Tomáš Dupal Lukáš Toman Garant: Marcela Fejtová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace s uživateli knihoven s mentálním postižením Eva Cerniňáková Městská knihovna v Praze.
Advertisements

Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Koupím družici, zn. Levně (projekt české amatérské nanodružice) Aleš Holub KNP2004 ( )
Projekt Virtuální škola pro mimořádně nadané žáky Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením a s pohybovým Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením.
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
USB porty a jejich využití
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
NaviTerier Navigační systém pro zrakově postižené.
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – HISTORIE LÉČEBNY
Téma: ​ Práce s informačními a komunikačními technologiemi, ​ Práce s kompenzačními pomůckami pro zrakově handicapované Projekt: Integrace žáků se zrakovým.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání,
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Handicapovaní lidé na trhu práce Michal Pavel, švec Zpracoval Lukáš Duben.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Počítače pro handicapované
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Návrh navigačního a komunikačního MFD (zobrazení a ovládání navigačních, komunikačních a identifikačních zařízení na palubě letounu) České vysoké učení.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Komunikace s operátorem zásady realizace
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Modelování elektronového děla Matěj Petr, František Čech Gymnázium J. Seiferta Sexta Cesta k vědě Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší.
Alternativní a augmentativní komunikace
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Handicapovaní lidé v informační společnosti
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků EVROPSKÝ.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Pojetí a přínos kurzu „Základy speciální pedagogiky“
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
1 Projekt „Půjčovny kompenzačních pomůcek Svazu tělesně postižených v České republice, o.s.“ Představení projektu Tisková konference 26. srpna 2010.
Jonatán Müller, Matěj Hužvár, Tomáš Urban
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Prezentaci vytvořila : Veronika Jusková Nikola Chylková Alena Bujnochová Martin Kašpárek 1b.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Humanitární aplikace informatiky Jaromír Plhák. Organizace hodin Jedno vybrané téma. Obecné informace k danému tématu studenti představí vlastní.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Projekt lokalizační a záznamová zařízení LZZ - policejní vozidla nového tisíciletí Praha, 12. února 2009.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Evolby Finální prezentace Ondřej Michalčík. Obsah  O projektu  Analýza a návrh Struktura aplikace  Implementace a dokumentace  Testování a kvalita.
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Modernizace manipulačního robota
Pedie Co mají společné?.
Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
POČÍTAČ A LIDÉ S HANDICAPEM Adéla Beránková, 3. A.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Sociálně aktivizační služby
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Využití asistivních technologií v procesu vzdělávání
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Tomáš Dupal Lukáš Toman Garant: Marcela Fejtová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Co jsou to asistivní pomůcky? Zařízení, zlepšující kvalitu života lidem s určitým handicapem zraková postižení sluchová postižení tělesná postižení mentální postižení vnitřní nemoci (diabetes) kombinovaná postižení (hluchoslepota) Speciální kompenzační pomůcky pro ovládání osobního počítače není možno používat standardní periferie

Co mohou být asistivní pomůcky?

Náš cíl… Vytvořit novou kompenzační pomůcku pro motoricky handicapované počítačové uživatele Komunikační rukavice HW část rukavice vybavená spínači a případně i senzorem pohybu SW část ovládání speciálního editoru pro rychlou komunikaci případné řízení pohybu počítačového kurzoru

Plán práce: Sestrojení HW návrh zařízení Vytvoření prototypu („bastldeska“) a jeho otestování Propojení pomůcky s PC Návrh editoru Implementace editoru Testování editoru Testování kompenzační pomůcky vývojový tým reální uživatelé

Děkujeme za pozornost.