Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Advertisements

Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Nástroj pro prezentace
6 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Jak tvořit prezentace?. Při tvorbě prezentace dbáme na pár základních pravidel.
Nástroj pro prezentace
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Tvorba snímků v PowerPointu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Vytváření prezentace v PowerPointu
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Obrázky poskytla firma Complex,
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Obhajoba maturitní práce
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Prezentace (principy úspěšné prezentace, příprava podkladů pro
19.1 MS Power Point Kde MS Word v PC najdeme: ikona, logo
Zásady práce s prezentacemi
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Prezentace.
Výuková prezentace Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf15 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Nástroj pro prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Animace v prezentaci Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf14 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Zásady tvorby prezentace
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
HŇUPÍKOVA prezentace Čeho se vyvarovat  Rozdílná pozadí na snímcích  Mnoho efektů Různé přechody snímků Různé přechody snímků Různé textové efekty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Nástroj pro prezentace
Inf Prezentace informací
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Management Tvorba prezentací ppt.
Inf Barevné ladění dokumentů
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit při zpracovávání prezentace v PowerPointu. Seznam základních rad, tipů, chyb, … Autor: Mgr. Josef Kvapil Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace a inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Aby vás prezentace dobře prezentovala. Pár rad na úvod. Vyvarujte se nejčastějších chyb. Než začneme s prezentací

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA 1. Nepište dlouhé a souvislé texty  prezentace je jen vodítkem  pište pouze v bodech, ne dlouhé věty  používejte odrážky  měla by být stručná, jasná, výstižná  nepřehánějte počty snímků na stránce  kontrolujte překlepy (klávesa F7)

2. Dodržujte jednotný grafický styl  používejte šablony textu  nepoužívejte mnoho druhů písma  nepoužívejte nadbytečně grafické prvky  zachovejte stejný typ, velikost a barvu písma pro stejnou úroveň textu 3. Používejte standardní písma = fonty  ne každý počítač má stejná písma (na jiném počítači by vaše písmo nemuselo být čitelné)

4. Pozor na barevná schémata  to, co vypadá dobře na monitoru, nemusí být dobře čitelné na dataprojektoru a velkém plátnu  promyslete si barevnou kombinaci  využívejte kontrastních barev ŠPATNĚ DOBŘE ŠPATNĚ DOBŘE

5. S animacemi to nepřehánějte  nastavíte-li každému snímku jinou animaci, odvedete posluchače od tématu  i v tomto případě platí, že někdy méně je více 6. Pozor při kopírování obrázků z internetu  ne všechny obrázky jsou zdarma (licenční práva)  využijte raději tzv. kliparty (zdarma on-line)

7. Myslete na čtenáře a posluchače  nečtěte jen to, co jste si připravili  ke každému snímku si připravte komentář  samospustitelnou prezentaci podlaďte hudbou  vymyslete si nějaký vtip, překvapení,…  nezapomeňte na vhodné tempo mluveného projevu  vracejte se, opakujte, pokládejte otázky… Přeji hodně fantazie a originality!

 vytvořte prezentaci s názvem „ROČNÍ OBDOBÍ“  po úvodní stránce budou následovat 4 snímky (jaro, léto, podzim, zima)  každý snímek bude obsahovat 2-4 obrázky k danému ročnímu období  všechny obrázky i přechody snímků opatřete animací (každý snímek jiné pozadí a jiné animační efekty) SAMOSTATNÁ PRÁCE:

Vytvořil : Jan Prskavka, 7.A ŘEŠENÍ:

Zdroje (obrázky): Teorie: Jaro: Léto: Podzim: Zima: