Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Advertisements

Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Evropská nej….
Maďarsko Prezentace.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Portugalsko Dobrý den, mé jméno je Viktorie Žuganová a připravila jsem si pro vás prezentaci o Portugalsku.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Terezie Dvořáčková VIII.B
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay
Island (Islandská republika)
Madagaskar Nicola Skalická 7.třída
Seychely, mauricius, komory
RAKOUSKO.
Oblast: Jižní Evropa Malta
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
Kamerun.
SRBSKO.
Rumunsko.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Izrael Název: Izrael Originální název: Medinat Yisra'el Hlavní město: Jeruzalém Počet obyvatel: Rozloha (km2): Hustota osob/km2: 285,9.
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Portugalsko Info a obrázky.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
Maledivy Martin Hroch.
BENELUX.
Vypracovali: Zdeněk Černý,
Island.
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
IZRAEL-MRTVÉ MOŘE Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
Nový Zéland.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Maledivy Martin Hroch.
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Registrační číslo projektu
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
MALTA Repubblika ta‘ Malta
Vzdělávací oblast/obor
Bělorusko.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Nový Jižní Wales.
Jan Sazama Dominik Kuksa
Kanada.
Dominikánská republika
Oceánie – Cookovy ostrovy
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
Austrálie- přírodní poměry Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_22_Austrálie- přírodní poměry Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Island Jakub Jenšovský.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
INDONÉSIE.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Mikronésie.
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Co jsme si odnesli z Evropy
Melanésie
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Transkript prezentace:

Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic of Seychelles Český název: Seychelská republika Užívaný název: Seychely Seychely

Kontinent: Afrika, Klima: tropický pás Neobydlené ostrovy byly objeveny Portugalci roku Rozloha: 455km 2 Národnostní složení: Kreolové 90%, Indové 5%, Malgaši 3%. Náboženské složení: křesťané (95 %), muslimové (3 %), hinduisté (2 %). Počet obyvatel (2006): Státní zřízení: republika

Seychelské ostrovy zahrnují cca 110 ostrovů dvou rozdílných skupin: a)granitové b)korálové

Obydlených ostrovů je cca 46, z nichž hlavní jsou Mahé, Praslin a la Digue – ostrovy granitového původu. Vnější tzv. korálová skupina sestává ze 74 ostrovů a ostrůvků a většina z nich je pouze několik metrů nad hladinou moře MahéPraslin La Digue

Ostrov Mahé je největší (154 km 2 ) z ostrovů s: hlavním městem Victoria ( obyv.), hlavním městem Victoria ( obyv.), největším mezinárodním letištěm, největším mezinárodním letištěm, nejvyšší horou Morne Seychellios 903 m, nejvyšší horou Morne Seychellios 903 m, největším počtem hotelů, největším počtem hotelů, více než 60 ti plážemi, více než 60 ti plážemi, (Beau Vallon či Anse Royal). (Beau Vallon či Anse Royal).

Ostrov Mahé

Hlavní město: Victoria

Úřední jazyky: Úřední jazyky: angličtina, kreolština, domluvíte kreolština, domluvíte i francouzky i francouzky

Na Praslinu je národní park v Vallé de Mai ( Údolí Máje) s více než palmami Coco - de –Mer s největšími kokosy na světě dosahující až 9 kg. Ostrov Praslin: je druhý největší ze seychelských ostrovů, nachází se cca 50 km severovýchodně od Victorie.

Praslin

La Digue

Praslin

Těží tu : mořskou sůl Pěstují : banány, kokosové ořechy, skořici, vanilku Vyvážejí : ryby, skořici, vanilku, kopr, kokos. ořechy, banány

Reliéf: ostrovy jsou většinou ploché nebo mírně zvlněné

Při vstupu na Seychely není vyžadováno žádné očkování, ani turistické vízum, let trvá cca 12 hodin

Ostrov Takamaka

Na Seychelách je v létě o 2 hodiny více oproti středoevropskému času v létě o 2 hodiny více oproti středoevropskému času

F I N E