Centrum komunitní práce, poradenská organizace Ústí nad Labem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Ústí nad Labem.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Veřejné projednání návrhu 2
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
KPSS Vsetínska v systému udržitelného rozvoje Seminář KÚ ZK, Hotel Moskva, 14. listopadu 2007 Ing. Petr Kozel, Společnost pro komunitní práci Vsetín o.p.s.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Komunitní plánování sociálních služeb
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
CO JE TO KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ - PROPOJENÍ, ROLE, MOŽNOSTI PŘI PROSAZOVÁNÍ PRO-RODINNÉ POLITIKY A OPATŘENÍ NA SLAD´OVÁNÍ RODINY A PRACOVNÍHO ŽIVOTA Litoměřice.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Komunitní plánování v kvalitě místní Agendy 21 ve Zdravém městě Vsetín PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, DOBRÁ PRAXE ZDRAVÝCH MĚST aneb ZDRAVÁ MĚSTA.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Komunitní plánování sociálních a ostatních služeb Přednášející Michal Polesný projektový manažer Ústecký kraj –
Centrum komunitní práce - poradenská organizace, tel.: www.ckpul.cz Centrum komunitní práce, poradenská.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Centrum komunitní práce, poradenská organizace Ústí nad Labem Komunitní plánování sociálních služeb Přednášející Michal Polesný projektový manažer Olomouc – 24.října 2005 Akce je součástí projektu financovaného ze SROP, opatření 3.2, „Zpracování komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce“ a je spolufinancována Evropskou unií

Roviny komunitního plánování

Hlavní charakteristiky komunitního plánování 1/ přispívá k dosažení záměrů a cílů sdílených komunitou /politiky, odborníky, uživateli, veřejností/. 2/ je prioritní mezi manažerskými úlohami řídících pracovníků zúčastněných institucí a poskytovatelských organizací. 3/ vztahuje se na veškeré aktivity – dochází k pronikání plánů mezi různými cílovými skupinami i typy služeb. 4/ umožňuje efektivní provádění činností a finanční řízení. 5/ umožňuje efektivní kontrolování a skládání účtů voličům.

Principy na kterých je komunitní plánování založeno Umožnit lidem život ve vlastním domově, s péčí a podporou, a to tam, kde si sami zvolí. Zvýšit poskytování péče, tak aby se vyhovělo novým, doposud neřešeným požadavkům a potřebám lidí Uskutečnit posun ve vyváženosti péče směrem od péče institucionální k péči komunitní Zlepšit kvalitu poskytovaných služeb Zajistit integraci všech sociálních služeb a programů včetně zdravotní péče bez rozdílu zřizovatele služby

Komunitního plánování 10 Kontrolní Mechan. efektivita 10 kroků Komunitního plánování 9 Imple mentace plánu 8 Tvorba Finální Verze plánu 7 Vedení procesu konzultací 6 Příprava Procesu konzultací 5 Tvorba Návrhu plánu v ustave ných skupinách 4 Informa ční systém 3 Analýza Potřeb občanů 2 Organi zační struktury 1 Příprava prostředí

1 krok příprava prostředí Vyvolání poptávky v místě plánování Projednání zadání v politických kruzích Příprava a schválení principů a hodnot Příprava uživatelského prostředí Příprava odborného prostředí Zpracování základního zadání – cílové skupiny, plánovací období, velikost území Vytvoření iniciačního týmu Proškolení realizačního týmu Zpracování časového harmonogramu Zpracování projektu-pokrytí finančních nákladů Zajištění odborných konzultací

2 krok trvale udržitelné organizační struktury Rada města Ústí nad Labem 2 krok trvale udržitelné organizační struktury Vrcholové instituce v regionu Skupina pro dohodu Sociálně Zdravotní komise RM Oborové konference Tým pro Komunitní plánování Manažerský tým Tým Pro práci s Informacemi Tým pro Kvalitu a efektivitu Manažeři Koord.skupin Město odd. pod.nest.s.služeb Centrum Komunitní práce zadavatel Koordinační skupiny za jednotlivé cílové skupiny obyvatel – pravidelná setkání služby Senioři Poskytov. Uživatel Pečovatel zadavatel Služby Duševní Zdraví Poskytav. Uživatel Pečovatel zadavatel Služby Děti a Mládež Posktytov. Uživatel Pečovatel zadavatel Služby Zdravotně Postižení Posktytov. Uživatel Pečovatel zadavatel Služby Etnické Menšiny Poskytov. Uživatel Pečovatel zadavatel Služby Osoby Závislé na Drogách Posktytov. Uživatel zadavatel Služby Mentálně Postižení Občané Poskytov. Uživatel zadavatel Služby Přechodná Krize Poskytov. Uživatelé zadavatelé J I N É

3 a 4 krok analýza potřeb a informační systém Katalog služeb Mapa služeb výkaznictví Informační systém Analýza Potřeb občanů Data Pro Plánování interaktivní SWOT Analýza oblastí

Poměr provozních finančních prostředků protékajících rozpočtem města ÚL do zařízení sociálních služeb podle zřizovatelů

Počty klientů v jednotlivých oblastech sociální pomoci

5 krok Tvorba Návrhu plánu v ustavených skupinách Zpracování časového harmonogramu Příprava 8-10 zasedání jedné koordinační skupiny Zpracování SWOT analýzy v dané cílové oblasti Nastavení systému práce v koordinačních skupinách - Potřeba – služba Přidělování priorit vytypovaným službám Zpracování návrhu plánu pro proces konzultací

6 krok příprava procesu konzultací Časový rámec procesu konzultací zpracování materiálu Návrh KPP vytvoření informační a propagační strategie zajištění distribučních a informačních míst zpracování připomínkovacího dotazníku ustavení týmu pro administraci připomínek Návrhu KPP uspořádání konference za účelem oficiálního zahájení připomínkovacího procesu Návrhu KPP

7 krok vedení procesu konzultací Celý proces je veden písemnou formou Na kontaktních místech jsou k dispozici připomínkovací dotazníky Vyplněné připomínkovací dotazníky je možné zaslat nebo osobně předat na konkrétní místo Všechny došlé připomínky jsou konzultovány v jednotlivých pracovních skupinách a kategorizovány Anonymní připomínky nejsou evidovány Je vedena kniha připomínek Procesu konzultací se zúčastnilo 126 uživatelů, 109 organizací, 277 fyzických osob. Bylo zaevidováno celkem 454 písemných připomínek

8 krok tvorba finální verze komunitního plánu Zapracování připomínek Zpracování obsahu, jazykové korektury Zpracování překladů Zpracování grafického návrhu Zadání do tisku Distribuce komunitního plánu

9 krok implementační období Využití trvale udržitelných organizačních struktur Zpracování ročních realizačních plánů a priorit Monitorování

1O krok kontrolní mechanismy, feetback Roční vyhodnocování plánu Monitorování projektů – vnějších zdrojů Celkové vyhodnocení plánu

Plán je možné považovat za efektivní tehdy, jestliže dosáhne svých cílů při vynaložení přiměřených nákladů a je vícezdrojově financován.

CKP Centrum komunitní práce, poradenská organizace Ústí nad Labem Česká republika Michal Polesný – telefon: 603879688 www.ckpul.cz www.kostraeel.cz email: polesny@ ckpul.cz Koněvova 18, Ústí nad Labem Euroregion Elbe Labe Nashledanou V případě zájmu nás kontaktujte