SLUŽBY Architektura technologie.NET Jan Martinovič, FEI - Katedra Informatiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Vizuální Systém Fotbal
Microsoft SQL server Databázový systém. Úvod  aktuální verze na trhu je MS SQL  verze: plná komerční - Enterprise Edition pro vyzkoušení volně.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Partner Learning Center Uživatelská příručka pro partnery společnosti Microsoft.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazování.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Vývoj aplikací pro SharePoint
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Serverové systémy Windows
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_14 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Skupinové politiky 3 Správa softwaru. Životní cyklus softwaru v AD.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Uživatelské profily, vlastnosti uživatelského účtu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-03.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Popis a ovládání Plocha I
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_13 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Tiskové služby v sítích Microsoft
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti 9. Politika systému Administrace OS Windows 1Miroslav Prágl.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Systém souborů. Množina souborů různých typů – Data – Spustitelné programy – Konfigurační a pomocné informace – I/O zařízení Způsob organizace množiny.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Systém souborů. Množina souborů různých typů – Data – Spustitelné programy – Konfigurační a pomocné informace – I/O zařízení Způsob organizace množiny.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Služby Windows Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Spuštění programu ve windows
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Kofigurace & napájení Windows
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

SLUŽBY Architektura technologie.NET Jan Martinovič, FEI - Katedra Informatiky

Služby 2  Vytvoření služeb umožňuje spustit assembly na pozadí bez jakékoliv interakce uživatele  Jsou vhodné pro:  kontinuální monitoring,  naslouchání příchozímu síťovému připojení,  start aplikace před přihlášením uživatele.  Služby potřebují speciální zabezpečení a instalaci

Co jsou to služby? 3  Windows služby jsou procesy běžící na pozadí  Nemají uživatelské rozhraní  Mají vlastní uživatelskou relaci  Služby můžou být automaticky spuštěny při startu Windows, i když není uživatel přihlášen  Windows mají velkou množinu zabudovaných služeb  Služby pro sdílení složek  Služby pro publikování webových stránek  ….

Odlišnosti při vývoji 4  Služba musí být nainstalována předtím než ji lze ladit  Nelze ladit pomocí F5 nebo F11  Pro ladění se je třeba připojit k procesu služby  Musí se vytvořit instalační komponenty  Main musí obsahovat příkaz Run pro spuštění služby

Run 5

Vytvoření služby 6  Vytvoření projekty  New Project -> Windows -> Windows Service  Napíšeme kód do metod OnStart a OnStop  Můžeme přepsat další metody  Přidáme instalátory  Přeložíme projekt  Vytvoříme instalační projekt  Spuštění

Jak implementovat službu 7  Změnit jméno služby ServiceBase.ServiceName  Jméno slouží OS k identifikaci služby  Například pro start služby můžeme použít: Net Start ServiceName  Přidání kódu do metody OnStart  Použití Systém.Timers.Timer  Přidání kódu do metody OnStop  Přepsání dalších metod

Vytvoření instalačního projektu 8  ServiceInstaller  Popis služby  Zobrazované jméno  Jméno služby  Typ staru  ServiceProcessInstaller  Nastavení účtu služby

Postup vytvoření 9  Pravým tlačítkem klikněte v návrháři služby a vyberte Add Installer  ServiceInstaller  StartType Automatic Manual (defaultní) Disabled  Description  DisplayName  ServiceProcessInstaller LocalService NetworkService LocalSystem User (defaultní)  Definujeme objekt pro spuštění  Properties -> Application -> Startup object  Přeložíme

Instalace služby manuálně 10  Instalace  InstallUtil.exe ServiceName.exe  Odinstalování  InstallUtil.exe /u ServiceName.exe  Spuštění  Net Start ServiceName  Zastavení  Net Stop ServiceName

System.ServiceProcess.ServiceController 11  Assembly System.ServiceProcess