Michel Houellebecq narozen 1958 na francouzském ostrově Réunion kontroverzní mediální hvězda stojící stranou zatím 5 románů: Rozšíření bitevního pole.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Advertisements

Muž který předpověděl - !!PRAVDU!!-.  Michel de Nostradame – Nostradamus  Michel de Nostradame – Nostradamus je dodnes tajuplně fascinující postavou.
Bakalářská práce Bytová výstavba v České republice 2004/2005 Michal Blažej VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA INSTITUT GEOINFORMATIKY.
Samsung Daniel Krčál, 5.A.
Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Jules Verne životopis autora,
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_02.
Digitální učební materiál
Téma: Ztracená generace
TinWeb na míru aneb úprava pro uživatele na AMU SUT, Zlín, červen 2005 Iva Horová:
Státy a jejich seskupení
PETR BEZRUČ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá.
Nedostatek kvalifikovaných pracovníků Personální management 2013 Jana Wirsigová.
40. Výročí naší školy 1974–2014.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_OSVZ_ZSVa Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Okruhy pro obecné znalosti členů Sborů dobrovolných hasičů z oblasti prevence Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice.
 Předmět: Literatura  Tematická oblast: Česká a světová literatura po r  Cílová skupina: 4. ročník (oktáva) gymnázia  Oblast podpory: III/2 Inovace.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Etická výchova ve školách – projekt 2010 Začínáme u mladé generace.
doc. Ing. Pavel Sirůček, Ph. D.
Sociologické obrazy pozdně normalizační společnosti a transformace Alternativní tematizace transformačních změn.
Výzkum, vývoj a výroba palivových článků
Samuel Beckett - Čekání na Godotta
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Polární oblasti.
VY_32_INOVACE_31-19 Česká próza po r Milan Kundera.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Evropa – jeden ze světadílů
Pozemní stavitelství Lešení Pojízdné lešení Autor: Ing. Šoupal Kamil
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Vlastní hodnocení školy
Mezinárodní humanitární právo
Geologie ČR - úvod Vladislava Zubrová.
VY_32_INOVACE_3D.9.04 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA Předmět: Literatura Tematická oblast: Česká a světová literatura po r Cílová skupina: 4. ročník (oktáva) gymnázia.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _624 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _626 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Mgr. Milan Štěpita. * Nová vlna * Metoda * ¨A navíc… * Tvůrci * A také… * Miloš Forman.
ROMANTISMUS.
SVĚTOVÁ MEZIVÁLEČNÁ PRÓZA
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _638 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Marcel Proust Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _618 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Postmoderní identita. Klasická sociologická pojetí identity se soustřeďují na její původ v sociální a/nebo kulturní struktuře –Například Bourdieu a jeho.
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny
ČESKÁ LITERATURA 2.POL.20.STOLETÍ (OFICIÁLNÍ) Mgr. Lenka Tománková Český jazyk a literatura
Téma: Světová próza 1. poloviny 20. století VY_32_INOVACE_142.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_674.
Světová literatra mezi světovými válkami
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková CO MÁME SPOLEČNÉHO???
Život Tvorba Malý princ Rozbor Ukázka Otázky Shrnutí.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
Vzájemnou spoluprací neromských a romských žáků k odstranění rasismu a xenofobie ve školách a ve společnosti.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OSVÍCENSTVÍ.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
2. Určení výchozího polotovaru
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
Úvod do moderní fyziky Co je to „moderní“ fyzika?
Vývoj sexuality a sexuální identita
MODERNÍ SVĚTOVÁ PRÓZA JAMES JOYCE VIRGINIA WOOLFOVÁ MARCEL PROUST
Kritický realismus - úvod
Transkript prezentace:

Michel Houellebecq narozen 1958 na francouzském ostrově Réunion kontroverzní mediální hvězda stojící stranou zatím 5 románů: Rozšíření bitevního pole (1994) Elementární částice (1998) Platforma (2001) Možnost ostrova (2005) Mapa a území (2010)

Michel Houellebecq charakter próz: sociologický rozměr – diagnostikování stavu soudobé společnosti sexualita a hledání uspokojení v širokém slova smyslu naturalistické a chladné popisy sexuálních scén hraničících s pornografií

Rozšíření bitevního pole (1994)

Elementární částice (1998)

Platforma (2001)

díky za pozornost