Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

MEDIACE z pohledu právníka JUDr. Martina Doležalová.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
Mediace Radka Janebová.
Osvojení dítěte Mgr. Dana Ilíková
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Úvod do předmětu Ius est ars boni et aequi. Právo je umění uplatňovat to, co je dobré a spravedlivé.. FEL ČVUT v Praze PRÁVO PRO PODNIKATELE II Mgr. František.
Právní rámec domácího násilí v ČR Praha, 5. června 2014 Konference k problematice domácího násilí MŠMT ČR Petra Vitoušová.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Asociace mediátorů České republiky,o.s. Liga otevřených mužů
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ZAVEDENÍ MEDIACE DO OBLASTI PÉČE O RODINU volební období 2010 – 2014 Jiří JANEČEK poslanec.
Způsob řešení mezilidských konfliktů
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
Činnost SOLVIT centra Setkání s kontaktními osobami a odbornou veřejností Ministerstvo průmyslu a obchodu,
Materiál objasňuje žákům, že zákonů je mnoho a musí být rozděleny podle okruhů lidského života.
Nařízení Brusel II Nařízení Rady č. 2201/2003 o příslušnosti a uznávání a výkonu rozhodnutí ve věcech manželských a ve věcech rodičovské zodpovědnosti.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
 Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.1.7.
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
OBČANSKO-PRÁVNÍ MEDIACE
SOS dětské vesničky.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu © 2008 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
INTERVENCE STÁTU DO RODINNĚPRÁVNÍCH VZTAHŮ © Radovan Dávid, 2012.
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
Řešení sporů – úvod I. konzultace Naděžda Rozehnalová Tereza Kyselovská.
Mediace a jiné formy alternativního řešení rodinněprávních konfliktů.
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
ROZVOD © Zdeňka Králíčková, 2009.
Řešení sporů – úvod I. konzultace Naděžda Rozehnalová.
ŘEŠENÍ SPORŮ. PRAMENY ROZHODČÍHO PRÁVA. PŘEDNÁŠKA č. 6.
Právní aspekty života LGBT lidí v České republice Mgr. Martina Štěpánková, PROUD Seminář pro sociální pracovníky „LGBT lidé a sociální práce“, Jihlava,
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Institut ochránce práv dětí
Občanskoprávní rámec problematiky domácího násilí
Finanční arbitr 26. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Sociální šetření a legislativa
OCHRANNÁ VÝCHOVA © Radovan Dávid, 2012.
Specifické metody SP LS 16
Rodinné právo – vybrané otázky
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
4. hodina Systém práva 1. M Plán hodiny: Systém práva
Rodinné právo – vybrané otázky
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová Mediace Nová možnost mimosoudního řešení rodinných sporů Praha, 10 - 11 - 2009 Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová www.mediacekv.cz

V životě přicházejí situace, kdy si lidé nevědí rady se spory kolem sebe. Mediační kancelář www.mediacekv.cz

Mediace pomůže spory vyřešit. Metoda mimosoudního řešení sporů, kdy mediátor podporuje klienty při hledání vlastních efektivních a kreativních řešení konfliktu. Mediační kancelář www.mediacekv.cz

Mediace je podpora při hledání dohody V 70-80 % případů je dosaženo výsledné, pro všechny zúčastněné strany, přijatelné dohody. V ČR je legislativně mediace zakotvena v trestní oblasti od roku 2000. Od roku 2008 se realizuje v rámci pilotního projektu MPO v oblasti spotřebitelských sporů. Mediační kancelář www.mediacekv.cz

Rodinná mediace Mediační kancelář www.mediacekv.cz zlepšit komunikaci mezi členy rodiny zmírnit konflikty mezi stranami sporu vést k přátelským dohodám poskytnout kontinuitu kontaktů mezi rodiči a dětmi snížit sociální a ekonomické náklady rozchodu a rozvodu pro účastníky i státy zmenšit čas potřebný k vyřešení konfliktu Doporučení Výboru ministrů RE č. (98) o rodinné mediaci přijaté 21. ledna 1998 Mediační kancelář www.mediacekv.cz

Rodinná mediace Mediační kancelář www.mediacekv.cz Má být členskými státy EU podporována zejména pro zvláštní povahu rodinných sporů jmenovitě: skutečnost, že rodinné spory se týkají osob, které jsou v závislém a trvalém vztahu skutečnost, že rodinné spory vznikají v kontextu stresujících emocí a zhoršují je skutečnost, že rozchod a rozvod se týká všech členů rodiny, zejména dětí Evropská úmluva o výkonu práv dětí (zejména článek 13) Doporučení Výboru ministrů RE č. (98) o rodinné mediaci přijaté 21. ledna 1998 Mediační kancelář www.mediacekv.cz

Rodinná mediace Podpora státu při využívání mezinárodní mediace může být odpovědí na vzrůstající internacionalizaci rodinných vztahů. Stát musí poskytnou veřejnosti informace o mediaci, případně vytvořit síť mediačních center. Statistické údaje uvádějí, že se ročně v České republice rozvede 30 tisíc manželství, 40 tisíc dětí přichází o jednoho z rodičů. Český statistický úřad Mediační kancelář www.mediacekv.cz

Rodinná mediace Mediační kancelář www.mediacekv.cz Dočkají se zákona o mediaci v občansko- právním řízení? Mediační kancelář www.mediacekv.cz