ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING V. Environmentální informace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
Advertisements

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS 2014 PŘEDPISY A NORMY PRO INŽENÝRSKOU GEODÉZII 17.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VI. Shromažďování environmentálních informací.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Český normalizační institut Czech Standards Institute Seminář Řízení kvality a bezpečnosti informačních systémů v souvislostech mezinárodního akreditačního.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
METADATA „Tvoří velice důležitou složkou geodat (prostorově lokalizovatelných dat) “ Renata Hrabinová.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Standardy zdravotnické informatiky EU a jejich přejímání v ČR Ing. Petr Hanzlíček.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C V Indikátory ŽP Normalizace.
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
Odbor technické normalizace
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRÁVO
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Automobilní a dopravní systémy
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Úvod do klasických a moderních metod šifrování ALG082
Normy, vznik, vlastnosti
Technická normalizace
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Radim Farana Podklady pro výuku
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Technické normy ČSN ISO DIN IEC BSI ANSI
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Technické normy ČSN ISO DIN IEC BSI ANSI Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT, 2010.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Zbožíznalství, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Technická grafika Normalizace.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Technická normalizace
Technická normalizace
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING V. Environmentální informace

ENIN – Environmentální informace V2 Environmentální informace OBSAH INFORMACE sémantickýsyntaktickýpragmatický význam, kvalita informace nástroj k vyjádření sémantického obsahu, soubor pravidel pro zápis zprávy ze znaků z abecedy tak, aby zpráva byla srozumitelná Syntaxi je nutno zachovávat: ► v řeči (srozumitelnost) ► při použití číselníků a čárových kódů (jednoznačnost) ► při práci s počítačem, např. příkazy operačních systémů, programovací jazyky, databázové dotazovací jazyky, internet, SQL užitečnost pro příjemce (do jaké míry odstraňuje neurčitost chování příjemce) ► okamžitou hodnotu lze těžko kvantifikovat ► lze ohodnotit dle – aktuálnosti – spolehlivosti – přesnosti a podrobnosti – nákladnosti – stabilnosti (vývoje) v čase – vztahu k zájmovému systému – ceny (často je zbožím) Cena informace: náklady + užitnost  C i =  n + u

ENIN – Environmentální informace V3 Environmentální informace DATA, INFORMACE, ZNALOSTI Laicky po obsahové stránce totožné – odraz (model, reprezentace) reálného světa DATA  jakékoli vyjádření skutečnosti, schopné přenosu, uchování, interpretace či zpracování, umožňují přenášet a zpracovávat odraz skutečnosti, smyslem zpracování dat je vytvoření informace INFORMACE  význam přisouzený datům; to, co vede k odstranění existující neurčitosti, nejasnosti nebo nevědomosti (vznikají zpracováním dat) ZNALOST  chápe se jako to, co jednotlivec vlastní (ví) po osvojení dat a informací a po jejich začlenění do souvislostí, výsledek poznávacího procesu, předpoklad uvědomělé činnosti, znalosti umožňují porozumět skutečnosti METAINFORMACE  informace o informacích

ENIN – Environmentální informace V4 Environmentální informace DATA, INFORMACE mezinárodní standard definující pojmy v ICT norma ISO/IEC :1993 česká norma ČSN ISO/IEC :1998 DATA Opakovaně interpretovatelná formalizovaná podoba informace vhodná pro komunikaci, vyhodnocování nebo zpracování INFORMACE Poznatek (znalost) týkající se jakýchkoliv objektů, např. faktů, událostí, věcí, procesů, myšlenek nebo pojmů, které mají v daním kontextu specifický význam

ENIN – Environmentální informace V5 Environmentální informace DATA, INFORMACE ČSN ISO/IEC :1998 zpracování informací – systematické provádění operací s informacemi, zahrnující zpracování dat a případně i datovou komunikace a automatizaci kancelářských prací zpracování dat – systematické provádění operací s daty např. aritmetické nebo logické operace s daty nebo třídění dat, sestavování nebo kompilace programů a dále operace s textem např. úprava, třídění, slučování, ukládání, vyhledávání, zobrazování nebo tisk systém zpracování dat – jeden nebo více počítačů, periferních zařízení a programů použitých pro zpracování dat zpracování dat není synonymum pro zpracování informací

ENIN – Environmentální informace V6 Environmentální informace DATA, INFORMACE ČSN ISO/IEC :1998 Primární data informace definovaná pomocí dat a znalostí: 1.data, která mají smysl (význam) 2.sdělitelné (komunikovatelné) znalosti

ENIN – Environmentální informace V7 Environmentální informace Environmentální data data týkající se životního prostředí komplikovaná a komplexní – není vytvořena definice liší se různými aspekty:  různorodost a nesnadno identifikovatelným obsah, vznik a původ (monitoring objektů a jevů v ŽP, statistická šetření, povinná hlášení – legislativa)  lze je vymezit jak prostorově, tak i časově  existuje velmi široký okruh zdrojů environmentálních dat (objekty a jevy v ŽP, v přírodě, veřejná správa, veřejnost, podnikatelé) environmentální data  primární  agregovaná (částečně již environmentální informace, primární validace dat)  indikátory (kvalitativní, kvantitativní) (druhá, hodnotnější validace dat) mezinárodní srovnávání mezinárodní standardy (jednotná metodika, snadná interpretovatelnost (stř. hodnoty, odchylky), vztažení na plochu, časový úsek, počet osob atd.) srovnatelnost v časových řadách, v prostoru

ENIN – Environmentální informace V8 Environmentální informace Environmentální data specifika  měření veličin prováděno v terénu  vytvoření koncepce i metodiky zpracovávaných dat, expertní znalosti  kvalifikovanou interpretaci kvantitativních údajů se zahrnutím všech možných neurčitostí  technické znalosti při využívání dosažitelných dat vlastnosti  syntaxe (skladba)  sémantika (význam) – kvalitativní ukazatel  pragmatičnost (důležitost) pro příjemce komplexní charakter (existují v mnoha formách, liší se od demografických, sociálních, ekonomických dat) kvalita  věcná správnost získaných dat  spolehlivosti monitorovacího systému i prostředků sběru dat  časové vymezení měřených hodnot  dostupnost archivovaných dat (jak aktuálních, tak i potenciálních)  připravenost dat pro další analýzy (kompatibilita dat)

ENIN – Environmentální informace V9 Environmentální informace zobrazení dat, statistik či jiných kvantitativních a kvalitativních údajů, jež rozhodovací orgány vyžadují k hodnocení stavů a trendů změn prostředí, k formulaci a upřesňování environmentální politiky a k využívání všech prostředků Vlastnosti : různorodost a nesnadná charakteristika objektu, stavu, činnosti či jevu jehož se týká různorodost vzniku (většina z interpretace dat z příslušných měření (monitoringu) daných veličin, jenž popisují jevy v ŽP, či na základě nejrůznějších statistických šetření nebo na základě evidencí jevů, které jsou sledovány zákony) široký okruh potenciálních uživatelů – ŽP se dotýká všech oblastí lidské činnosti a kvality života obtížnost interpretace získané informace vzhledem k různorodosti sledovaných jevů chybějící jednotný „společný jmenovatel“ (např. u ekonomických dat oběživo) jevů v ŽP potřeba prostorového a časového vymezení sledovaného jevu či objektu

ENIN – Environmentální informace V10 Environmentální informace Environmentální data  přímá závislost  environmentální informace

ENIN – Environmentální informace V11 Environmentální informace orgánoblast působnostivznik International Organization for Standardization (ISO)obecně1946 International Electrotechnical Commission (IEC)elektrotechnika1904 International Telecommunications Union (ITU)telekomunikace1993 Standardizace Světová úroveň standardizace 1.Mezinárodní federace normalizačních společností (International Standards Association – ISA) založena r. 1926, v průběhu druhé světové války zastavila činnost. 2.Mezinárodní společnost pro normalizaci (ISO) – celosvětová federace národních standardizačních orgánů, téměř 185 technických komisí (TC), dělí se na subkomise (SC) – 636, pro zpracování jednotlivých norem vytváří pracovní skupiny (Working Group – WG). – mezinárodní normy (ISO), – technické zprávy (TR). 3.Mezinárodní elektrotechnická komise (IEC) – vládní organizace fungující na půdě OSN, připravuje a vydává normy z oboru elektrotechniky a elektroniky. 4.Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) – vládní organizace, působí na půdě OSN, sídlí v Ženevě, nevydává normy, ale doporučení pro oblast sdělovací techniky (např. X.25).

ENIN – Environmentální informace V12 Environmentální informace orgánoblast působnosti European Commitee for Standardization (CEN)obecně Comité Européen de Normalisation Eléctrotechnique (CENELEC) elektrotechnika European Telecommunications Standards Institute (ETSI) komunikace Standardizace CEN – Evropský výbor pro normalizaci, založený v r – odpovídá ISO. CENELEC – Evropský výbor pro normalizaci v elektrotechnice – odpovídá IEC. ETSI – Evropský ústav pro telekomunikační normy. Sdružuje evropské národní pošty a telekomunikační instituce. Regionální standardizace pro Evropu

ENIN – Environmentální informace V13 Environmentální informace Standardizace Český normalizační institut (ČSNI) do roku 2008, pak ÚNMZ 1.převzetí normy překladem, většina standardů ISO/IEC převzata formou překladu, 2.převzetí normy v originále s českou předmluvou, 3.převzetí normy schválením k přímému používání, kdy se vydá jen dokument s národní předmluvou a oznámením, kde je norma k dispozici Normalizace pro ČR (mezinárodně standard, u nás norma) orgánoblast působnostivznik Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO)ústřední orgán st. správy pro normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ) výkon státní správy, od 2008 národní normalizační organizace1992 Rada pro normalizaci poradní orgán předsedy úřadu Český normalizační institut (ČSNI)národní normalizační organizace do Technický normalizační výbor (TNV) poradní orgán ředitele ČSNI1999 Elektrotechnický normalizační výbor (ENV) poradní orgán ředitele ČSNI1999 Ministerstvo informatiky (MI) ústřední orgán st. správy pro ISVS 2003 Ministerstvo vnitra (MV) od (2007)

ENIN – Environmentální informace V14 Environmentální informace úroveňorgánoblast normalizaceOznačení normy SvětISOobecněISO EvropaCENobecněEN CENELECelektrotechnikaIEC ETSIkomunikaceETS Česká republikaUNMZ (ČSNI)obecněČSN Standardizace Označování norem dle původu

ENIN – Environmentální informace V15 Environmentální informace Standardizace organizaceOznačení normy (písmenná značka, číslo,...) ISOISO pořadové_číslo:rok schválení CENEN pořadové_číslo:rok schválení CENELECIEC číslo (od výše) ISO/IEC číslo (od výše) ETSIETS 300 a pořadové trojčíslí ČSNIČSN šestičíslí a/nebo původní označení ČSN Mezinárodní standardní číslování knih (ISBN) ČSN ISO 69O:1987 Dokumentace. Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura ČSN EN Hodnotový management ČSN IEC 50(191):1990 Medzinárodný elektrotechnický slovník. Kapitola 191: Spoľahlivosť a akosť služieb Označování norem v ČR

ENIN – Environmentální informace V16 Environmentální informace Standardizace environmentální informace v ČR v letech 1995 až 1998 příprava nového zákona o poskytování environmentálních informací, kompatibilního s legislativou EU zákon č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí – účinnost od 1. července 1998 (novelizován zákonem č. 132/2000 Sb. a zákonem č. 6/2005 Sb.) environmentálními informacemi se rozumí informace v jakékoli technicky proveditelné podobě, které vypovídají zejména o: stavu a vývoji ŽP, o příčinách a důsledcích tohoto stavu … připravovaných nebo prováděných činnostech a opatřeních … stavu složek ŽP,…, o látkách, energii, hluku, záření, odpadech … a emisích … využívání přírodních zdrojů a jeho důsledcích na ŽP … vlivech staveb, činností, technologií a výrobků na ŽP a veřejné zdraví … správních řízeních ve věcech ŽP …, peticích a stížnostech … ekonomických a finančních analýzách použitých v rozhodování … stavu veřejného zdraví, …. Které mohou být ovlivněny stavem složek ŽP, … stavu kulturních a architektonických památek, pokud jsou ovlivněny stavem ŽP… zprávách o provádění a plnění právních předpisů v oblasti ochrany ŽP … strategiích a programech, akčních plánech … mezinárodních závazcích týkajících se ŽP … zdrojích informací o stavu životního prostředí a přírodních zdrojů.

ENIN – Environmentální informace V17 Environmentální informace Standardizace environmentálních IS v ČR environmentální IS – důležitá role ve shromažďování a šíření environmentálních informací, tj. velká důležitost využívání ICT definice informačního systému ve veřejné správě – úzce se dotýká práva na poskytování informací o životním prostředí zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně dalších zákonů.

ENIN – Environmentální informace V18 Environmentální informace KONEC