Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické informační zdroje na Mendelově univerzitě
Advertisements

CITATION CONNECTION od Thomson Reuters Bibliotheca academica – 31. října 2013, VFU Brno Ing. David Horký Country Manager pro střední a východní.
Elektronické informační zdroje na Mendelově univerzitě pro ekonomii a příbuzné obory 15. listopadu 2013.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Elektronické informační zdroje (EIZ) na MENDELU Abstraktové databáze Plnotextové databáze 2. Základy tvorby rešeršního dotazu 3. Vyhledávání.
Nikola Dynybylová Odborné časopisy a článkové databáze aneb odbornou práci jedině s kvalitními zdroji FSS MU, a Ústřední knihovna FSS.
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
JSTOR Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK SciVerse - plnotextové vyhledávání.
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
© 2013 Association for Computing Machinery Introduction to the ACM Digital Library.
David Horký Country Manager – BeNeLux, Central and Eastern Europe Bratislava, 25. listopadu 2014 Výhody kompletní Web of.
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
Bibliografická a rešeršní činnost Web of Science + Journal Citation Reports Scopus Science Direct.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Elektronické informační zdroje na Mendelově univerzitě Obor management 30. září 2013.
Informační výchova online Ústřední knihovna PřF MU
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden 4 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden3 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
Dana Sigmundová Databáze Wiley ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Informační zdroje nejen pro vědu a výzkum FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 14. října 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková, Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT.
Vyhledávání v citační databázi Scopus Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2015.
Elektronické informační zdroje k hodnocení VaV Fakulta strojní, Mgr. Věra Pilecká, Mgr. Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Elektronické informační zdroje
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU Závěrečné práce – část II. - Jak citovat
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ WEB OF SCIENCE
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Citační a bibliografické databáze:
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Web of Science – Journal Citation Reports
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

Databáze citačních rejstříků Web of Science

 Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků, která sleduje citační vazby mezi články, publikovanými ve světových vědeckých časopisech s impact faktorem.  Soubor vysoce kvalitních databází s informacemi o článcích, jejich autorech, obsahu a referencích, citovanosti a edičních údajích.  Najdete zde bibliografické záznamy včetně abstraktů, citace prací autorů z celého světa, ale i plné texty – vše s týdenní periodicitou. Co je to Web of Science?

 WoS poskytuje přístup k 7 databázím: ◦ Science Citation Index Expanded – přírodní vědy ◦ Social Sciences Citation Index – společenské vědy ◦ Arts & Humanities Citation Index – umělecké obory ◦ Index Chemicus ◦ Current Chemical Reactions ◦ Conference Proceedings Citation Index: Science ◦ Conference Proceedings Citation Index: Social Science and Humanities. Databáze Web of Science

 Conference Proceedings ◦ Jedná se o citační rejstříky obsahují materiály z více než konferencí týkající se 256 vědních oborů.  Citační indexy ◦ Jsou unikátním informačním zdrojem, který je všude ve světě využíván pro rešeršní práce, citační analýzy a zejména pro hodnocení úrovně vědeckých a vzdělávacích institucí. Conference Proceedings a citační indexy

 Science Citation Index Expanded ◦ Sleduje citace ve vědeckých časopisech ze 150 oborů přírodních a technických věd ◦ Data jsou od roku 1900 až do současnosti ◦ Je zdrojem přes periodik Jednotlivé databáze

 Social Science Citation Index ◦ Sleduje citace ve vědeckých časopisech z 50 oborů společenských věd ◦ Data jsou od roku 1956 až do současnosti ◦ Je zdrojem více než periodik ◦ Dále zde naleznete hlavních světových přírodovědných a technických časopisů Jednotlivé databáze

 Arts & Humanities Citation Index ◦ Sleduje citace ve vědeckých časopisech z oborů humanitních věd a uměnovědy ◦ Data jsou od roku 1975 až do současnosti ◦ Je zdrojem přes periodik ◦ Dále zde naleznete vybrané články z více než přírodovědných a společenskovědních časopisů Jednotlivé databáze

 Index Chemicus & Current Chemical Reactions ◦ Umožňuje vyhledávat data o chemických sloučeninách a reakcích ◦ IC - Data od roku 1993 do současnosti ◦ CCR – Data od roku 1986 do současnosti Jednotlivé databáze

 Conference Proceedings Citation Index – Science ◦ Sleduje citace v konferenční literatuře ze všech oborů přírodních a technických věd ◦ Data od roku 1990 do současnosti  Conference Proceedings Citation Index Social Sciences & Humanities ◦ Sleduje citace v konferenční literatuře ze všech oborů společenských a humanitních věd a uměnovědy ◦ Data od roku 1990 do současnosti Jednotlivé databáze

 Search ◦ Hledaní podle zadaného dotazu v rešeršním formuláři  Author Finder ◦ Vyhledávání podle autora článku  Cited Reference Search ◦ Vyhledávání rešerše podle citovaného autora, citovaného dokumentu nebo citovaného roku  Advanced Search ◦ Pokročilé vyhledávání umožňuje používat různé logické operátory  Search History ◦ Hledání v již dřívě nalezených rešerších Možnosti vyhledávání