TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Přijímací řízení.
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Moderní studijní obory SPŠ
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava Nabízí kurzy se zaměřením na stavbu automobilů Popularizace technických oborů u žáků ZŠ – EkoCar CZ.1.07/1.1.07/
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Stavba výrobních strojů a zařízení
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Střední odborná škola průmyslová
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Spolupracujeme se školami
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Úvod Proč studovat informatiku?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Programátor CNC strojů
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Úvod Proč studovat informatiku?
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
elektrotechnických měření
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Zpracoval: Martin Bílek
Silnoproudá elektrotechnika
Zpracoval: Martin Bílek
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
Silnoproudá elektrotechnika
Při technické univerzitě v Liberci
Transkript prezentace:

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Sklářství má problém, ale nekrachuje celý sklářský průmysl (problém má užitkové sklo, to je 4 % v objemu výroby, 12,5 % v tržbách a 25 % v počtu zaměstnanců celého českého sklářského průmyslu). Velký potenciál v plochém, obalovém skle a skleněných vláknech.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Ploché sklo: stavební sklo se speciálními povrchy, automobilové sklo, lepené sklo, neprůstřelné sklo, … Obalové sklo: hmotnost obalového skla se snížila za 30 let na 50 % při zvýšení mechanické pevnosti.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Katedra se můpže pochlubit prvenstvím! První katedrou zabývající se problematikou průmyslových robotů (od roku 1982). První katedrou, kde bylo využíváno metody konečných prvků (od roku 1986). První katedrou, pracující se špičkovými 3D C-technologiemi (CAD, CAM od roku 1987). Průkopníkem v oblasti C- technologií na VŠST, později TUL (od roku 1992 pracoviště). První katedrou, využívající v oblasti vědy a výzkumu aktivit termovizní kamery, komplexní vybavení v oblasti měření teplot a vyhodnocování teplotních polí.

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY Úzká specializace Široké zaměření Jsme kombinací specializace i širokého zaměření – s námi vždy získáte uplatnění.

Specializované a kvalitně vybavené laboratoře pro výuku: Laboratoř robotiky Laboratoř pneumatických pohonů Technologická laboratoř Laboratoř sklářských strojů

Nabízíme více: Exkurze do zahraničních závodů a na veletrhy – plně hrazené sponzory (2008 – Belgie a Německo; 2006 – Belgie a Německo; 2004 – Glasstec, Německo; 2003 – Belgie;)

Nabízíme více: individuální přístup, který se projeví především ve zvládnutí bakalářské/diplomové práce, úzce spolupracujeme s praxí práce s vizualizačními systémy (FluidSIM 4.0, KukaSIM a další), získání znalostí v oblasti pneumatických pohonů možnost seznámit se (školit) v programování robotů diplomová práce většinou volně navazuje na bakalářskou práci (student tedy nedělá práci navíc), možnost zprostředkování finančně zajímavého stipendia v České republice i v Evropské Unii s návazností na volbu zaměstnání

Zvládnete studium? Běžný student u nás nemá problém se studiem. Robotika je i pro běžného studenta zajímavá. Studenti u nás nejsou „vyhazováni od státnic“ (především díky individuálnímu přístupu). Máme jeden z nejmladších kolektivů na univerzitě. Zbude Vám dost času na studentský život.

Pojeďte s námi do Teplic! Pořádáme každoroční exkurzi do závodů: AGC FLAT GLASS CZECH a.s. – výroba plochého skla na roztavené cínové lázni (plně automatizovaná). AGC AUTOMOTIVE CZECH a.s. – plně automatizovaná výroba automobilových skel. Na závěr beseda s managementem ve formě rautu – hojnost jídla i pití zajištěna! (pro studenty nejoblíbenější část exkurze) – k ničemu Vás nezavazuje. 17. 12. 2008 v 7:00 odjezd od schodů pod menzou. Možnost zapsat se zde po skončení prezentace

Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu. Přijďte na den otevřených dveří Ve čtvrtek 11. 12. 2007 od 10:00 do 15:00 Ukážeme Vám naše laboratoře a učebny. Odpovíme Vám na Vaše dotazy. Osobně s Vámi probereme Vaše představy a možnosti Vaší realizace na naší katedře. Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu.

Rádi odpovíme na Vaše dotazy: Nebojte se nás zeptat Rádi odpovíme na Vaše dotazy: František Novotný tel.: (48 535) 41 03 e-mail: frantisek.novotny@tul.cz Vlastimil Hotař tel.: (48 535) 41 29 e-mail: vlastimil.hotar@tul.cz Marcel Horák e-mail: marcel.horak@tul.cz Zápis do zaměření na sekretariátě katedry, budova P, přízemí.

Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu. EXKURZE! AGC FLAT GLASS CZECH a.s. – výroba plochého skla na roztavené cínové lázni (plně automatizovaná). AGC AUTOMOTIVE CZECH a.s. – plně automatizovaná výroba automobilových skel. 17. 12. 2008 v 7:00 odjezd od schodů pod menzou. Možnost zapsat se zde po skončení prezentace DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Ve čtvrtek 11. 12. 2007 od 10:00 do 15:00 Případné další informace, dnes po skončení této akce v S klubu.