TUTORIÁL UHERSKÉ HRADIŠTE TERMÍN: 25.11. 20004 TERMÍN: 25.11. 200041 Zhodnocení úkolů Zhodnocení úkolů Úprava textu do distanční podoby Úprava textu do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovace předmětu Grafika na PC
Advertisements

V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
E-learning v DiV Mgr. David Nocar Centrum distančního vzdělávání UP Biskupské nám Olomouc
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Distanční vzdělávání: základní principy Efektivní studium – tipy pro úspěšné (distanční) učení seminář CDV UP lektor: Mgr. Irena Hoblíková datum konání:
Základní principy distančního vzdělávání
Distanční studijní texty
e-learning Lucie Rohlíková
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Podpora studentů s dyslexií na ČVUT
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
Církevní dějiny starověku a středověku
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Informatika GIMP – zajímavé nadpisy
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Distanční vzdělávání na VŠFS
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
EKONOMICKÁ GEOGRAFIE seminář č. 3 Zadání seminárních prací - překlady.
Z0076 Meteorologie a klimatologie
Centrum distančního vzdělávání
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
BIOSTATISTIKA LS 2016 Garant předmětu: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Přednášející: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Cvičící: Ing. Martina Litschmannová,
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Pedagogická fakulta UK
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Funkční styl odborný.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Transkript prezentace:

TUTORIÁL UHERSKÉ HRADIŠTE TERMÍN: TERMÍN: Zhodnocení úkolů Zhodnocení úkolů Úprava textu do distanční podoby Úprava textu do distanční podoby Komunikace, spolupráce autora textu a metodika distančního textu Komunikace, spolupráce autora textu a metodika distančního textu Distanční texty a možnosti úprav Distanční texty a možnosti úprav Tzv. Případová studie Tzv. Případová studie2 Multimediální opory Multimediální opory

1Zhodnocení úkolů studijní skupiny 1. Pavel Bachmann 2. Libuše Bažantová 3. Bruno Ježek 4. Jaroslav Kacetl 5. Martina Kadavová 6. Marcela Mastíková 7. Vladimír Vaňek

Úprava textu do distanční podoby 1. Distanční zpracování 2. Nedistanční zpracování Ukázka! Ukázka!

Komunikace a spolupráce autora a metodika distančních textů Práva autora textu Práva autora textu Práva metodika k úpravě textu Práva metodika k úpravě textu Zákon: Právo autorské a právo s ním související Zákon: Právo autorské a právo s ním související Ukázka zákona! Ukázka formuláře k recenzi!

Distanční texty a možnosti úprav 1. Autor – 2. Metodik – 3. Technik Hlavní a popisný sloupec Řešení autora Řešení autora E. Souralové – označení slov, textu, které přijdou do popisného sloupce modrou barvou E. Souralové – označení slov, textu, které přijdou do popisného sloupce modrou barvou Vlastní doporučení Vlastní doporučení Ukázka distančního textu! Hlavní a popisný sloupec Řešení autorů Halušková a Kollár Řešení autorů Halušková a Kollár Řešení autorů Huba a Orbánová Řešení autorů Huba a Orbánová Ukázka distančního textu!

Tzv. Případová studie C í l e m případové studie je zhodnocení daného textu, zvážení možného rizika následků,vypracování alternativního řešení k danému textu. V našem případě se pokusíme zhodnotit následující body: Průvodce studiem Průvodce studiem Kontrolní otázky a úkoly Kontrolní otázky a úkoly Zvláštní pozornost zaměříme na tzv. Pojmové mapy a FOG Index. Zvláštní pozornost zaměříme na tzv. Pojmové mapy a FOG Index. Práce s tištěnými přílohami! Práce s tištěnými přílohami!

Multimediální opory Multimediální opory Elektronická publikace Elektronická publikace = hypertextová verze skript v elektronické podobě Ukázka publikace! Multimediální publikace Multimediální publikace = Výukový materiál, tato verze má jinou grafickou podobu s celou řadou výhod Ukázka publikace! 2

Děkuji za pozornost! Centrum distančního vzdělávání Biskupské náměstí Olomouc Mgr. Simona F e i t o v á Metodik distančního vzdělávání