Databáze Sestavy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Vzhled prezentace - šablony
Hromadná korespondence
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Grafy v Excelu.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Access Formuláře, cvičení
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Grafy v Excelu.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Popis prostředí Tabulky Návrhové zobrazení Datové typy Vlastnosti pole Řazení a filtrování.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
2OP483 Manažerská informatika 3
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Průvodce vzorovým příkladem
Vytvoření formuláře Access (11).
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Transkript prezentace:

Databáze Sestavy

Sestavy Sestava je výstupní typ objektu v Access. Jejím úkolem je převést data z tabulky nebo dotazu do čitelné a automatické podoby na formát papíru, který je připraven k vytištění. Sestava data nijak neovlivňuje, neumí je modifikovat ani mazat – slouží pouze jako výstupní prvek. Silnou stránkou sestavy je skutečnost, že z nepřehledných dat v tabulce či dotazu dokáže jednotlivé záznamy seřadit, případně seskupit a hlavně velmi pěkně vizuálně zobrazit tak, že působí na papíře přehledným a uspořádaným dojmem.

Způsoby tvorby sestav: Sestava - vytvoří jednoduchou tabulkovou sestavu obsahující všechna pole ve zdroji záznamů, který jste vybrali v navigačním podokně.

Způsoby tvorby sestav: Návrh sestavy nebo prázdná sestava - otevře prázdnou sestavu v zobrazení rozložení a zobrazí podokno úloh Seznam polí.

Způsoby tvorby sestav: Aplikace Access vytvoří dotaz na zdroj záznamů při přetahování polí ze seznamu do sestavy

Způsoby tvorby sestav: Průvodce sestavou - zobrazí průvodce s několika kroky, který umožňuje zadat pole, úrovně seskupení a řazení a možnosti rozložení. Průvodce vytvoří sestavu na základě vybraných možností.

Způsoby tvorby sestav: Vybereme pole, která chceme v sestavě mít

Způsoby tvorby sestav: Data budou seskupena podle vybraného pole

Způsoby tvorby sestav: Data mohou být řazena vzestupně nebo sestupně podle vybraného pole.

Způsoby tvorby sestav: V posledním kroku volíme rozložení a orientaci

Způsoby tvorby sestav: Hotová tabulka

Způsoby tvorby sestav: Sestavu můžeme v návrhovém zobrazeni ještě upravit

Způsoby tvorby sestav: Štítky - zobrazí průvodce, který vám umožní vybrat štítky standardní nebo vlastní velikosti. Umožní vám také vybrat, které pole chcete zobrazit a jak je chcete řadit. Průvodce vytvoří sestavu se štítky na základě vybraných možností.

Způsoby tvorby sestav: Po kliknutí na ikonu se zobrazí průvodce štítky

Způsoby tvorby sestav: V dalším kroku volíme vzhled textu

Způsoby tvorby sestav: Vybereme pole, které chceme na štítcích zobrazit

Způsoby tvorby sestav: Seřazení štítků podle jednoho pole

Způsoby tvorby sestav: U štítků můžeme upravit vzhled