Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Advertisements

Pythagorova věta Mgr. Dalibor Kudela
EU ICT2/1/1/9 Člověk a svět práce - 4.,5. ročník  Téma: V zimním lese – práce s papírem, práce ve skupině  Průřezová témata: enviromentální výchova,mediální.
Mgr. Vlastislav Kučera přednáška č. 10.  Polohování ◦ Absolutní polohování  Vlastnosti ◦ umístění ◦ display ◦ visibility.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Výroba kuchyňské chňapky Procvičení ručního a strojového šití.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – LÉTACÍ POKUSY
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Matematika Povrchy těles.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
Balení pro výrobu miminka nebo batolete v košilce
Mgr. Vlastislav Kučera 4. přednáška.  vícenásobná pozadí  velikost pozadí  zobrazení pozadí  gradienty.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
EU ICT2/1/1/8 Člověk a svět práce - 4.,5. ročník Téma: Barevné deštníčky – práce s papírem Průřezová témata: enviromentální výchova,mediální výchova,
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Objemy a povrchy těles základní přehled vlastností a vztahů
Hradčanské náměstí Textová pole a obrázky (přesné rozměry i umístění) v prezentaci.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Za předpokladu použití psacích potřeb.
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA RYB – FILETOVÁNÍ RYB
stavebnictví Konstrukce Montáž obložkové zárubně (STA11)
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
EU ICT2/1/1/18 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Kopretiny samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.
Anděl Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Potřebný inventář Žák si přinese: ostrý vykosťovací nůž utěrku
Výroba čepice z novinového papíru
Volné rovnoběžné promítání - řezy
Jak pracovat s vodováhou
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Strašidelné okno.
 Základní údaje obdélníka  Obdélníkové tvary  Základní údaje kvádru  Kvádrové tvary Obdélník, kvádr.
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování technického výkresu.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
Kánon hlavy (Profil) Základní pravidla pro kresbu portrétu
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
PORTRÉT EN FACE (ánfas)
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování jednoduchého technického výkresu.
Řezání – pily Druhy pil Řezání patří k základním truhlářským úkonům.
PČ_010_Práce s papírem – baňka na stromeček
Kvádr Síť, povrch, objem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Krychle Síť, povrch, objem
Rozměrové dělení konstrukčních materiálů
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_32-05 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Povrch kvádru Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI_A_ UPRAVA _VLASU_ A_ VOUSU_13 Název školy Střední škola služeb,
Úprava publikací Papír a formáty publikací Volba písma Délka řádek Sazební obrazec Zrcadlo sazby.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Matematika pro 9. ročník Jehlany – příklady – 2. Jehlan Vypočítejte objem pravidelného trojbokého jehlanu vysokého 5 cm, s podstavnou hranou 6 cm (vyjádřete.
2.10 Goniometrické funkce ostrého úhlu ve slovních úlohách 2 GONIOMETRIE Mgr. Petra Toboříková, Ph.D. VOŠZ a SZŠ Hradec Králové, Komenského 234.
Narcis Práce s textilem.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VY__III/2__INOVACE__194 Pracovní činnosti KYTIČKY Z PAPÍRU.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY__III/2__INOVACE__192 Pracovní činnosti Tea Bag Folding Kytička.
ing. arch. Vladimíra Jínová
Náramek Shamballa Praktické činnosti
Tělesa –čtyřboký hranol
magnetické pole zesílené magnetické pole zeslabené
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví 3. téma
VY_32_INOVACE_050_Povrch a objem hranolu
Matematika pro automobilní obory 15. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha
Náramek Shamballa Praktické činnosti
36 VÁLEC.
Transkript prezentace:

Názorný postup při balení bonboniéry jako výukový materiál pro žáky učebního oboru prodavač.

Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír tupý nožík na zkroucení stuhy stuhu, lýko obalový materiál

Obalový materiál tenký balicí papír s jednostrannou hladkou úpravou velikost přířezu: šíře = 2 šíře bonboniéry + 6 výšek bonboniéry délka = 1,5 délky bonboniéry

Bonboniéra Tvar - obdélník Rozměry – běžná velikost (28cm x 18cm )

Pracovní postup při balení bonboniéry před zákazníkem Na pracovní desku položíme připravený přířez papíru hladkou stranou dolů, kratší stranou (šířkou) k balicímu

2. Bonboniéru položíme do středu přířezu dnem dolů (délka bonboniéry je rovnoběžná se šířkou se šířkou přířezu)

3. Uchopíme protilehlé okraje přířezu a stiskneme je nad středem bonboniéry

4. Spojené okraje přířezu 2 – 3 krát přeložíme směrem dolů (v šíři 2 až 3 cm) a tím se vytvoří pevná manžeta, která vytvoří střed vrchní strany obalu.

5. Manžetu položíme na obal

6. Obal utáhneme uhladíme a na obou koncích dlaněmi a malíčky přehneme přířez kolem kratších stran.

Otočíme bonboniéru o 90° a prsty obou rukou přitiskneme papír k boční stěně bonboniéry směrem dolů

8. Levou rukou přidržujeme papír na boční stěně bonboniéry (v místě manžety)

Na bočních stěnách vytvoříme trojúhelníkový překlad

Zbývající část papíru přitiskneme k boční stěně bonboniéry směrem nahoru a prsty vyznačíme hranu, která určuje výšku bonboniéry.

11. Přečnívající část papíru přeložíme dovnitř

Stejný způsobem upravíme druhou stranu bonboniéry.

Pracovní postup při převazování bonboniéry : Odvineme potřebný kus vázačky ( na běžný typ bonboniéry přibližně 1,5m) 2. Uchopíme bonboniéru do levé ruky a vázačku o délce 10 cm podložíme pod palec levé ruky

Vázačku vedeme přes pravý horní roh víčka 4. Po dnu přes pravý dolní roh směrem nahoru

Po víčku přes levý spodní roh směrem dolů Po dnu přes levý horní roh směrem nahoru Přes víčko a levý horní roh směrem dolů

Po dnu přes levý spodní roh směrem nahoru Po víčku přes pravý spodní roh směrem dolů Po dnu přes pravý horní roh směrem nahoru

11. Konec vázačky podsuneme v místě, kde se vázačka kříží 12. Uvolníme z levé ruky část vázačky a ukončíme vázání.

Nejčastější se vyskytující nedostatky při balení a převazování bonboniéry nesprávně zvolený druh obalového materiálu nesprávně upravená velikost přířezu málo utažený papír pomačkaný papír protržený obal příliš pevné nebo příliš volné převázání

TEST

1.Jake pomůcky budete potřebovat? a) Ostré nůžky, stuha-vázačka a tupý nůž b Ostré nůžky, lepidlo, nůž pilka, sešívačka

2.Jak široká má být středová vázačka? a) 5 – 6 cm b) 2 - 3 cm

3. Jak je dlouhá vázačka na klasickou bonboniéru? a) 2,5 m b) 1,5 m Pokud jste úspěšně prošli testem přejeme hodně úspěchů při balení zboží v obchodě

4. Základní umístění bonboniéry na přířezu? a) Na středu přířezu. b Na okraji spodní hrany přířezu.

5. Jaké nedostatky se nejčastěji vyskytují při balení? a) Bílý papír pevně utažený. b) Nesprávně zvolený papír a nesprávná velikost papíru.

6. Jaké nedostatky se nejčastěji vyskytují při převazování bonboniéry? a) Příliš pevné nebo příliš volné převázání. b) Barevná stuha.

Pokud jste úspěšně prošli testem přejeme hodně úspěchů při balení zboží v obchodě

Ukončení výuky Děkuji za pozornost.