Office 365 a spolupráce s Windows SBS 2011 Essentials

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Nasazení Office 365 na klientech
Martin Pavlis Microsoft MVP.
Dotykove zařízení V cloudu Propojený se sociálními sítěmi Nové scénáře.
Mobilně a (ne)bezpečně
Rodina Small Business Server 2011 se představuje
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Martin Pavlis Microsoft MVP.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Výkonná a pohodlná správa zařízení se systémem Windows Mobile® 6.1 v podnikovém prostředí Mezi nabízené funkce patří: Centralizovaná, bezdrátová správa.
OREA Hotel Voroněž 5. – TOP Hotel Praha 7. –
Martin Pavlis Microsoft MVP.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Správa SharePoint Online
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Správa firemních mobilních zařízení. Proč si pořídit Cortado Corporate Server? Komplexní správa a monitoring firemních mobilních zařízení, včetně zabezpečení.
SmartPhone start - Apple iPhone
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B4 Systém uživatelských účtů AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníLeden 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník.
Správa počítačových sítí Nabízíme vám jak kompletní správu vašich informačních technologií, tak zajištění provozu pouze určité vámi určené části. Jedná.
Informační systém pro plánování civilních zdrojů Argis
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Adresářová služba Active directory
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
1 Přehled novinek v serveru Exchange 2007 Marian Henč Technology Specialist – AD & Messaging
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Serverové systémy Windows
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Windows Intune Tomáš Kantůrek.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Marian Henč, Jan Dryml Systems Engineers Microsoft Windows Server 2003 R2 – co je nového?
Předplatné pro více zařízení Katka Office 365 pro domácnosti* Office 365 pro vysokoškoláky* Office 365 Small Business Premium Trvalá práva pro 1 PC nebo.
Tiskové služby v sítích Microsoft
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
2OP381 Manažerská informatika 1
Jak nasadit a spravovat Windows Small Business Server 2003 Petr Štos Microsoft.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Licencování Exchange Server 2007 Petr Bobek, Information Worker Microsoft 16. února 2007.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Pohled uživatele.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Uživatelské účty, Skupiny
Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft. Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků.
Bezpečnostní popisovače ACL. Popisovač zabezpečení  Popisovač zabezpečení – sada informací o řízení přístupu - zabezpečení, spojené se zabezpečeným objektem.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Operační systémy - úvod
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Transkript prezentace:

Office 365 a spolupráce s Windows SBS 2011 Essentials Jan Pilař, MVP – KPCS CZ s.r.o.

Office 365 akademie Úvod do Office 365 – 6.10. Správa identit a autentizace v Office 365 – 11.10. Nasazení Office 365 na klientech – 13.10. Správa Exchange Online – 18.10. Správa SharePoint Online – 20.10. Úpravy SharePoint Online – 25.10. Migrace ze stávajícího poštovního systému do Exchange Online 27.10. Správa Lync Online – 1.11. PowerShell: automatizace procesů v prostředí Office 365 – 3.11. SBS 2011 Essentials a Office 365 – 8.11. Office 365 vs. Google Apps – 10.11. Windows Intune – 15.11.

Agenda Co je Windows Small Business Server 2011 Essentials Obecně o Windows SBS 2011 Essentials Práce s Windows SBS 2011 Essentials Popis hlavních výhod tohoto řešení Požadavky na instalaci Microsoft Office 365 Integration Module (OIM) Co umí OIM a co vám nabídne? Demo práce s OIM Instalace Konfigurace OIM s Windows SBS 2011Essentials Představení Windows SBS Dashboard Založení nového uživatele Založení více uživatelů Integrace OIM do Windows SBS 2011 Essentials Podmínky instalace

Windows SBS 2011 Essentials Ideální první server Jednoduché na používání Integrace s cloudem Pomáhá chránit data Pomáhá organizovat informace Virtuální přístup odkudkoliv Ulehčuje život Váš business všude s vámi Připraveni na budoucnost Automatické zálohování, jednoduchá obnova serverů i klientských počítačů Jednoduché napojení na online služby Pracujte odkudkoliv, kdykoliv Zvyšte svou produktivitu Jednoduchý, Bezpečný Jednoduché ukládání dat a sdílení Vše co potřebujete od serveru, nic méně.

Sdílení souborů a tiskáren Windows SBS 2011 Essentials SBS 2011 Standard Foundation WSUS Other Apps Premium Add-On + Řešení Vzdálený přístup Hyper V Ochrana identit Jednoduchá správa Zálohování Sdílení souborů a tiskáren RDS Windows Server 2008 R2 + 365 Other Web Apps SBS 2011 Essentials

Windows SBS 2011 Essentials Užívá Active Directory pro správu identit Zásady hesla Users can be standard user or Administrator user Built-in “Administrator” account is disabled Unified logon across all access areas Optional Federation with cloud services

Vzdálený přístup Remote Web Access Poskytuje zabezpečené připojení k: Sdíleným složkám Počítačům Odkazům

Zálohování klientských počítačů Automaticky zálohuje všechny počítače v síti na základě nočních plánů Průvodce pro obnovu souborů i složek VSS writer pro zálohu či obnovu klientské databáze záloh Plná obnova systému i dat zálohovaných klientů na podobný hardware

Podpora pro zařízení Apple Mac/Apple zařízení jsou podporována bez nutnosti cokoliv doinstalovat Podpora pro Leopard a vyšší Podpora úvodní konfigurace Macs, klientský konektor, Dashboard, Launchpad (včetně výstrah), a vzdálený přístup RWA Dashboard integrace - Mac je zobrazen v seznamu počítačů Přístup do sdílených složek z Mac Mac může používat server jako cíl záloh pro Time Machine Mac klient podpora pro add-ins Mac a iPhone podpora pro Remote Web Access site

Add-ins Add-in Add-in Manager Funkcionalita, která rozšiřuje možnosti pro koncové uživatele či správce či obojí Možnost OEM Pre-installation během vytváření předinstalační sady Online a on-premise Add-in Manager Centrální místo pro správu Add-ins instalovaných ze sdílené složky, USB klíčenky… Obsahuje infrastrukturu pro nasazení Add-in

Windows Phone Connector Zobrazení výstrah – Výstrahy budou zobrazovány buďto zvýrazněně, tedy jako aktivní výstraha, nebo „zamlženě“ a to bude signalizovat, že je výstraha již neaktivní. Po kliknutí na jednotlivou položku se zobrazí plné znění výstrahy stejně, jako kdybyste byli na serveru. Správa uživatelů – V této sekci bude administrátor schopen provádět základní úkony jako: Zobrazení detailů uživatelských účtů Povolení či zakázání uživatelského účtu Změna hesla uživatele Správa počítačů – Sekce správy počítačů je opět určena pro základní správu a poskytne správci toto: Zobrazení detailů všech počítačů včetně MACů, které jsou připojené do SBS domény i „světa“ Zobrazení informací o posledním zálohování každého zařízení Zapnutí nebo naopak vypnutí zálohování jakéhokoliv počítače (ne MAC) či serveru.

Windows Phone Connector

Minimální systémové požadavky Windows Small Business Server 2011 Essentials CPU 2 GHz, 64-bit (Dvě fyzické patice jsou podporovány, počet jader procesoru je bez limitu) Operační paměť 2 GB RAM (32 GB Maximum) Pevný disk Minimálně 60 GB volného místa pro OS oddíl Síťový adaptér Gigabit Ethernet adapter

Proč si vybrat Windows SBS 2011 Essentials? Velmi jednoduchá instalace Velmi jednoduchá správa serveru Velmi nízké pořizovací náklady Neplatíte za žádné přístupové licence (CAL) Možnost rozšiřování pomocí Addins …a samozřejmě propojení s Office 365

Microsoft Office 365 Integration Module (OIM) Aktuálně je ve stavu beta! Instalace dostupná z Microsoft Connect stránky Manuál dostupný z Microsoft Connect stránky Pohodlná správa Office 365 Úzká integrace s Windows SBS 2011 Essentials

Co vlastně OIM umí a nabídne? Vytvořit předplatné Office 365 nebo konfigurovat stávající předplatné Poskytne následující úkony správy přímo v SBS Dashboard: Hromadné vytvoření Office 365 účtů pro síťové uživatele SBS Přiřadit nové nebo existující předplatné síťovému uživateli SBS Správu Office 365 účtů na základě životního cyklu síťového uživatele SBS. Například deaktivace síťového účtu v SBS zároveň deaktivuje účet v Office 365 Synchronizovat heslo síťového uživatele SBS se službou Office 365. To umožní uživatelům přihlásit se ke službě Office 365 pomocí jejich Windows účtu Přiřadit internetovou doménu nastavenou v SBS do Office 365 Zobrazit informace o předplatném Office 365 Přístup k Office 365 portálu pro správu přímo z SBS Dashboard

Práce s Office 365 Integration Module DEMO Práce s Office 365 Integration Module

Instalace OIM

Instalace OIM

Instalace OIM

Instalace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Konfigurace OIM

Založení nového uživatele

Založení nového uživatele

Založení nového uživatele

Založení více uživatelů najednou

Integrace OIM do Windows SBS 2011 Essentials

Integrace OIM do Windows SBS 2011 Essentials

Integrace OIM do Windows SBS 2011 Essentials

Integrace OIM do Windows SBS 2011 Essentials

Integrace OIM do Windows SBS 2011 Essentials

Podmínky instalace OIM OIM je poskytováno zatím pouze v anglickém jazyce stejný jazyk musí mít i Windows SBS 2011 Essentials na který se chystáte OIM nainstalovat Verze Windows SBS 2011 Essentials musí mít nainstalovaný Windows SBS 2011 Update Rollup 1 (UR1)

Zajímavé odkazy Český TechNet Blog (prezentace, záznam, Q&A) http://www.technetblog.cz Office 365 na českém TechNetu http://blogs.technet.com/b/technetczsk/p/office-365.aspx Office 365 české TechNet fórum http://social.technet.microsoft.com/Forums/cs-CZ/bposoffice365cz/threads Windows SBS Team Blog http://blogs.technet.com/b/sbs/ Windows SBS Connect http://connect.microsoft.com/SBS/Downloads