12. září 2014 Slide N° 1 12. září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II 2007 - 2013 Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Technologické platformy a dopravní výzkum
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
European Urban Knowledge Network
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
2. Vedení & zodpovědost Národní pracovní skupina Uherskohradišťská charta / cyklokoordinátoři Jaroslav Martinek (Central MeetBike) Tomáš Řeháček (Mobile.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Operační program URBACT II 6. SETKÁNÍ V OBLASTI REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PRACOVNÍKŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 30. června 2011.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Závěrečná konference projektu
1.1 a Urban – Rural Relations
Operační program URBACT III
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném rozvoji měst Seminář ULSG, Praha – 21. května 2009

12. září 2014 Slide č. 2 URBACT II – Hlavní cíle Program EU pro územní spolupráci (ERDF) zaměřený na: Zajištění výměny zkušeností & znalostí Využití získaných zkušeností a vhodných postupů Šíření znalostí a know-how Pomoc politikům na místní úrovni, odborníkům & manažerům operačních programů

12. září 2014 Slide č. 3 URBACT II – Příjemci & projekty Příjemci: -města/ místní/ regionální/ národní orgány -university/ výzkumná centra 27 členských států + Norsko & Švýcarsko Projekty: Tématické sítě / Pracovní skupiny Podpora expertů (vedoucí experti/ tématičtí experti)

12. září 2014 Slide č. 4 URBACT II – Hlavní výzvy Podporovat dopad výměny & znalostí na místní strategie / politiky / postupy (na úrovni projektových partnerů) Podporovat kapitalizaci & šíření vhodných postupů & získaných zkušeností do všech evropských měst a ke všem odborníkům / politikům (na úrovni programu)

12. září 2014 Slide č Podpora dopadu na místní politiku 3 hlavní prvky Vytvoření místních akčních plánů (LAP) Sestavení & činnost Místních podpůrných skupin programu URBACT (ULSG) Zapojení řídících orgánů (MA) operačních programů do aktivit projektu

12. září 2014 Slide č Místní akční plány Každý partner projektu se zavazuje vytvořit místní akční plán (LAP) v rámci projektu LAP musí být konkrétním výstupem procesu výměny a učení, s cílem vyřešit specifický problém LAP musí být výsledkem kolektivního procesu organizo- vaného každým partnerem na místní úrovni (úroveň ULSG) Žádná předem definovaná šablona z hlediska obsahu a formátu nesmí být závislá na potřebách / situaci každého partnera Bude poskytnut návod (vedoucí expert/ kolektivní hodnocení/US)

12. září 2014 Slide č Místní podpůrné skupiny programu URBACT Každý partner projektu se zavazuje vytvořit a rozběhnout místní podpůrnou skupinu programu URBACT (ULSG) sdružující místní zainteresované skupiny (stakeholdery) na řešeném problému ULSG se vytvářejí ve vývojové fázi projektu (hledání partnerů) na základě analýzy zainteresovaných subjektů Partneři projektu musí zajistit účast ULSG na aktivitách projektu a hlavně na: -vytváření vstupů pro výměnu & výukové aktivity (případové studie) -vytvoření místního akčního plánu V každé tématické síti se musí vyčlenit rozpočet minimálně EUR na činnost ULSG

12. září 2014 Slide č Účast řídících orgánů Je důrazně doporučeno, aby do aktivit projektů byly zapojeny řídící orgány (MA) operačních programů To by mělo umožnit: -propojit místní akční plán, jež se má vytvořit, s možnými fondy dostupnými v operačních programech -zjednodušit výměnu znalostí mezi MA s ohledem na definici a implementaci politiky rozvoje města MA se může účastnit projetu jako : -plnohodnotný partner -společník (povinný příspěvek do městského rozpočtu: min EUR)

12. září 2014 Slide č Podpora zjednodušování & rozšiřování Na úrovni programu, hlavní prvky: tématické póly Pilíře procesu kapitalizace-šíření 3 tématické póly, doposud vytvořené - Města jako motory ekonomického růstu a tvorby pracovních míst - Města, sociální začlenění & správa - Města & integrovaný udržitelný rozvoj Složené z vedoucích partnerů a vedoucích expertů Vytvořené na aktivitách a výstupech projektů

12. září 2014 Slide č. 10 URBACT II dnes 21 tématických sítí a 5 pracovních skupin 181 města (50/50 rozložení dle cílů Konvergence/Konkurenceschopnost) 200 zapojených řídících orgánů

12. září 2014 Slide č. 11

12. září 2014 Slide č. 12 Další kroky (1/2) Otevřená výzva: vytvoření pracovní skupiny pro implementaci Lipské charty (termín 21/03/09) Národní semináře pro místní podpůrné skupiny : trvá Otevřené akce: -Města, oblasti v krizi a krize, Lyon května Města a imigrace, Brusel května 2009

12. září 2014 Slide č. 13 Další kroky (2/2) 2. výzva k podání návrhů Konzultace o tématickém pokrytí: březen 2009 Výzva k podání návrhů: červen 2009 Výroční konference programu URBACT Stockholm listopadu 2009

12. září 2014 Slide č. 14 Děkuji za pozornost