ČINNOST VČELAŘSKÉHO KROUŽKU pokračování
Včelaříci kontrolují mladé včelstvo – oddělek vytvořený v létě, v čase bohaté snůšky z květů lípy a slunečnice.
Každé včelstvo musíme řádně připravit na zimu. Ve čtyřech dávkách cukerného roztoku v poměru 3díly cukru a 2 díly vody včelstvo přijme 15 kg řepného cukru. Na těchto zásobách včelstvo přezimuje až do první jarní snůšky z ovocných stromů.
Naši reprezentanti v krajském kole soutěže Zlatá včela 2010 ve Vlašimi – Jakub Roček a Michal Syrový.
Na kroužku se učíme zpracovávat včelí produkty – péct medové perníčky a vyrábět svíčky ze včelího vosku.
Na kroužku se učíme vyrábět úlové rámečky, drátkovat je a zatavovat do nich voskové mezistěny. Po vložení do úlu včely vystaví včelí dílo. V průběhu snůšky včely do buněk nosí sladinu z nektaru květů. Tu složitým dějem přetvoří na pravý včelí med. Tady jsou naše medné plásty připravené k odvíčkování vidličkou a k vytáčení v medometu.
A tady jsme všichni se svými výrobky.