OSN OSN= organizace spojených národů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Advertisements

Vojenské orgnanizace a jejich působení ve světě
Severoatlantická aliance Evropská unie
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
Mezinárodní integrace
Evropská integrace 20. století
Světové organizace.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
Evropská unie.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
EU.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
VY_32_INOVACE_2D.9.14 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
EVROPSKá UNIE.
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
Organizace spojených národů
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Kavříková, Bělinová, Březinová, Štěrbová
UNITED NATIONALS ORGANIZATION*ORGANIZAC E SPOJENÝCH NÁRODŮ*OSN Vypracovala:Lenka Bokůvková Třída:9.A Datum:15.dubna 2008.
Postavení Evropy ve světě
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Studená válka Poválečné uspořádání Německa Založení vojenských paktů
Historický vývoj EU Petra Henychová.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
NATO Severoatlantick á Aliance (NATO) byla založena 4.dubna 1949 ve Washingtonu na z á kladě Severoatlantick é smlouvy, kterou podepsalo 12 nez á vislých.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE 1. přednáška Ing. Martina Šudřichová
OSN-základní informace  Předchůdce: Společnost národů  Vznik: 26. června 1945 – oficiálně 24. října 1945  Sídlo: New York,USA  Členové: 193 členských.
Digitální učební materiál: Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Anotace: Prezentace pro 9. ročník. K výkladu
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Anotace: Prezentace pro 9. ročník. K výkladu
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Dějiny EU Mgr. Vladimír Velešík.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Evropské hospodářství
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
NATO Severoatlantická aliance.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Anotace Žák se seznámí s problematikou vzniku, historií a fungováním Severoatlantické aliance a jejím významem pro obranyschopnost České republiky Autor.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Severoatlantická aliance
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

OSN OSN= organizace spojených národů - Vznikla v roce 1945 v San Francisku na základě přijetí 50 státy včetně ČSR. Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti. Nahradila tehdejší společnost národů. Všechny státy jsou si rovni a všechny mají svá zastoupení Hlavní sídla jsou v NY, Ženevě, nebo ve Vídni OSN má několik hlavních orgánů:- bezpečnostní rada - ekonom. a soc. rada - atd…..

Varšavská smlouva Vznikla na základě smlouvy o přátelství,spolupráci a vzájemné pomoci. Podepsali ji: Polsko, ČSR, SSSR, Maďarsko, Albánie, Rumunsko,NDR,Bulharsko Byla rozpuštěna po rozpadu Sovětského impéria a zániku NDR. Smlouva měla zajistit společnou obranu socialismu, suverenity a nezávislosti, ve skutečnosti byla však protipólem severo-atlantického paktu Velení přicházelo z Kremlu a smlouvě velelo pouze Rusko a v jejich čele byli ruští důstojníci.

Nato NATO= severoatlantická aliance Organizace byla založena 4. dubna 1949 podpisem tzv. Washingtonské smlouvy, která zakotvila vznik bezpečnostní organizace západních demokracií jako odpověď na poválečnou situaci v Evropě. Washingtonskou smlouvu podepsalo v dubnu 1949 dvanáct států: USA, VB,Francie, Kanada, Island, Belgie, Dánsko, Norsko, Itálie, Portugalsko, Lucembursko, Nizozemsko Pak se k nim připojily v průběhu let další státy jako: ČR, Polsko, Rumunsko, Slovinsko, Bulharsko, Řecko, Turecko

Evropská unie EU je politická a ekonomická unie, kterou od posledního rozšíření v roce 2007 tvoří 27 členských států EU má pouze ty pravomoci, které jí byly svěřeny jednotlivými členskými státy. Její způsob rozhodování je ve světovém měřítku unikátní . EU vznikla z Evropského společenství v roce 1993 pod názvem Maastrichtská smlouva jejíž počátky spadají do padesátých let 20.století. Cílem EU je vytvoření společného trhu a hospodářské a měnové unie, podpora rozvoje a růstu hospodářství, zaměstnanosti, konkurenceschopnosti a zlepšování životní úrovně a kvality životního prostředí. K zabezpečení těchto cílů slouží čtyři základní svobody vnitřního trhu: volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu.