Provedu vás svými nápady čím se Čechy proslavily. Provedu vás svými nápady čím se Čechy proslavily. Možná se dozvíte i něco nového, navíc. Možná se dozvíte.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Impresionismus v českých zemích
Advertisements

Města ČR – orientace na mapě
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
CZ KVÍZ.
Středočeský kraj (doplňte názvy k číslům a názvy řek)
Karlovarský kraj - procvičování
Manufaktury a první stroje polovina 18. století
ČR „SRDCE EVROPY“ Rozloha: km Počet obyvatel:10,3 mil.
Cestujeme po České republice
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Města ČR VY_32_INOVACE_09 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Krotitelé blesků.
Romantismus v hudbě skladatelů z českých zemí
38.1 Středočeský kraj – poznáš jeho dominanty?
Cíl Start Cíl Start.
Středočeský kraj.
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
STŘEDOČESKÝ KRAJ Edita Petříčková.
ČR A EVROPA DÍL 1 KARLOVY VARY
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
I malá Země může mít velké osobnosti.
Karlovarský kraj.
Identifikátor materiálu: V/2-1/5 Česká republika - kvíz
KARLOVARSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
PLZEŇSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Českomoravská subprovincie
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Prokop diviš.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 15
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
1. kolo 7.ročník
´ ˇ ´ ˇ ´.
Hydrologické poměry - podzemní vody
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
RISKUJ!.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
NEROSTNÉ BOHATSTVÍ, PRŮMYSL, ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽBY ČR
Karlovarský kraj Bohdan Chrastil, Jakub Řehoř a Pavel Kubica.
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Mgr.J.Mareš STŘEDOČESKÝ EU-OP VK VY_32_INOVACE_718 územní jednotka Střední Čechy Středočeský kraj- velmi důležitý polohou pro vzájemnou dopravní a pracovní.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 SLAVNÍ ČEŠTÍ VYNÁLEZCI A JEJICH VYNÁLEZY VY_32_INOVACE_F16 Sada 2 Člověk a společnost ZŠ Pačejov.
Anotace Žáci se prostřednictvím prezentace seznamují s vynálezy v 2.pol. 19.století Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření březen 2012 Ročník V. Vzdělávací.
KARLOVARSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_11_Karlovarský kraj Téma: Vlastivěda.
–  významný český spisovatel literatury pro mládež  redaktor několika dětských časopisů a zážitkový pedagog.
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Národní obrození Kateřina čížková.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_54_Moravský kras
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Z Jizerských hor do Krkonoš
Školní výlet - moravský kras
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Manufaktury a první stroje polovina 18. století
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Transkript prezentace:

Provedu vás svými nápady čím se Čechy proslavily. Provedu vás svými nápady čím se Čechy proslavily. Možná se dozvíte i něco nového, navíc. Možná se dozvíte i něco nového, navíc. Zpracovala: Nguyenová Linda Zpracovala: Nguyenová Linda

Zde vám uvedu několik výrobků, kterými se Čechy proslavily. Zde vám uvedu několik výrobků, kterými se Čechy proslavily.

Český výrobce automobilů sídlící hlavně v Mladé Boleslavi. Škoda Auto je součástí koncernu Volkswagen Group.

Podnik v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice. Podnik v současné době sdružující pivovar Plzeň, pivovar Radegast a pivovar Velké Popovice.

Sklářství v 17. století obnovilo proslulost Jizerských hor. Sklářství v 17. století obnovilo proslulost Jizerských hor. Sklářské hutě: Sklářské hutě: 16. – 19. století v Rejdicích, Huti, Mšeně u Jablonce nad Nisou, Bedřichově, Antonínově, v Martinském údolí pod Kořenovem a na Jizerce.

Několik vědců, kteří obohatili českou vědu. Několik vědců, kteří obohatili českou vědu.

22.července 1822 – 6.ledna července 1822 – 6.ledna 1884 Byl mnich, zakladatel genetiky a opat augustinianského kláštera v Brně. Byl mnich, zakladatel genetiky a opat augustinianského kláštera v Brně.

Václav Divíšek, známější pod řádovým jménem Prokop Diviš (21.srpna 1698 Helvíkovice u Žamberka – 21.prosince 1765 Přímětice u Znojma), byl známým českým přírodovědcem a konstruktérem bleskovodu. Václav Divíšek, známější pod řádovým jménem Prokop Diviš (21.srpna 1698 Helvíkovice u Žamberka – 21.prosince 1765 Přímětice u Znojma), byl známým českým přírodovědcem a konstruktérem bleskovodu.

Bratranci František Veverka ( ) a Václav Veverka ( ) z Rybitví u Pardubic byli vynálezci ruchadla. Bratranci František Veverka ( ) a Václav Veverka ( ) z Rybitví u Pardubic byli vynálezci ruchadla.

Několik umělců, kteří obohatili České umění. Několik umělců, kteří obohatili České umění.

6.července 1907 v Praze – 23.ledna 1999 v Praze 6.července 1907 v Praze – 23.ledna 1999 v Praze Byl nejvýznamnější Český spisovatel pro mládež 20. století. Pod přezdívkou ¨Jestřáb¨ vedl po celý život skautské oddíly. Byl nejvýznamnější Český spisovatel pro mládež 20. století. Pod přezdívkou ¨Jestřáb¨ vedl po celý život skautské oddíly.

3.července 1854 Hukvaldy – 12.srpna 1928 Ostrava 3.července 1854 Hukvaldy – 12.srpna 1928 Ostrava Je světově uznávaným skladatelem klasické hudby. Je světově uznávaným skladatelem klasické hudby.

Zdeněk Michael František Burian (11.února 1905 Kopřivnice – 1.července 1981 Praha) Zdeněk Michael František Burian (11.února 1905 Kopřivnice – 1.července 1981 Praha) Byl Český malíř a ilustrátor dobrodružných knih. Byl Český malíř a ilustrátor dobrodružných knih.

Přírodní útvary České země. Přírodní útvary České země.

Je nejznámější propastí Moravského krasu a součástí jeskynního systému Punkevní jeskyně. Propast leží uvnitř národní přírodní rezervace Vývěry Punkvy v CHKO Moravský kras, 6 km východně od města Blansko

Vltavíny jsou lahvově zelené až hnědé. Vltavíny jsou lahvově zelené až hnědé. Vyskytují se jako kapky, disky nebo jako úlomky. Povrch mají vždy poznamenaný transportem. Toto je jeden ze zpracovaných polodrahokamů.

Karlovarská vřídelní voda teplá od 42°C do 72°C, obsahující téměř všechny důležité minerály, se používá k lázeňským koupelím a pitné kúře. Nejteplejším a nejznámějším pramenem v lázních Karlovy Vary je Vřídlo, jehož fontána tryská až do výše 12 metrů. O karlovarských pramenech se traduje, že mají omlazovací účinky a podporují dlouhověkost. Karlovarská vřídelní voda teplá od 42°C do 72°C, obsahující téměř všechny důležité minerály, se používá k lázeňským koupelím a pitné kúře. Nejteplejším a nejznámějším pramenem v lázních Karlovy Vary je Vřídlo, jehož fontána tryská až do výše 12 metrů. O karlovarských pramenech se traduje, že mají omlazovací účinky a podporují dlouhověkost.