ASUS P5N32-E SLI plus. Obsah balení Supreme FX audio modul Zadní čelo do skříně Flexibilní SLI můstek Několik bracketů USB a Firewire Jeden IDE kabel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Hardware- počítačové komponenty
Stavba počítačů.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
PCI Express pro grafické karty. Jde o propustnost současné čipsety mají šířku pásma ca 5,96 GB/s AGP 8x dosahuje 1,99 GB/s PCIe x16 má dosahovat až 8.
Sběrnice vývoj a charakteristika. Motherboard (základní deska)
Czech Technical University in Prague Faculty of Transportation Sciences Department of Control and Telematics Skládaní PC Ing. Roman Piekník.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
Motherboard. = deska plošného spoje tvořící základ celého počítače fyzicky slouží k osazení jednotlivých komponent a k přenosu dat mezi nimi data mezi.
ZÁKLADNÍ DESKA.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
SESTAVA PC.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Tuning PC.
Základní deska angl: mainboard, motherboard
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technické prostředky informačních systémů 4. Týden – Sběrnice.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Sběrnice = soustava vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Přenáší data a zajišťuje komunikaci.
Technické prostředky informačních systémů
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
-Základní deska (anglicky mainboard č i motherboard) je základním hardware po č íta č e. Hlavním ú č elem základní desky je propojit jednotlivé sou č ástky.
Úvod do programování a práce s počítačem
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Základní deska MSI Lunick Destin Ondongo 2ITb. Obsah Informace Procesor Čipset Vybavenost rozhraními (sběrnice a konektory), základní charakteristika.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_ 1 _ 2 _03 Název vzdělávacího materiáluZákladní deska počítače a sběrnice Jméno autoraIng.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Ozdincová, Krížová. Učebna původně:
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Druhy počítačů Osobní počítače Pracovní stanice Superpočítače
ASUS MAXIMUS V EXTREME Autor: Petr Schönfeld. Popis základní desky  Deska se může chlubit krom prvotřídního zpracování a fázového napájení (CPU+iGPU+RAM)
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
MainBoard.
ZÁKLADNÍ DESKA POČÍTAČE
PCI Express PCI Express, PCIe ale také 3GIO (3rd Generation I/O) Interní lokální sběrnice založena na standardu starší PCI, komunikující na vetší přenosové.
Mgr.Fiala Libor Základové desky
PCI Express Pavel Stianko. 2 Požadavky doby Vysoká přenosová rychlost Quality of service – data musí být v určitý čas přístupná pro zpracování Zvyšování.
Počítače V - motherboard Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní deska Matherboard.
PROCESORY.
Architektura počítače
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hardware 2.
Hardware osobních počítačů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Technologie počítačů 1. Stavba počítače © Milan Keršláger
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Grafická karta
Technologie počítačů 1. Stavba počítače
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Centrální procesorová jednotka
Základní desky Anna Daňková
Transkript prezentace:

ASUS P5N32-E SLI plus

Obsah balení Supreme FX audio modul Zadní čelo do skříně Flexibilní SLI můstek Několik bracketů USB a Firewire Jeden IDE kabel a jeden Floppy Čtveřici SATA kablíků Dvojici napájecích redukcí pro disky Q-Connector pro jednodušší připojení skříně Manuál a software

specifikace Asus představuje skutečně luxusní desku osazenou čipovou sadou nForce 650i SLI. výrobce udělal tuto desku "hybridní" a vybavil ji lepším jižním můstkem nForce 570 SLI místo nForce 430, které se běžně nalézají právě u desek s tímto čipsetem. To v podstatě dělá z této desky plnohodnotnou nForce 680i SLI LT na které můžete SLI zapojení grafických karet provozovat na dvou plnohodnotných x16 PCI Express slotech. Kromě této skutečnosti ale výrobce také vybavil desku stejným chlazením jako mají její dražší kolegyně a to z této desky činí skutečný high-end za cenu střední třídy. Neseženete na trhu levnější desku s čipsetem nForce 680i LT SLI, než je tato deska.

Taktování ( overclocking) V menu Extreme Tweaker nalezneme vše co potřebuje pro nastavení. Můžete zvolit buď automatické přetaktování systémem AI Overclock a NOS, který můžete nastavit v krocích: 5% až 20%. Nás ale nejvíce zajímá manuální nastavení. V System Clocks, nastavujeme frekvence PCI Express slotů. Takt pro sběrnici FSB, včetně děličky pamětí a jejího režimu najdeme v dalším menu FSB and Memory Config. Možnosti jsou následující: Max. FSB = 750MHz po kroku 1MHz, možnosti pamětí: Unlinked, Linked a děličky jsou - Auto, Sync., 1:1, 5:4, 3:2. Menu Overclocking umožňuje nastavit násobič procesoru a vypnutí všech jeho funkcí, jako je EIST, podpora Virtualizace a podobně. Zcela chybí volba vypnutí jádra procesoru což je mrzuté. Posledním důležitým menu jsou volby změny napětí v Over Voltage. Možnosti jsou následující : CPU - 1,275V až do 1,9V Paměť - 1,80V až do 3,425V FSB - 1,25V až do 1,95V North Bridge - 1,25V až do 2,75V SB I/O - 1,5V až do 1,85V CPU VTT - 1,05V až do 1,55V Desky Asus skrývají v BIOSu několik zvláštností, první je menu Tools, kde můžete nastavit buzení počítačem který nezávisle na spuštění systému umožní přehrát CD. Také můžete updatovat BIOS přímo z tohoto menu a hlavně si zde lze uložit OC profily, což je velmi užitečné.

Taktování(oveclocking)- pohled na Bios

Test výkonu- everest

Test výkonu- HD tach

Spotřeba systému

Ještě pár fotek z domova

hodnocení Asus P5N32-E SLI Plus. Tato "hybridní" deska Asus je dle mého názoru nejlepším možnou koupí s čipsetem nForce. Byť je tato deska oficiálně zařazena do kategorie nForce 650i SLI její možnosti lépe odpovídají plnému čipsetu nForce 680i LT SLI. Skvělé chlazení i rozmístění komponent na desce odpovídá nejvyšším standardům a za svou cenu je tato deska skutečně velice dobrou volbou. Výbava: Příslušenství svým rozsahem zcela odpovídá ceně desky a kategorie tohoto výrobku. Celkově hodnotím jako skvělé a více než dostačující. Výkon: Herní i aplikační výkon desky zcela nekompromisně patří do high-endu. Ani v jednom testu deska nezaváhala a její výkon je velmi vysoký a stabilní. Přetaktování: Přetaktování této desky je vysoce nadprůměrné a hodnota stabilní frekvence FSB je blízká 500MHz. Přetaktování pamětí je excelentní. Cena: 4500Kč s DPH - zcela adekvátní cena kvalitě výrobku.