misky na polévku šálky a podšálky na čaj a kávu

Hrnce a pekáče S teflonovou úpravu se lépe čistí. Zkontrolujte, zda jsou držadla bezpečná. Nerez nádobí i když je dražší, vydrží déle a snadno se čistí. Nepoužívejte litinové nebo měděné nádoby na přípravu zeleniny, oba kovy ničí vitamín C.

Použité zdroje B. Phillipsová, Domácnost od A po Z, Bratislava Průdy 1994, ISBN 80-85355-21-3.

Konec prezentace Autorem materiálu je Mgr. Renata Jindráková, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz