Napříč Andami ve výšce 4 700 m n. m. Pak během 64 km sestup z hor do 1 500 m n. m. do tropického údolí Yungas. Je považována za nejnebezpečnější na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. –
Advertisements

Řízení motorových vozidel
BOŘEŇ Česko.
Albánie - Bjishkët e Nemuna – Každá cesta začíná přesunem. Nádherné kaňony cestou z Bělehradu do Podgorice.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Nejposvátnější čínská hora
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Zimbabwe, Afrika, zde naleznete velkolepé Viktoriiny vodopády mají výšku 128 m. Místo je známé jako " Ďábelské plavání v bazénu". Během měsíců.
Nejposvátnější čínská hora
„Červenohorské sedlo“
charakteristika krajiny
Koupil jsem si malý, roztomilý domeček v horách a měl bych radost, kdybys přijel na návštěvu…
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Grand canyon Lukáš Nečas
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
Středisko ekologické výchovy Český ráj
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině. Byl založen v roce Obklopuje stejnojmenné jezero v podhůří patagonských And.
Základní fyzickogeografická charakteristika kontinentu I
NOVÝCH 7 DIVŮ PŘÍRODY.
Extrémní oblasti na naší Zemi
HANG SON DOONG, JESKYNĚ NEJVĚTŠÍ NA SVĚTĚ
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
KOLO – VODO – CHODO VÝLET Z l a t á K o r u n a
POČASÍ.
Skládání rychlostí V r = 3 kmh -1 V 1 = 7 kmh -1 V 2 = 15 kmh -1 Jakou rychlostí se pohybuje 1. člun vůči věži? 10 kmh -1 Jakou rychlostí se pohybuje 2.
Parašutista při seskoku z letadla padá
Zámek Chambord je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii.
KRÉTA - západní část 2009 FOTOGRAFIE: Jaroslav LIMBURSKÝ + ZVUK.
Příroda Benešovska.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Amerika povrch.
VÝKON.
KAMENICE Oblastí Jizerských hor prochází hlavní evropské rozvodí. Jihovýchodní část odvodňuje Jizera, jejím největším přítokem je Kamenice. Jejich vody.
Krkonoše Robin Plch IX.A
České Středohoří Nela Kresanová 9.A
RISK Fyzika 7 I. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Kraj Vysočina.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
KAPRUN - RAKOUSKO. KAPRUN - RAKOUSKO KAPRUN    Od Kaprunu se jižním směrem k Kesselfall [1060m] a jezeru Mooserboden [2045m] rozkládá údolí Kapruner.
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Jižní Amerika-Kolumbie
XIII. Zimní sraz turistů Jilemnice
Pohyb litosférických desek Uvnitř země vzniká velké množství tepla, které zahřívá okolní horniny a způsobuje pohyb polotekuté části pláště (několik cm.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Ještěd 1012 m Výpřež 772 m Vířivé kameny 875 m Černý vrch 954 m Sedačková lanovka Skalka Pěší trasa Výstup na Ještěd.
Proč se střídá den a noc.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
POUŠTĚ Vítek Urban leden 2005 prima. Pouště jsou velmi suché oblasti v tropech, subtropech a v mírném pásu. Nerostou zde žádné rostliny. Povrch pouští.
Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
RAKOUSKO M O N T A F O N.
Kilometr - jednotka délky
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Present by Leon and Andy Technical History Art Gallery © 2013
Nejfantastičtější silnice světa
České Švýcarsko Desítky milionů let, pestrou geologickou činností vznikala tato jedinečná krajina severních Čech. Krajina plná zajímavých skalních útvarů,
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
Krkonoše VY_32_INOVACE_41_Krkonose
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Nejposvátnější čínská hora
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
KRKONOŠE A JIZERKY.
5. Krkonošsko-jesenická soustava
SVÉDSKO 1.
Dětské dopravní hřiště Liberec
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Napříč Andami ve výšce m n. m. Pak během 64 km sestup z hor do m n. m. do tropického údolí Yungas. Je považována za nejnebezpečnější na světě; o život přijde každý rok 200 lidí. Ale je to také jeden z nejkrásnějších vrcholů v zasněžené krajině zahalené v mlze s vodopády, lesy a roklemi. O něco širší než stezka, bez svodidel, tunelem bez světla a nebezpečné zatáčky, ale jsou zde každý den stovky lidí a vozidel přepravujících zboží z tropických údolí do La Paz. Další nebezpečí je tvořeno kameny které padají z hor. Většinou nebezpečná je část podél vodopádů San Juan; když dva autobusy přijíždějí z opačných směrů, je pravidlem: kdo jede dolů, je na straně srázu.Šťastnou cestu!