Studentské rádio Masarykovy univerzity www.radior.cz Jan Motal (MU, JAMU) – koordinátor Ivan Szönyi (VUT) – vedoucí techniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Kroužek informatiky.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Žánry a formáty Žánr (druh, rod, způsob, styl, sloh) je obecné pojmenování pro všechny materiály (díla) se společnými znaky žánrové oblasti např. v literatuře.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
Střední průmyslová škola, Karviná
PERSONALISTIKA PRAKTICKY
TV studio FMK Univerzitní televize NEON TV. Základní informace - formální Tomáš Šula, UAAU/KVS1, KVS2 Televizní.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Školní rádio  Školní rádio je jednou z aktivit, ve které se snažíme informovat žáky ZŠ Kravsko o akcích, aktivitách školy, o úspěchu žáků v soutěžích.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
NEON TV Televizní studio UTB
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Středisko integrace menšin Opava Husova
International Students Club. ISC VUT Struktura ISC a spolupráce s univerzitou Činnost International Students Club Realizované akce Studentské prezentace.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Miroslav Smyčka Portfolio činností.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta Dopravní Vít Šklebený 1.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
NEON TV Televizní studio UTB Mgr. Jan Čada, tel.:
PROFIL AGENTURA XACT s.r.o. Agentura Xact s.r.o., Ruská 8, Praha 10.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Jak se dělá programové schéma vysílání televize Cílová skupina Programové schéma vysílání Reklamní bloky Ukázky Dostupné z Metodického portálu
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Propagace Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šablony OP VVV a podpora nadání
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Název projektu: Ve škole po škole
Polytechnické vzdělávání v praxi
Masarykova univerzita (koordinátor) Univerzita Palackého v Olomouci
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Při technické univerzitě v Liberci
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
Grombířová Veronika Šimková Nikol Trnčáková Kristýna
Transkript prezentace:

Studentské rádio Masarykovy univerzity Jan Motal (MU, JAMU) – koordinátor Ivan Szönyi (VUT) – vedoucí techniky

Historie: - léto 2008 – přípravy zkušebního vysílání - ZS/LS 2008/2009 – zkušební vysílání, budování programu a organizační struktury - říjen 2009 – začátek projektu Inovace ve výuce KMSŽ FSS, ofic. zahájení, budování studia a technologií - LS 2010 – propojování s dalšími spolky, dotváření organizační struktury a komunikace, marketing

Charakter Rádia R Nezávislé a nekomerční – zdroje: projekt Inovace ve výuce KMSŽ FSS, Katedra mediálních studií a žurnalistiky FSS MU, Rektorát MU; Studentské – dobrovolníci většinově z řad studentů MU, VUT, JAMU; zaměření na cílovou skupinu – brněnský VŠ student Alternativní – prostor pro žánry a témata, která se v běžných médiích neuplatňují, menšinové hudební žánry a kulturní akce, studentský život a univerzitní témata, NGO (Nesehnutí, Amnesty International, Gender Studies...), aktivismus, studentská publicistika, komentáře a analýzy, queer tématika... Lokální s univerzálním přesahem – propojení s brněnskými aktivitami (klubová scéna, kulturní akce, Majáles, Jazzfest Brno aj.), informace lokálního charakteru – ale i s univerzálním přesahem Komunitní – nezaměřuje se na poslechovost, vychází z komunity do komunity (x komerční rádia) – studenti a pedagogové, o. s. Komunitní rádia Výukové – propojením s kurzy slouží zároveň jako praktické cvičné médium, umožňuje studentům i ve volném čase využívat kapacit pro své projekty, důraz na reálné podmínky

Organizační struktura: Hudba Program Marketing Technika Administrativa vedoucí dramaturg vedoucí asistenti koordinátor moderátoři

Technické a prostorové dispozice: Nahrávací studio: Nahrávání slova i hudby, zvukový střih a mix Společná místnost, internet, chillout Výuka – kurzy Vysílací studio: Kompletní odbavení streamu – CD, MP3, gramo, streamy z internetu Open source odbavovací software (RadioDJ) Záznam pořadů Interaktivita – ICQ, Skype, telefon, Jabber aj.

Program: 24 hodinové vysílání, hudební proud Ospalé ráno - po – st 7:00 – 9:00 Odpolední moderátorský blok – po – pá 15:00 – 17:00 Podvečerní a večerní pořady – hudební (Trafostanice, Funk you, AVAntýry, The Kitchen Sink, Jazzoviště...), besedy a rozhovory (Audimax...), tématické pořady (Summit,...jednou se vzbouří Elišky, Duhová vlna...), prostor pro studentské práce (Inkubátor, BlackBox), kulturní pořady – hudební aj. scéna (Mittwoch Neu, Brnocalling...), zábava (Retro Revue, Šup ho tam …) Zpravodajství, servis Promo – studentské aj. převážně kulturní akce

Spolupráce s dalšími studentskými aj. projekty: SS IIPS SPS (VUT) Queer parade ISC Nesehnutí BurningBeats, 6dbs, Gatastrofa, Ústřední půjčovna hluku, Friday Night Kids Majáles o. s. Komunitní rádia Roma Youth Radio BlackBox (JAMU) Liga vozíčkářů VŠ liga IFMSA, O pohár akad. krve (FNB) Jazzfest Brno …

Co můžeme nabídnout? propagace v rámci vysílání (rozhovory, spoty atd.), partnerství (dlouhodobá spolupráce postavená na vzájemné propagaci), příp. vlastní prostor pro realizaci (pořad) nahrávání, střih a postprodukci audiomateriálů (hlas, hudba... např. spoty na akce, propagační audia, materiály pro školení), zpracování záznamů z akcí moderátory na akce, kontakty a pomoc se zajištěním djs a kapel spolupráce na konkrétních kampaních, pomoc na jejich vývoji

S čím bojujeme? marketing - nedostatek grafiků a lidí ochotných věnovat svůj čas přípravě především tištěných materiálů a propagaci rádia technika - technici, kteří by byli podporou moderátorům webová prezentace - programátor... organizace vlastních akcí/parties (pro nedostatek času v plenkách)

Děkujeme za pozornost.