Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, 2011-11-21 Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména- zvířata na dvorku
Advertisements

Podstatná jména STROM, KEŘ
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Bc. Iva Sentnerová, 2011 – 11 – 17 Název: VY_12_INOVACE_14_CHOVÁNÍ LIDÍ Téma: Dobrá.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_35_ PÉČE O ZDRAVÍ TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_31_ PÉČE O ZDRAVÍ TÉMA:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Hudební skladatelé TÉMA: Antonín.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Autor: Mgr. Stanislava Kopřivová Vytvořeno: říjen 2011 Určeno pro: žáky Základní školy speciální ve věku 6 – 20 let Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slova s u, ú, ů VY_32_INOVACE_12 Sada 22 Základní škola T.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova Vyjmenovaná slova po S VY_32_INOVACE_11 Sada 15 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_15_Kachna divoká Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_32_INOVACE_06 - Aktivačně-motivační vlastnosti
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Procvičování vyjmenovaných slov po
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
VY_32_INOVACE_433, 22. sada, Prvouka
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A PRAKTICKÁ ŠKOLA, HORNÍ ČESKÁ 15, ZNOJMO EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
VY_32_INOVACE_14_Jan Amos Komenský Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: O12 Číslo klíčové.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
VY_32_INOVACE_06_Slunce Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_32_INOVACE_11_Srnec obecný Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_08_PRVOUKA_ZVĚŘ V ZIMĚ
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Transkript prezentace:

Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata v zimě Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 9. třídu, slouží k orientaci v textu, k chápání přečteného, k zapamatování sdělených informací, k integraci vědomostí z různých předmětů.

ZVÍŘATA V ZIMĚ

ČTI NEJPRVE POTICHU Zima začíná 21. prosince a končí 20. března.Mně bývá i v zimě teplo. Vyrazím třeba se sáňkami a hned se zahřeji. Ale zvířátkům v přírodě bývá krušno, protože těžko shání potravu. Lidé je proto musí přikrmovat. Naše rodina na to myslí již v létě, kdy sušíme seno. Na podzim zase sbíráme kaštany a žaludy. Letos tatínek vyrobil nové krmítko pro ptáčky. V zimě tam budu každý den sypat něco dobrého. NYNÍ BUDEME ČÍST NAHLAS

PŘEČTI VĚTY,VE KTERÝCH SE VYSKYTUJÍ ROČNÍ DOBY Zima začíná 21. prosince a končí 20. března. Mně bývá i v zimě teplo. Vyrazím třeba se sáňkami a hned se zahřeji. Ale zvířátkům v přírodě bývá krušno, protože těžko shání potravu. Lidé je proto musí přikrmovat. Naše rodina na to myslí již v létě, kdy sušíme seno. Na podzim zase sbíráme kaštany a žaludy. Letos tatínek vyrobil nové krmítko pro ptáčky. V zimě tam budu sypat něco dobrého.

DOKONČI VĚTY Zima začíná Zima končí V létě Na podzim sbíráme Tatínek vyrobil Zvířátkům v přírodě bývá 21. prosince. 20. března. sušíme seno. zima. kaštany a žaludy. krmítko. 20. března. krmítko. zima. sušíme seno.

ROZHODNI- CO JE SPRÁVNĚ? Lesní zvěř přikrmujeme masem kaštany senem mlékem

Ptáčkům do krmítka sypeme slunečnici párky sušené jeřabiny brambory

POUŽITÉ ZDROJE Snímek 4.: [cit ] Obrázek byl použit z galerie Office: Snímek 6.: [cit ] Dodtupné po licencí Creative Commons na www: Snímek 7.: [cit ] Obrázek byl použit z galerie Office: