T ELEVIZE VE VZDĚLÁVÁNÍ Existuje široká škála vzdělávacích pořadů Tvoří ucelené vzdělávání v určité oblasti, nebo doplňují obecné školní znalosti Většinou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Závěrečná práce E - learning
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.15 Anotace: Prezentace se zaměřuje na divadlo a film, porovnává jejich funkci, vysvětluje jednotlivé pojmy, uvádí základní filmové.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Nový dětský okruh České televize
Lomy Mořina Jana Linhartová. Kde se lomy nacházejí? Lomy Mořina se nacházejí v CHKO Český kras Poblíž Karlštejna Jsou z vápence.
CZ KVÍZ.
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Pohádka, hlavní postavy, hlavní myšlenka (ponaučení)
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
INTERNET.
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Tereza Látalová.
Vývoj politické mapy světa
DEMOGRAFIE - RŮST POČTU OBYVATEL
Jednoduché vyhledávání – Jednoduchý uživatel Bc. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně sekce IVU: Čtenářská gramotnost.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Prodej a marketing chorvatských rezidenčních/rekreačních projektů 23. listopadu 2006.
Testy, testové úkoly. Testy, testové úkoly 1. Charakterizujte publicistický styl 2. Které útvary najdeme v novinách? 3. Charakterizujte reportáž 4.
Zelená revoluce Název školy
STRUKTURA NOVIN. STRUKTURA NOVIN Noviny se rozlišují typickou grafickou úpravou a záhlavím Na první stránce hlavní zprávy, úvodník, přehled důležitých.
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
LOL.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
Identifikátor materiálu: EU
Stupeň rozvoje států světa
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_110 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 AutorMgr. Miluše Hnátová PředmětDějepis.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Anotace Prezentace, která se zabývá základními charakteristikou Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží vyjmenovat.
ŠIK – ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ KANÁL ŠIK – ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ KANÁL ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ KANÁL vysílání má možnost sledovat.
Programová koncepce ČT :D
Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
PRODUKTOVÁ PREZENTACE
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
Televize 8. ročník.
Spisovatelé dětské literatury
Česká soukromá televizní stanice Janoštíková Tereza IV.E.
  © Filip Ryšavý.  Narozen: v Bukurešti v Rumunsku  matka byla skladatelka, otec Theodor klavírista a dirigent a strýc skladatel a dirigent.
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Vývoj Československé, České a Slovenské televize od počátku po současnost Prezentace seminární práce do předmětu společenskovědní seminář.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Angelina Jolie.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
Jak vzniklo ČT D a první výsledky
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Barvy duhy V ateliéru HDD v Havlíčkově ulici druháci ze školní družiny navštívili výukový program „Barvy duhy“. Názorným a hravým výkladem lektorky se.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

T ELEVIZE VE VZDĚLÁVÁNÍ

Existuje široká škála vzdělávacích pořadů Tvoří ucelené vzdělávání v určité oblasti, nebo doplňují obecné školní znalosti Většinou vznikají na zakázku vlády V Latinské Americe mají na vznik pořadů vliv hlavně náboženské organizace V mnoha zemích vysílá vzdělávací programy pozemní televize, např. Pobřeží slonoviny (Afrika) – pořady o zdravotnictví a zemědělství Odlehlé oblasti v jižním Tichomoří – satelitní televize Kontakt s učitelem je ale stále nezbytný

S EZAMOVÁ ULICE Jeden z nejúspěšnějších vzdělávacích pořadů pro malé děti (3–6 let) Poprvé vysílán Do dneška se objevil ve 120 zemích, 25 zemí tvoří vlastní verzi Vystupují loutky, maňásci, herci Důležitou roli mají animace, krátké filmy Děti se učí číst, jednoduché počty Získávají informace o světě kolem, o životních situacích (nemoc, smrt, rozchod rodičů) Abeceda – to znáte také: (podívejte se na abecedu a také na Kate Perry)

Postavičky: Elmo, Ernie, Bert, Žabák, Kvak, Keksík, Počtář, Bohouš

Seriál získal enormní popularitu V prvním roce ho sledovalo 95 % amerických dětí (3–6 let) Podobně v Německu, Skandinávii, arabském světě Národní verze vznikaly od následujícího roku, první Kanada Další země: Nový Zéland, Austrálie, Velká Británie Počátkem 90. let Čína, Rusko, také Izrael, Jordánsko, Palestina Od roku 1996 se Sesame Street objevuje u nás – název Sezame, otevři se Roku 2006 byl seriál nejsledovanějším na celém světě

Sesame Street je také byznys, prodávají se: Plyšoví hrdinové Hračky Knihy Časopisy Audionahrávky DVD Od roku 1980 se pořádají živá vystoupení (dodnes již 2 miliony diváků) Na webech najdete kreslené vtipy s hlavními postavičkami

Vznikly tematické zábavní parky Nejstarší: Sesame Place, Langhorne, Pensylvánie, USA Parque Plaza Sésamo, Monterrey, Mexiko sesamo V parcích mohou rodiny s dětmi potkat oblíbené postavičky, věnovat se zábavním aktivitám: vodní hrátky soutěže show

Seriál obdržel cenu EMMY O ceně: Americké TV ceny, obdoba filmových Oscarů Poprvé uděleny Ceny z roku 2012: Nejlepší komický seriál – Modern Family Dramatický žánr – Homeland Nejlepší herecký výkon – Jon Cryer (Alan, bratr hlavního hrdiny v seriálu Dva a půl chlapa) Nejlepší reality show – The Amazing Race (12 dvojic soutěží na pěti kontinentech a znalostmi i vytrvalostí bojuje o milion dolarů) Vyznamenané seriály i pořady jsou vysílány i u nás – znáte je? Zhodnoťte je.

Ukázky ze seriálu Sesame Street: Úkol: Které postavičky z českých pohádek a animovaných filmů by mohly hrát v podobném vzdělávacím seriálu pro děti? Která postava a co by děti mohla naučit?

Seriál pro děti má podobu seriálu pro dospělé Na CSFD má vysoké hodnocení: 73 %

Z DROJE sezame-pojd-si-hrat/ / park/plaza-sesamo se/media/ se/media/ Larousse, Lidé a společnost, sv. 6, Praha 1998