Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Advertisements

Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
ročního hodnocení personálu v Metrostav a.s.
Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.
„Plánování projektu Plán projektu“
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Vize, Strategie, Cíle.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Školení zaměstnanců Kvalita, environment a BOZP
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Hodnocení pracovního výkonu
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
1 Měření efektů manažerských vzdělávacích a rozvojových aktivit Štěpán Galbavý Partner Inventa,s. r. o.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Konkrétní změny v české verzi CAF 2013 oproti CAF CZ 2009 Pavel Kajml Unie zaměstnavatelských svazů ČR.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
1.Obsah marketingového řízení
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Systém řízení kvality.
Styl vedení, komunikace, týmová práce
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Osobní management – modul č.4
Katedra řízení podniku
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Projekt manažer SK Florbal Benešov: Individuální plán rozvoje dle zralostního modelu pro období Petr Tůma.
Transkript prezentace:

Firma ABC– cesta k budoucnosti

Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/ pro podporu současných ředitelů dceřiných společností zlepšit manažerské dovednosti vedoucích pracovníků - nastavení klíčových procesů a nástrojů naučit vedoucí pracovníky proaktivitě a vědomému řízení budoucnosti - zvýšit jejich efektivitu práce připravit prostředí na budoucí rozvoj společnosti ABC

Organizační struktura: Společnost ABC Dceřiná společnost 1 Dceřiná společnost 2 Dceřiná společnost 3 Dceřiná společnost 4 Asistentka ředitele

Spolupráce se Bussiness Success: 14 konzultantů v ČR, SR – mezinárodní projekty Kapacita 1000 tréninkových a konzultačních dní Zkušení konzultanti - zaměstnanci

1.Vytváří prostředí,ve kterém mohou všichni svobodně dělat svá vlastní rozhodnutí 2.Zajišťuje, aby všichni firemní vizi rozuměli, považovali ji za vlastní a snažili se o její naplnění Dobrý lídr:

Manažerská role: 1. Plánování 2. Měření Kontrola a reporting 4. Rozvoj zdrojů Zlepšování 3. Vedení lidí Korekce Řídit cíle výsledky/výkon

Řízení výkonů: Výkon/výsledky řídit nelze, můžeme jen doufat.... Co tedy řídit můžeme? VPAKVPAK Výkon (Výsledky) Portfolio (produkty, zákazníci) Aktivity Kompetence kvantitu (množství aktivt) kvalitu – procesy, postupy vůli a dovednost je vykonávat - kompetence

Proč zlepšovat systém řízen ve společnosti: Pokud potřebujete: 1.Zvýšit zisk 2.Zvýšit obrat 3.Zlepšit efektivitu / poměrové ukazatele, uvolnit ruce manažerovi, zjednodušit řízení/

Systém řízení: Obsa h Dlouhodobé plánování Vize, hodnoty Postupy A.Vaše firma strategie organizační strukt. KPI projekty bonusy Porady Koučování hodnocení desatera kompetence TO DO list MAILY Forma SW MBE, Xls…. Vaše interní

Rozpad v organizační struktuře: GŘ AST FŘOŘVŘ

Tři pilíře systému řízení, vzájemně propojené Ind.plán s KPI ReportingMotivace Systém řízení

Individuální plán – základní kámen „kostička lego“ A: Vize, Firemní a týmové cíle B: Ind.cíle na rok C: popis překážek a cest k cíli D: Ukazatele cílů po měsících E: milníky aktivit

Pravidelné korekční aktivity: Pravidelné vyhodnocování Pravidelné vyhodnocování c Hodnotící rozhovory Porady Individuální plán

Proč zavádět Systém řízení: trvale zabezpečovat výsledky pro akcionáře realizaci vize a poslání zabezpečit dlouhodobou konkurenceschopnost organizace mít finanční prostředky více pod kontrolou vědět, že máme dobře rozdělené zdroje ošetřit slabá místa a udržovali organizaci v rovnováze zajistit růst při zjednodušení řízení organizace

„Firma je tak silná, jak je silný její nejslabší článek“ „Co se neměří, to se neřídí“ Základní myšlenky: „Firma je tak silná, jak je silný její nejslabší článek“ „Co se neměří, to se neřídí“

Výsledek bez zavedení nového řízení:

Vaše role v korekčních aktivitách manažer /např: vedete poradu…./ účastník / např: na poradě…/ kouč /rozvíjíte podřízené - učíte…/

Děkuji za pozornost Zdroje: Interní dokumenty firmy