Zinek…nezbytný pro život Zinc Saves Kids Iniciativa IZA za podpory UNICEF Projekt s cílem zlepšit podmínky pro přežití, růst a vývoj podvyživených dětí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
The theme for World AIDS Day Women, Girls, HIV and AIDS
Advertisements

Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Lidské zdraví a potrava - pokračování
PROJEKT „ BEZ VODY NELZE ŽÍT“
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: A.
Byl nositel Nobelovy ceny
Tento dokument pošlete svým přátelům,rodičům i prarodičům.
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
prosinec Světový den AIDS
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Ukončení 1.etapy výuky cizího jazyka
Problém hladu a podvýživy
Nedostatek potravy Jakub Průdek Kateřina Pužejová Adéla Chloubová
Globální problémy lidstva
Globální výchovou za spravedlivější svět! Global Literacy for a Fairer World !
Poslání Nu Skin® „Naším posláním je být sílou konající dobro po celém světě, dávajíce lidem příležitost ke zlepšení svých životů pomocí rentabilních obchodních.
živiny z přírodních zdrojů
Státní ústav pro kontrolu léčiv
PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.
Mezinárodní organizace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Business Communications/Reasons for Complaints 06C17 AutorLadislava Pechová.
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Věříme, že aktivním přístupem každého jednotlivce lze vytvořit spravedlivější lidskou společnost. Uvědomujeme si, že skutečná a smysluplná síla není v.
Těhotenství, dětství a dospívání
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Jak dotahovat věci do konce? Jak z ničeho udělat velkou věc? Co je nový marketing? Je důležitý sales? David Seibert.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_412.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Autor: Mgr. Radek Bílý Datum: Naše voda. Náš život.
MUDr. Stanislav Kos. CSc. Předseda ČOPN
Cholera Název onemocnění je odvozen z řeckého slova „kholera“, což označuje průjem. Další názvy: infekční cholera, asiatická cholera, epidemická cholera,
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ170 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Australia NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Civilizační choroby autor VM:Ing.
Léčiva u vzácných onemocnění (v kontextu dalších informací) PharmDr. Josef Suchopár Infopharm, a.s. Praha,
Nemoc AIDS v Africe.
KVĚTINOVÝ DEN-ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ
CHUDOBA.
KEŇA – kam turisté nechodí
Dobrý den, pane. Znám vás? Hello, sir. Do I know you?
Jak jenom sakra přijdu s nějakým dalším testem? How the hell am I going to come up with another test?
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.
Michal Broža iCentrum OSN v Praze OSN.
Model transkulturní péče
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Do not put content in the brand signature area Zuzana Smolinsky, Manager Communications and PR ING Commercial Banking Praha, 23. listopadu, 2010 Snídaně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ V ARNSDORF, E DISONOVA 2821, OKRES D ĚČÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE J AZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE, A NGLICKÝ JAZYK, V ÁNOCE A UTOR : M ICHAELA.
OSN.
Bulínová Lucie Doležalová Zuzana
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autor: Mgr. Kateřina Suková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
OBSAH: The names of the months
Transkript prezentace:

Zinek…nezbytný pro život Zinc Saves Kids Iniciativa IZA za podpory UNICEF Projekt s cílem zlepšit podmínky pro přežití, růst a vývoj podvyživených dětí prostřednictvím finanční podpory programů UNICEF zaměřených na suplementaci zinku a léčbu zinkem.

Zinek…nezbytný pro život

Zdroj: Bryce J. et al., Lancet 2005 Příčiny úmrtí dětí do 5 let 18% úmrtí je způsobeno průjmem, pouze 3% AIDS!

Zinek…nezbytný pro život Prudké zhoršení Děti jsou dehydratovány, ztrácejí všechny tělesné tekutiny a živiny.

Zinek…nezbytný pro život Situace Djene-Siray Djene-Sira žije ve vesnici Sogola v Mali. Porodila 10 dětí. Vždy během období dešťů přestalo náhle jedno z jejích dětí přijímat potravu a dostalo těžký průjem. Její páté dítě právě zemřelo na průjem. Source: Time Magazine, 17 August 2009 / photo Anna Kari

Zinek…nezbytný pro život Co dělá průjem smrtícím? Jedním z hlavních faktorů spojených se vznikem průjmu je nedostatek zinku!

Zinek…nezbytný pro život Zinek je pro život nezbytný Lidé, zvířata a rostliny ho potřebují ke svému fungování Ovlivňuje více než 300 enzymů v těle Pomáhá vytvářet buňky, je důležitý pro růst a pro vývoj mozku Je klíčovým pro imunitní systém

Zinek…nezbytný pro život Nedostatek zinku je globálním problémem Jeden člověk ze tří je v ohrožení života kvůli nedostatku zinku. To znamená 2 miliardy lidí na celém světě! Nedostatek zinku a související nemoci - například průjem – výsledkem je úmrtí dětí mladších pěti let.

Zinek…nezbytný pro život Děti, které nezemřou, mají růstové potíže a jsou retardované a zakrněné. To znamená ztrátu produktivity v dospělosti.

Zinek…nezbytný pro život Nedostatek zinku je léčitelný Světová zdravotnická organizace (WHO), UNICEF a International Zinc Nutrition Consultative Group (IZiNCG) prokázaly mimo jakoukoli pochybnost souvislost mezi nedostatkem zinku a dětskou úmrtností.

Zinek…nezbytný pro život Kodaňská dohoda předních ekonomů, 5 z nich jsou laureáty Nobelovy ceny, se shodují v tom, že dětskou podvyživenost lze ekonomicky nejlépe vyřešit kombinací vitaminu A a zinku There is a good but sobering reason why "ending world hunger" has been a perennial hope of beauty- pageant contestants at least since Miss America contestants began naming that as their greatest wish: we haven't come close to doing it. This year some 900 million people—including 178 million children under 5—are suffering from malnutrition, estimates the United Nations; every day 50,000 starve to death.hungerUnited Nations

Zinek…nezbytný pro život Zásadní objev zinku Jedinečný přínos zinku spočívá v posilování imunity, čímž se předchází nemocem jako je průjem končící až smrtí. Zinek rovněž odvrátí další záchvaty průjmů po dobu dalších 3 měsíců.

Zinek…nezbytný pro život Léčba Nemocné děti dostanou denně 20 mg zinku po dobu 2 týdnů. Včetně orální rehydratační terapie stojí tato léčba méně než 0,5 $. Toto ji činí dostupnou dokonce i pro nejchudší rodiny.

Zinek…nezbytný pro život Léčba zinkem je již úspěchem Léčba již byla implementována v několika afrických zemích s ohromujícím úspěchem. Nyní je potřeba tuto léčbu šířit dál.

Zinek…nezbytný pro život Zinc Saves Kids IZA zahájila ve spolupráci s UNICEF program nazvaný „Zinek zachraňuje děti“

Zinek…nezbytný pro život Země s velkým nedostatkem zinku Source The Lancet Maternal and Child Under nutrition Series January 2008 Bolivia Ecuador Guatemala Peru DR CongoEthiopia GhanaMozambique NigeriaSenegal TanzaniaUganda KazakhstanKyrgyzstan BangladeshCambodia IndiaIndonesia Nepal

Zinek…nezbytný pro život IZA už začala…Kdy začneme my? První příspěvek IZA k programu Zinek zachraňuje děti: 1,66 milionů dolarů

Zinek…nezbytný pro život $ 2.0 per child/year $ 4.0 per person/year $ 0.50/ child / 14 days Kam půjdou ty peníze? Na úhradu léčby zinkem & orální rehydratační terapii pro děti trpící průjmem Na nákup zinkových doplňků stravy pro děti od 6 měsíců do 2 let jako prevenci Na zinek v podobě prášku do jídla dětem starším 2 let jako prevenci

Zinek…nezbytný pro život Zachránit životů za rok Celkově vylepšit zdraví, růst a vývoj dětí Cíle do roku 2013

Zinek…nezbytný pro život Média nadšeně píší o účincích zinku

Zinek…nezbytný pro život The Times, Newsweek, BBC…

Zinek…nezbytný pro život Prezident Bill Clinton podpořil tuto iniciativu „ Neexistuje žádná jiná strategie na zemi, která by mohla zachránit tolik lidských životů za tak málo peněz“ – Bill Clinton

Zinek…nezbytný pro život Jak můžeme pomoci? Méně než 10 dolarů zajistí jednomu dítěti suplementaci zinku a léčbu zinkem po dobu jednoho roku.

Zinek…nezbytný pro život Volba je na Nás

Zinek…nezbytný pro život Volba je na Nás

Zinek…nezbytný pro život Stiskni tlačítko na této webové stránce: Zapojme se – Podnikněme něco

Zinek…nezbytný pro život Zinc Saves Kids Program 8 June Společné dary Zinc Saves Kids account # Swift: PNBPUS33 ABA: Wachovia Bank Charlotte, NC, USA

Zinek…nezbytný pro život Co ještě můžeme udělat? Proškolit a nalákat ostatní: Zaměstnance a obchodní partnery Konference Místní úřady Jiné dárce a nadace Veřejnost, tzn.média, školy, přátele Další informace získáte na:

Zinek…nezbytný pro život Letáky & Brožury

Together we can make a difference