MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Edukační portál MEFANET Použití licencí Creative Commons v medicínském vzdělávání.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2008 Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2008.
„Zapojení mládeže do rozvoje regionu MAS Šumperský venkov„
„Tělesná výchova a sport na naší škole“
TANEC Co to vlastně tanec je?
Občanské sdružení ŽONGLÉR - organizace projektů, zabývajících se Novým cirkusem, sociálním cirkusem, hudbou, tancem apd.
BALETNÍ STUDIO při Moravském divadle Olomouc, o.s.
VÍKENDOVÉ SEMINÁŘE S CRISTIANEM ALMODOVAREM FONTANELA, Korunní 35, PRAHA 2 Informace a přihlášky: flamenkin.cz, tel: CRISTIAN.
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
KYTAROVÝ ORCHESTR. HISTORIE KYTAROVÉHO ORCHESTRU dirigent pan Kamil Kotek  září 2003 – založení orchestru  prosinec 2003 – první veřejné vystoupení.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Sezóna 2006 Aerobic team Martina Duška
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Vysoké mýto.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
 Obec Kozlov (okr.Jihlava) (cca 30diváků)  Lažánky, sál restaurace u Oratorů (cca 30 diváků)  Veverská Bítýška, festival amatérských.
TJ Sokol Libňatov Založen – ustavení jako pobočka TJ Sokol Havlovice Historie se píše do 70. let 20. století – nemáme přesné informace, kdy.
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK uprostřed města 17. června 2014 od 9 hodin na Pernštýnském náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
FIRE DANCE 2013.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 28. března ve 13 hod  Disciplíny přípravka: Mazurka, volný tanec  Disciplíny mladší žáci: Polka, mazurka, volný tanec.
Prezentace 5 lekcÍ MUZIKOTERAPIE Mgr. Bc. Svatava Drlíčková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Volejbalový tábor mládeže Sportovní klub K2 Dovolujeme si Vás pozvat na 5. ročník Volejbalového tábora mládeže. Akce se koná ve dnech 7. – 14. srpna.
XXVII. Silvestrovské derby
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
G A L A K O N C E R T tělocvična ZŠ Novosedlice, VE PROSPĚCH DĚTÍ POSTIŽENÝCH VLNOU TSUNAMI V JV ASII.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
Aktuální formy gymnastiky a tance
VÍTÁMVÁS CUP Hlavní myšlenka turnaje Cílem našeho projektu je integrace handicapovaných a zdravých mladých lidí prostřednictvím.
KOŇSKÁ SHOW Taková „MALÁ“ Na skok do Skal O co tu běží? Křtiny nové haly Slavností přestřižení pásky Ukázka jezdeckého umění Zábava.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Management sportovních aktivit v CR I PS 2013 Kombinované studium.
GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Gymnastika doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
VERONIKA BRYCHTOVÁ 10/2015 Balet. Základní informace Scénická forma tance, využívající choreografii Může být součástí opery nebo operety Vznik
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Děkan Fakulty bezpečnostního inženýrství vyhlašuje
Nataly Hoferová 5.B Hluchák
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
HUDEBNÍ VÝCHOVA HUDBA NA JEVIŠTI
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
Aktuální formy gymnastiky a tance
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
Vítáme Vás na ZŠ Šalounova - Halasova
Tanec.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Mezinárodní projekt ARTISTIC
Transkript prezentace:

MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI WWW.MAZORETKY-BRNO.CZ

MAŽORETKY BRNO Přestože mažoretky v Brně nemají svou tradici, je tato taneční aktivita plnohodnotným odvětvím sportu. Mažoretky jsou tanečnice, jejichž choreografie jsou založeny na práci s hůlkou. Historie mažoretek je velmi nejasná a traduje se kolem nich mnoho legend. Zřejmě první mažoretková skupina vznikla na vysoké škole Thomase Jeffersona v Port Arturu a založila ji Elizabeth Smith. Děvčata začala ve svých sestavách zvedat kolena nejméně 30 cm nad zem a tak přišlo pojmenování „High Stepping, nebo „Liftink Thein Knees“. Dnes se mažoretky nespojují pouze s dechovou hudbou a strohým pochodováním, ale jsou stále častěji viděny na různých sportovních i slavnostních akcích v krásných kostýmech, tančící - pochodující na moderní hudbu a ukazující neuvěřitelné prvky s hůlkou.

MAŽORETKY BRNO Mažoretky se dělí na dvě kategorie: Klasická mažoretka - snaží se udržet charakteristické rysy vystoupení. Klade důraz na techniku pochodu a držení těla. Pronikají sem také taneční prvky, avšak pochod je základem a kostýmy vycházejí z tradiční uniformy s kozačkami. Twirling (točení, obtáčení, rotace s hůlkou) - mažoretkové odvětví, které nepoužívá pochod, ale prvky baletu a gymnastiky.   Obdobou mažoretek jsou cheerleaders (roztleskávačky), jejichž rekvizitou jsou pom-pony (třásně). Využívají prvky blízké aerobiku doplněné o pyramidy, výskoky a výhozy.

MAŽORETKY BRNO

Masarykovy Univerzity MAŽORETKY BRNO MUNI Masarykovy Univerzity

MAŽORETKY BRNO Skupina mažoretek MUNI byla založena na PedF MU počátkem roku 2007 studentkou Pedagogické fakulty Masarykovy Univerzity Mgr. Veronikou Váskou. Od svého založení skupina zpestřuje mnoho zajímavých akcí, například Majáles Univerzit, 90 let MU, 140 let DPMB a účastní se soutěží. Z jedné z nich – OSTRAVA CUP - si odvezla 1. MÍSTO v kategorii SENIOR BATON. Od nového roku pochodují na divadelních prknech v Městském divadle Brno ve výpravném muzikálu Hello, Dolly.

MAŽORETKY BRNO LASSIES BABY – MINI - LADY

MAŽORETKY BRNO Skupina mažoretek LASSIES byla založena na ZŠ Pastviny roku 2005 Mgr. Veronikou Váskou. Dnes trénují pod DDM Helceletova. Skupina se dělí na: BABY LASSIES (4 – 7 let) MINI LASSIES (8 – 11 let) LADY LASSIES (12 – 18 let) Od svého založení skupina pravidelně obohacuje mnoho zajímavých akcí, například Bambirádu, Dostihy či Hry handicapované mládeže a účastní se soutěží, ze kterých si odváží mnoho hezkých ocenění: 1. MÍSTO - MTF Brno 3. MÍSTO – OSTRAVA CUP 3. MÍSTO - VACENOVICE

NÁBOR NABÍZÍME MAŽORETKY BRNO +420 728 826 788 veronika.vaska@email.cz MAŽORETKY RÁDY MEZI SEBE PŘIJMOU NOVÉ ČLENKY OD 4 LET. NABÍZÍME ZPESTŘENÍ VAŠÍ KULTURNÍ, SPORTOVNÍ ČI SLAVNOSTNÍ AKCE Vystoupení se může odehrát v malém i velkém počtu členek pochodujících na klasickou i moderní hudbu. Chcete-li, abychom i Vám předaly kousek své radosti a obohatily Vaši slavnost či se stát součástí týmu MAŽORETEK BRNO, kontaktujte nás: +420 728 826 788 veronika.vaska@email.cz