ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Erasmus+ student mobility
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1

2 OBSAH PREZENTACE  Studijní pobyt  Pracovní stáž  Jazykový kurz EILC  Speciální stipendium

3  Období akademického roku 2012/2013: od 1. června 2012 do 30. září 2013 Erasmus v roce 2012/13

4 STUDIJNÍ POBYT Podmínky  3 až 12 měsíců v rámci jednoho akademického roku (nelze prodloužit pobyt z letního semestru do zimního)  podmínkou je bilaterální smlouva mezi VUT v Brně a přijímající institucí, obě musí mít Erasmus University Charter

5 STUDIJNÍ POBYT Podmínky pro studenty  Student zapsán v akreditovaném bakalářském, magisterském nebo doktorském studijním programu - prezenční, kombinovaná i distanční forma studia  zapsaný min. do 2. ročníku studia  Student nesmí před nebo během celého pobytu v zahraničí studium na domácí vysokoškolské instituci (VUT) přerušit nebo ukončit.  Ke studiu v zahraničí musí být student vybrán na základě výběrového řízení

6 STUDIJNÍ POBYT Podmínky pro studenty  splní-li student studijní povinnosti, pak mu musí být studium v zahraničí domácí institucí plně uznáno  student neplatí žádné poplatky zahraniční instituci za výuku (školné), zkoušky, přístup do knihoven nebo laboratoří  student je povinen zajistit si před výjezdem cestovní pojištění  prodloužení studijního pobytu – možné v případě, že VUT disponuje volnými finančními prostředky v rámci programu; závisí na souhlasu partnerské univerzity a příslušné fakulty VUT

7 STUDIJNÍ POBYT Dokumenty potřebné před výjezdem studenta  Application Form = přihláška na partnerskou univerzitu  Learning Agreement (LA) = studijní smlouva - přehled kurzů (min. 18 ECTS/semestr) nebo název projektu. Veškeré změny studijní smlouvy jsou možné do 30 dnů od začátku studijního pobytu v zahraničí (viz změnový LA)  Transcript of Records - přehled dosažených výsledků na vysílající univerzitě - je vyžadován pouze některými univerzitami (formulář TR potvrdí studijní oddělení příslušné fakulty).  Finanční dohoda - student podepisuje na Oddělení mobilitních programů rektorátu cca 2 týdny před plánovaným odjezdem do zahraničí. Při podpisu je nutné doložit:  kompletně potvrzený Learning agreement  v červenci a srpnu také potvrzení o studiu

STUDIJNÍ POBYT Dokumenty potřebné při návratu studenta  Potvrzení o délce pobytu - rozhodující pro výši grantu, příp. vrácení odpovídající částky. Dokument potvrzený odpovědnou osobou partnerské univerzity student odevzdá po návratu na oddělení mobilitních programů rektorátu.  Závěrečná zpráva - student vyplní do 30 dnů po návratu na webových stránkách NAEP:  Transcript of records - přehled dosažených výsledků v zahraničí. Kopii student doručí na oddělení mobilitních programů rektorátu, originál na studijní oddělení fakulty.

Pracovní stáž Podmínky  Podobné jako u studijních pobytů  Jakýkoli ročník studia  Práce na plný úvazek  V podniku, školícím či výzkumném středisku, neziskové organizaci, na vysoké škole, apod.  Není nutná bilaterální smlouva

Pracovní stáž Dokumenty před výjezdem  Training Agreement = pracovní plán stáže obsahující ustanovení Odpovědnosti za kvalitu  Finanční dohoda – student podepisuje na Oddělení mobilitních programů rektorátu cca 2 týdny před plánovaným odjezdem. Student předloží  originál Traning Agreement – kompletně potvrzený  v červenci a srpnu také potvrzení o studiu Dokumenty po návratu  Certifikát z pracovní stáže – originál student odevzdá na Oddělení mobilitních programů rektorátu  Závěrečná zpráva – student zprávu vyplní na stránkách Národní agentury pro evropské vzdělávací programy

STUDIJNÍ/PRACOVNÍ POBYT Finanční zajištění pobytu  stipendium formou paušální částky na měsíc pobytu  příspěvek z mobilitního stipendijního fondu VUT  Grant = příspěvek na pobyt v zahraničí  Zero-grant student – výjezd bez grantu, student má stejná práva a povinnosti jako student s grantem Forma zaslání stipendia  převodem na účet v CZK nebo v EUR

12 Jazykový kurz EILC Intenzivní kurzy méně používaných jazyků zemí zapojených do LLP (kromě angličtiny, němčiny, francouzštiny a španělštiny) PODMÍNKY PRO STUDENTY:  účastnit se může každý student, který bude vybrán na studijní pobyt nebo pracovní stáž v rámci programu Erasmus  v zemi, ve které bude student absolvovat studium/praxi  délka kurzů obv.: týdnů před začátkem studijního pobytu/prac. stáže  termíny pro přihlášení: letní kurzy do 1.6., zimní kurzy do  výše grantu na EILC je stejná jako na studijní pobyt Erasmus  přihlášku student zasílá elektronicky oddělení mobilitních programů rektorátu  formulář přihlášky a další informace na:  Nabídka kurzů:

13 HANDICAPOVANÍ STUDENTI – SPECIÁLNÍ STIPENDIUM  Pro studenty s těžkým handicapem nebo se zvláštními potřebami na pokrytí zvýšených výdajů v zahraničí, které vyplývají z jejich zdravotních potřeb.  Žádost se podává prostřednictvím Oddělení mobilitních programů rektorátu.  K žádosti je dále nutné připojit lékařskou zprávu; kopii průkazu ZTP (pokud ho žadatel vlastní); dokumenty programu Erasmus pro příslušný typ mobility – přihlášku, Learning Agreement/Training Agreement; akceptační dopis, ve kterém přijímající instituce potvrzuje přijetí k pracovní stáži a kde je uvedeno, že je srozuměna se zdravotním stavem studenta.  Termíny pro podávání žádostí – červenec (pro pobyty v zimním semestru/pobyty přes celý rok), prosinec (pro pobyty v letním semestru).  Aktuální informace na nebo

Program LLP/ERASMUS Potřebné informace a aktuality na: Studium -> Studium v zahraničí -> LLP/Erasmus 14