Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

Formátování diplomové práce
Olomouc, únor 2012.
Rychlejší ovládání počítače
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
X EXEL.
WWW stránky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
Karta Domů, skupina Odstavec
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Školení počítače Excel
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Hromadná korespondence
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Základní zásady pro výpočty v buňce 1)Každý vzorec musí začínat znakem „rovná se“ =. 2)Pokud znak nenapíšeme, program nic nespočítá. 3)Zápis vzorce nesmí.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Přepínání mezi programy
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Relativní a absolutní odkazy
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Transkript prezentace:

Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.

Co je to pole? Pole je skupina příkazů schovaná v dokumentu. Vidíme pouze výsledek příkazu. Pole je skupina příkazů schovaná v dokumentu. Vidíme pouze výsledek příkazu.

Aktualizace polí Pole se musí aktualizovat. Když například vložíme pole s časem, čas se nebude nepřetržitě měnit. Pole se musí aktualizovat. Když například vložíme pole s časem, čas se nebude nepřetržitě měnit.

Pole a jejich použití Pole vložíme, když vybereme „Pole…“ z nabídky „Vložit“ nebo… Pole vložíme, když vybereme „Pole…“ z nabídky „Vložit“ nebo… Klávesovou zkratkou ALT + V a poté P. Poté si vybereme pole kategorii a nakonec pole, které chceme vložit. Potvrdíme tlačítkem OK. Klávesovou zkratkou ALT + V a poté P. Poté si vybereme pole kategorii a nakonec pole, které chceme vložit. Potvrdíme tlačítkem OK.

Pár příkladů Pole se používají když chceme například vložit: Datum Aktuální čas Autora dokumentu Atd. Přepnout Jsou ale také velice používaná v jiných věcech: Odrážky a číslování Položka rejstříku Obsah a rejstřík Atd.

Použití Příklad – Odkazy Z odkazy jste se jistě setkali na internetu. Jejich sintaxe v HTML je „<A hrev=„-cesta-“ target=„-rámec, v němž je má stránka otevřít“  Klikněte zde</A  Samozřejmě, atributů je více, ale to jsem trochu odbočil. Odkazy se dají vložit i pomocí polí – Z nabídky odkazů vybereme „Propojení a odkazy“. Vybereme „Hyperlink“ a po kliknutí do pole napíšeme v uvozovkách cestu k souboru. Příklad – Čísla stránky Chceme-li vložit číslo stránky do dokumentu, požijeme jednoduché funkce {PAGE}. Zobrazí to číslo stránky, na které se funkce nachází. Je-li pole přesunuto na stránku jinou, bez manuálního aktualizování se neaktualizuji.

Excel… Microsoft Excel také využívá polí. Jenom to není tak znát. Tyto funkce se dají použít i v aplikaci Word a to tak, že si vložíme tabulku.

Složení polí Pole se ohraničuje složenými závorkami. Dále následuje název funkce Formát času. d = day M = Mount y = year Přepínač, mezi názvem funkce a formátem času

Matematické relační operátory OperátorPopis +Sčítání –Odečítání *Násobení /Dělení %Procento ^ Mocniny a odmocniny = Je rovno < Menší než < = Menší nebo rovno > Větší než > = Větší nebo rovno Nerovná se

Kódy polí { = Formula [Záložka ] [\# Formát čísel ] } Spočítá číslo pomocí matematického vzorce. Chcete-li vložit pole = (Formula) do tabulky nebo obyčejného textu, použijte příkaz „Vzorec“ z nabídky „Tabulka“. Používáme-li tabulkovou aplikaci typu Microsoft Excel, vnoření listu nebo jeho části do dokumentu je většinou jednodušší než použití „pole = (Formula)“ v tabulce. PříkazVysvětlení Formula Vzorec nebo výraz, který může obsahovat libovolnou kombinaci čísel, záložek odkazujících na čísla, polí, jejichž výsledkem jsou čísla, a dostupných operátorů a funkcí. Výraz může odkazovat na hodnoty v tabulce a hodnoty vracené funkcemi. Záložka Název záložky, který odkazuje na jednu nebo více hodnot. \# Formát čísel Určuje, jak zobrazit výsledek výpočtu - počet desetinných míst, zobrazení záporných čísel atd.

10 nejpoužívanějších polí NázevFunkce Klávesová zkratka Popis Čas{TIME} ALT + SHIFT + T Aktuální čas Datum {DATE „d.M.yyyy“} ALT + SHIFT + D Aktuální datum Číslo stránky {PAGE} ALT + SHIFT + P Číslo stránky Počet stránek {NUMPAGES}/ Celkový počet stránek Číslování{AUTONUM}/ Každý odstavec má číslo Odkaz {HYPERLINK „c:\soubor.doc“} / Vloží hypertextový odkaz Rejstřík {INDEX \* MERGEFORMAT} / Vloží rejstřík dokumentu Položka rejstříku {XE „položka:podpoložka“} ALT + SHIFT + X Vloží položku pro rejstřík Obsah {TOC \* MERGEFORMAT} / Vloží obsah dokumentu Velikost souboru {FILESIZE \*MERGEFORMAT} / Velikost souboru v kb

Tři dotazy Proč jde vkládat obsah a pod. dvěma způsoby? Obsah jde vložit jak přes seznam polí, tak i přes hlavní nabídku. Když jej ale vybereme z hlavní nabídky („Vložit“ > „Rejstřík a seznamy...“ > „Obsah“), při aktualizování pole ze zobrazí dotaz, jestli chceme aktualizovat čísla stránek, nebo celou tabulku. Při vložení přes seznam polí („Vložit“ > „Pole...“ > „Rejstřík a seznamy“ > „TOC“) ne. Proč nejdou psát pole ihned? To se mi pořádně nepodařilo zjistit, ani nevím, zda to jde někde zapnout nebo vypnout. Ale domývám se, že je to proto, že by bylo moc složité po napsání složené závorky pole nějak „vypnout“, když jí tam nechci. Ale mohlo by být, že se napíše pole jako formátovaný text a Word by přes funkci „Automatické opravy…“ změnil tento text automaticky v pole. Proč se pole neaktualizují automaticky? Tady jsem jako u minulé otázky - nevím, zda to jde někde zapnout nebo vypnout. Ale myslím si že u nevýkonných procesorů nebo kdyby měl uživatel spuštěno mnoho programů a ještě k tomu malou paměť RAM, tak v například padesáti stránkovém dokumentu kde se používá hodně polí by to byl možná dost problém ale na straně uživatele, což Microsoft vůbec nezajímá, spíš je to v jeho prospěch. Jednak v hlavním panelu se čas také automaticky aktualizuje. Také ve stavovém řádku se v aplikaci Word ukazuje aktuální stránka / počet stránek. Ale domývám se, že když se tento počet stránek mění (aktualizuje se), nechá vědět poli {NUMPAGES} ať se aktualizuje také. Jinak si neumím vysvětlit automatickou aktualizaci tohoto pole. Je to asi jediné nebo jedno z mála polí, která se automaticky aktualizuje.

Konec Přeji hodně úspěchů v používání polí!