Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
ECVET v Programu celoživotního učení
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Cesta ke kvalitě v praxi
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Stěžejním motivem je představení netradičních a inovativních výukových.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
ROZVOJEM OSOBNOSTNÍCH A PROFESNÍCH KOMPETENCÍ UČITELŮ MŠ A ZŠ K VYŠŠÍ KVALITĚ VZDĚLÁVÁNÍ (CZ.1.07/1.3.00/ ) LUCIE CHALOUPKOVÁ PEDAGOGICKÁ FAKULTA.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Plán vzdělávacích aktivit
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Podpora procesů uznávání
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/

Cíl: - prohloubit si vědomosti i dovednosti v oblasti alternativních forem předškolního vzdělávání; - rozšířit znalosti o fungování konkrétních alternativních škol, seznámit se s jejich filozofií a pedagogickou koncepcí, poznat specifika práce v alternativní MŠ. Forma: - náslechy - pozorování - seznámení se s prostředím a dokumentací daného zařízení - možnosti aktivní účasti učitele/ky na vzdělávacím procesu. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/

Termín červenec 2014 – březen 2015 ČR: - MŠ Montessori Roudnice n.L. _ 5 osob/týden, - MŠ Waldorfská Praha _ 5 osob/týden, - Lesní MŠ, Pardubice _ 5 osob/týden,. Zahraničí: 1. Vesangan päiväkoti, Vesanka, Finland (individ. metody práce s věk. kategoriemi 1-4, 3-5, 6 let; specifická příprava na vstup do ZŠ) 6 osob/týden Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/

2. lužicko-srbská MŠ WITAJ-Sprachzentrum, Budyšin / Bautzen, Německo 3 osoby/týden (formy práce s dětmi ve vícejazyčném prostředí, bilingvní vzděl., individ.přístupy a metody vzděl.) 3. Sorbische und zweisprachige Kindertagesstatehen MŠ, Miltitz, Německo 3 osoby/týden 4. MŠ Trnava, Slovensko; 6 osob/týden 5. lesní MŠ Kindergartner Waldkindergarten, Maritzburg, Německo; 4 osoby/týden 6. lesní MŠ Dresdner Waldkindergarten, Dresden, Německo; (individ. zkušenostní vzdělávání, inovativní naplňování vzděl. progr., nestandardní a inovativní formy práce s předškolními dětmi) 4 osoby/týden Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/

- z každé stáže je zpracována závěrečná zpráva a evaluační zpětná vazba (včetně foto a videomateriálů); - každá stáž je minimálně 1x prezentována ve vlastní MŠ a na web stránkách projektu; - metodika s příklady dobré praxe, která bude reflektovat formy získávání a sdílení získaných zkušeností Metodika bude spolu s konkrétními zkušenostmi účastníků stáží prezentována na závěrečné evaluační konferenci a po vytištění bude distribuována všem MŠ v obou regionech. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Povinné výstupy

Informace KontaktyIva Wedlichová Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Informace a kontakty