Kokršpaněl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru
Advertisements

Plemena ovcí.
Zlatý retrívr (golden retriever)
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
KLASIFIKACE DRŽENÍ TĚLA
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
American Staffordshire Terrier
Lidská kostra Základní škola praktická a základní škola speciální
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Etnická antropologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Typy konstituce Konstituce tvrdá, zdravá, silná, pevná:
Nejznámější plemena koní
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Slovenský kopov.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Kostra.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
Labrador, labrador retriever
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Výběr koní do plemenitby, nákup koně
Svalová (pohybová) soustava
Zjednodušený přehled třídy savců
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
KONSTITUCE Komplexe Temperament Habitus
KOSTRA LIDSKÉHO TĚLA tvoří oporu těla upínají se na ni kosterní svaly udává tvar těla postava člověka (díky kostře) je tedy vzpřímená a páteř je.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Bulteriér.
Stavba kosti.
PROFIL (pohled na hlavu ze strany)
Labradorský retrívr.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Kostra - skládá se přibližně z 233 kostí.
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorHana Krejčová Datum NázevVY_52_INOVACE_25_pes domácí Ročník4. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Znáš se? Hráč nebo skupina si vyberou oblast a odpoví na otázku. Za správnou odpověď si body připočítají, pokud odpoví špatně, mají šanci další. Vyhrává.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
PES DOMÁCÍ 1. Šablona : V/2 Sada: 2/16 Ověření ve výuce: Třída: 4 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
LIDSKÉ RASY.
Lidské tělo - kostra.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_5.ročník_ 01_Soustava opěrná a pohybová
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Kokršpaněl

Standard plemene: ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie VYUŽITÍ: slídič.                                ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie VYUŽITÍ: slídič. KLASIFIKACE F.C.I.: Skupina 8 - retrívři, slídiči, vodní psi. Sekce 2 - slídiči. CELKOVÝ VZHLED: Veselý, robustní, sportovní; dobře vyvážený; Kompaktní; délka měřená od kohoutku k zemi odpovídá zhruba délce měřené od kohoutku ke kořeni ocasu. CHOVÁNÍ / TEMPERAMENT: Veselá povaha se projevuje neustálým pohybem (vrtěním) ocasu a typickým horlivým pohybem zejména při práci na stopě zvěře, zcela beze strachu i v hustém houští. Jemný a přítulný pes, avšak plný     života a překypující energií. Mozkovna: Dobře vyvinutá, jemně ciselovaná, ani příliš jemná, ani příliš hrubá.

OBLIČEJOVÁ PARTIE: Nosní houba: Dostatečně veliká ke snadnému zachycení i slabé stopy. Tlama: Kvadratická. Čelisti / zuby: Čelisti silné, s dokonalým, pravidelným a kompletním nůžkovým skusem, tj. horní řezáky těsně překrývají dolní řezáky a jsou posazeny v čelistech kolmo. Líce: Nevystupují. Oči: Vyplněné, ale ne vypoulené. Tmavě hnědé nebo hnědé, nikdy světlé, ale u játrově hnědých a játrově hnědě grošovaných a játrově skvrnitých tmavě oříškově hnědé, odpovídající zbarvení srsti; s inteligentním, měkkým výrazem, a mírným, avšak bdělým, zářivým a veselým pohledem; okraje očních víček těsně přiléhají. Uši: Zavěšené, nasazené nízko na úrovni očí. Uši jsou jemné, dosahují až ke špičce nosu. Jsou dobře pokryté dlouhou, hladkou, hedvábnou srstí. KRK: Přiměřené délky, svalnatý. Elegantně zasazen do správně skloněných plecí. Suchá kůže na hrdle.

OBLIČEJOVÁ PARTIE: TRUP: Silný, kompaktní. Bedra: Krátká, široká. Hrudník: Dobře vyvinutý, hrudní koš hluboký; vepředu není příliš široký ani příliš úzký. Žebra dobře klenutá. OCAS: Nasazen poněkud níže než je hřbetní linie. V pohybu se musí živě pohybovat a je nesen vodorovně, nikdy nesmí být stočen nad hřbetní linii. Obvykle se kupíruje. Kupírovaný: Nikdy nesmí být natolik krátký, aby nebyl patrný jeho neúnavný, veselý pohyb při práci, ani tak dlouhý, aby tento pohyb nepříznivě ovlivňoval. Nekupírovaný: Lehce zahnutý, střední délky, v dobrém poměru s velikostí těla a propůjčuje psovi celkově vyvážený vzhled; v ideálním případě nedosahuje pod hlezno. U kořene je silný a zužuje se do jemné špičky; v souladu s celkovým osrstěním je bohatě osrstěn (s praporci). V akci nesen živě a živě se pohybuje, nesen na úrovni hřbetní linie a ne výš; nikdy není nesen tak nízko, aby působil dojmem bojácnosti.

KONČETINY: HRUDNÍ KONČETINY: Končetiny silných kostí, rovné, dostatečně krátké, aby dokázaly využít koncentrované síly. Nejsou příliš krátké, aby omezovaly enormní horlivost, která se očekává od tohoto vynikajícího loveckého psa. Plece: Šikmo uložené a suché. PÁNEVNÍ KONČETINY: Široké, záď je dobře zaoblená a velmi svalnatá. Končetiny silné kostry. Kolena: Dobře zaúhlená. Nárty: Pod hleznem krátké, umožňující silný posuv. TLAPY: Pevné, se silnými nášlapnými polštářky, kočičí. CHODY / POHYB: Bezvadná akce končetin, se silným impulsem zezadu, prostorný.

OSRSTĚNÍ SRST: Hladká, hedvábné textury, nikdy drátovitá ani vlnitá, ne příliš bohaté, nikdy kudrnatá. Hrudní končetiny, trup a pánevní končetiny nad hlezny pokryté delší srstí (s praporci). BARVA: Různé barvy. U jednobarevných jedinců není povolena bílá s výjimkou znaku na hrudi.

VELIKOST A HMOTNOST: Výška přibližně: Psi 39 - 41 cm Feny 38 - 39 cm Hmotnost přibližně 12,5 - 14,5 kg