Jsou tady prý s námi od pradávna … a tak se snažíme, aby tomu tak bylo i nadále.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Golden Ticket na Justina Biebera
Advertisements

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
Jakubov rok poté   Jakubov a Peklo  pomoc členům pozemkového spolku  byl to podzim podzimní.
Pěkně vyčertěné Vánoce na skanzenu 2009 přímo v nepřímém přenosu.
Srdečně Vás zveme na 11. ročník pochodu Okolo Bohdanče, který tentokrát bude na sv. Václava září.
Jak to bylo na Levíně   Městys Levín  děkujeme správě CHKO České Středohoří za přízeň, kterou trvale věnuje starým ovocným stromům 
ČTYŘČATA. Strom v popředí se jmenuje Dřezovec trojtrnný (Gleditsia Triacanthos). Pochází ze Severní Ameriky, první výsadby u nás jsou datovány rokem 1835.
Modální slovesa a jejich opisné tvary
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
S Jindřichem na běžkách Meluzína v Rudném v lednu 2010.
Start pochodu Okolo Bohdanče bude tentokrát v areálu palírny.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
(kulík) v obrazech vstupte Jedná se o několik snímků malé Jany Tauchmanové narozené v Brně. Fota jsou z období asi od 14. dne po narození do.
Jarní prázdniny ve školní družině
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
. středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014 středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014středa,
alias Ringo Silver  Šedesátka to nic není... Policajti říkají, tak prý k tomu do důchodu ještě pár let přidají. Nebuď smutný, nevěš hlavu, Tebe se to.
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
Adaptační kurz
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a... míček letí až do statku ležícího hned u dráhy... kde rozbije jedno okno a prolítne dovnitř!
Opakujeme Slovesa Přísudek.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Prezenovela o tom jak Meluzíňata ke svíčkařství přišla … a co se dělo dál  na začátku toho všeho byla včela  pilná, pracovitá a neúnavná – prostě příkladná.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
Byla to zábava. Při čekání na vlak jsme přemýšleli, jaké to tam bude.Všichni jsme byli natěšení.
Dětský den v Hájku 2008 Nebudete tomu věřit, ale 1. června se konal dětský den na hřišti v hájku a nejen dětský smích napovídá tomu, jak se povedl.
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Svět konečně nasál novou mízu a jaro přišlo k nám … Meluzínská velikonociáda 2010.
Dopis od Boha.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
Tato prezentace nesmí být použita na jiný den Země než na Zneužití je trestné Zneužití je trestné.
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
Příběh planety Země aneb pátrání přímo detektivní vedoucí až do pradávné, prastaré, praminulosti - pravěku, prahor a jiných prapodivností, které se odehrálo.
Hádejte děti: jaká dobrůtka kde uzraje?
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
. úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015 úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý,
MELUZÍŇÁČEK PODZIMNÍČEK Srbská Kamenice 25. – 30. října 2011 výřad malošů i velkošů na bukové houpajdě pod Mariinou vyhlídkou Jonáš, Eliška, Mirďa, Saša,
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Tak co hoši? Je ten puk za čárou, nebo ne? To je dnes už potřetí! Já říkal, že chci nadhazovat!!
Původně jsem chtěl bejt děsně vtipnej a začít: „řeknu Vám vtip…“, nebo: „Vemte si plavky, pojedem se koupat v pivu do Dánska…“ ale to už je všechno ohraný.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_12_Vedlejší věta předmětná Autor Chňoupková.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ II.E – Lhota nad ROHANOVem
Adéla Harenčáková 7. třída
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
Naše 7 Třída.
Když já se ráno probudím, tak jsem skoro k ničemu
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a
Tak jsem se vydal ve čtvrtek 2
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Srdečně Vás zveme na 11. ročník pochodu Okolo Bohdanče, který tentokrát bude na sv. Václava září.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
On.
Ach ty naše krásné ženy.
Transkript prezentace:

Jsou tady prý s námi od pradávna … a tak se snažíme, aby tomu tak bylo i nadále

Jabloně, třešně a hrušně v rukách sázecího komanda v Hájku a v Kostelní Bříze 25. – 29. října 2010 Navazujeme jen na tradici našich předků, kteří si při této práci prý dokonce i tématicky prozpěvovali: Navazujeme jen na tradici našich předků, kteří si při této práci prý dokonce i tématicky prozpěvovali: „Zasadil jsem čerešenku v humně, dá-li Pán Bůh, ona se mi ujme…“ To jsme si přáli taky „Zasadil jsem čerešenku v humně, dá-li Pán Bůh, ona se mi ujme…“ To jsme si přáli taky … a protože se pohybujeme na kdysi dvojjazyčném území tak ještě pro pamětníky: … a protože se pohybujeme na kdysi dvojjazyčném území tak ještě pro pamětníky: „Ich habe eine Kirche hinter der Scheune eingesetzt, wenn der Gott geben wird, sie wurzelt mir an…“ „Ich habe eine Kirche hinter der Scheune eingesetzt, wenn der Gott geben wird, sie wurzelt mir an…“

Tentokrát jsme provedli mimořádně velký, sedmnáctičlenný výsadek - a pak že je nouze o pracovité nadšence - tato valná hromada se ale sešla až od středy a tak pěkně po pořádku …

Stromořadí v Hájku – den první a druhý Až se na jaře naše stromečky probudí, budou zírat do jaké krásy byly vysazeny. Z jedné strany výhled na Doupovky a z druhé - to si budou muset trochu stoupnout na špičky – dohlédnou až na Klínovec. I nám tam bylo dobře.

Zatímco jedni vysazovali ovocné stromky, druzí chystali přísně utajenou, osvobozovací akci „doubek“. Fotograf však vše odhalil a zachytil – od počáteční porady, až po úprk z místa činu. A tak ještě prásknu, že byla osvobozena řada pěkných doubků – místním divočákům se už sbíhají sliny na budoucí žaludovou hostinu

Zastaveníčko v „botance“ v Dalovicích - líbezné pokoukání Když se spojí člověčí šikovnost s pestrostí a energií přírody tak z toho vypadne takováto krása …

Haunštejnské podhradí a záhradí - příjemně hravé odpoledne – při „roztahováku“ Jirka nemohl prohrát, protože se dokáže natáhnout do neuvěřitelné délky – skoro jako žížala „dešťovka“ jó, mít tak čapku s bambulí nahoře … nebo alespoň slepici s rolničkou …

Z Haunštejnského podhradí přesun přímo do kabin FC Krásno - zatím co Martin se Sašou pózovali do kamery, Radek jako obvykle telefonoval, holky se muckaly se Sašinými psíky a kluci, v zajetí pohárů a míčů zvažovali, že půjdou rovnou do trenek. Pak je ale přemohla žízeň a tak šli raději do …

Kostelní Bříza od prvních krůčků geometrů a kolíkobijců až po závěrečné radostné obětí Veverky a Léni. Nevím, jestli byla větší radost z dobře vykonané práce nebo z toho, že už je konečně skoro hotovo …

Někteří z pachatelů na místech činů

Takové to tam také bylo …

A ještě krátké sadařské shrnutí … Zrození takové aleje nebo sádku neprobíhá živelně, ale pod bedlivým dozorem pečlivých „rodičů“ Zrození takové aleje nebo sádku neprobíhá živelně, ale pod bedlivým dozorem pečlivých „rodičů“ Každý ze stromečků má nejen stanovenou odrůdu, ale i své sousedy na stanovišti Každý ze stromečků má nejen stanovenou odrůdu, ale i své sousedy na stanovišti Má také vlastní „rodný lístek“ jehož údaje jsou ještě zachyceny ve veledůležité „matriční knize“. To abychom si třeba, my laici, nepletli jabka s hruškama. Díky tomu už třeba víme, že Lyonská r. není reneta, ale raná třešeň Má také vlastní „rodný lístek“ jehož údaje jsou ještě zachyceny ve veledůležité „matriční knize“. To abychom si třeba, my laici, nepletli jabka s hruškama. Díky tomu už třeba víme, že Lyonská r. není reneta, ale raná třešeň Kořeny musí mít dost místa a nesmí je studit žádné velké kameny a hlíny musí mít – tak akorát. Kmínek se pěkně zabalí, udělá se protizvířátková ohrádka a ještě se přikurtuje, aby nám nejspíš nezdrhnul nebo aby se nekřivil Kořeny musí mít dost místa a nesmí je studit žádné velké kameny a hlíny musí mít – tak akorát. Kmínek se pěkně zabalí, udělá se protizvířátková ohrádka a ještě se přikurtuje, aby nám nejspíš nezdrhnul nebo aby se nekřivil No a na závěr jsou stromečky ještě ujištěni, že je budeme po několik dalších let chodit pravidelně navštěvovat – to asi proto, aby se necítili opuštěně. Doufáme, že se jako správní příbuzní budeme každoročně divit: „No, ty jsi nám zase vyrostl …“ No a na závěr jsou stromečky ještě ujištěni, že je budeme po několik dalších let chodit pravidelně navštěvovat – to asi proto, aby se necítili opuštěně. Doufáme, že se jako správní příbuzní budeme každoročně divit: „No, ty jsi nám zase vyrostl …“

V Krásně je to krásné … a tak se všichni přítomní, kterým se chtělo po práci ještě vytáhnout paty za humna, nechali okouzlovat výhledy na Krušné hory a „Slavkáč“ – jak říká Saša. Ti, kteří nešli, přišli o moc – byla to fakt kochačka

A nakonec ještě poděkování Jakubovi a Saše za příjemný azyl a Radkovi s Martinem, že jsou pořád ještě ochotní pouštět se do takovýchto „šíleností“. Možná je to proto, že po člověku tu má něco smysluplného zůstat – jak zpívá skupina Hop Trop – třeba jabka, když jsi před tím jabloňovou alej vysázel …