Naše Česko. Zdá se, že přichází konečně čas, kdy po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby, si většina občanů této země začíná plně uvědomovat,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak čelit korupci Principy a cíle Mgr. Jiří Dienstbier.
Advertisements

KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
ÚVOD DO ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I VÝVOJ NEZISKOVÉHO SEKTORU V ČR.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
POSTAVENÍ REVIZNÍHO LÉKAŘE V SOUČASNÉM SYSTÉMU VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ (zpracováno podle Calta,J.: Co ovlivňuje postavení RL v ČR, 5. Slovensko.česká.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
Co je to rovná daň? Žďár nad Sázavou, Třebíč, Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu ODS.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Právní stát je takový stát, ve kterém je vztah mezi občanem a státem vymezen pomocí práva dříve (např. v rodové společnosti) existovalo tzv. zvykové (obyčejové.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
Česká republika – demokratický stát
Česká republika Demokratický stát.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
STÁTY A JEJICH SESKUPENÍ
Charakteristické rysy československé demokracie
Vznik mezinárodní smlouvy
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Poválečné Československo
ÚSTAVNÍ PRÁVO A STÁTOVĚDA Státní občanství ČR a občanství EU
Výukový program:Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Rousínov, Uvidíme velké věci! Rousínov,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Demokracie a její hodnoty
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Naše Česko. Zdá se, že přichází konečně čas, kdy po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby, si většina občanů této země začíná plně uvědomovat,
20 let poté…………….. Zdá se, že po 20letech přichází konečně čas, kdy (po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby) si většina občanů této země.
POVALEČNÉ ČESKOSLOVENSKO
Odpovědnost Accountability Problémy demokratického vládnutí.
Případ stromkaři: vykořisťování pracovních migrantů ve státních lesích
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Protektorát Čechy a Morava
Co si představíš pod pojmem „socialismus s lidskou tváří“?
Dělba státní moci 1. Zákonodárná moc
Vznik mezinárodní smlouvy. Etapy vzniku platné mezinárodní smlouvy 1. Sjednání textu smlouvy 2. Schválení a autentifikace textu smlouvy 3. Souhlas se.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES Sociální ochrana zaměstnanců Přednáška č. 6.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jakub Hlávko Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_06.
Proklestění právní džungle – úkol desetiletí JUDr. Petr TOMAN.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
DEMOKRACIE. Co je to demokracie? Rozhodněte o pravdivosti následujících tvrzení: 1)Demokracie je ideál, s nímž většina politiků nesouhlasí. 2)V demokracii.
Korupce jako problém současné společnosti a politiky Vladimíra Dvořáková Letní škola výchovy k občanství… Olomouc,
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Stát Definice, funkce, typy.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_STAT Název materiálu: Stát Předmět:
MÉDIA A POLITIKA PŘÁTELSTVÍ BEZ ZÁRUKY?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Naše Česko..
Daně.
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Naše Česko.

Zdá se, že přichází konečně čas, kdy po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby, si většina občanů této země začíná plně uvědomovat, že po roce 1989 se nepostavili do čela této země ti nejschopnější, ale ti, kteří byli nejdravější a nejsobečtější, kterým šlo o to urvat pro sebe co nejvíc a brzy se dostat „za vodu“.

Konečně si lidé ve své většině začínají uvědomovat, že dnešní politický, mravní a kulturní a sociální úpadek způsobili takové jevy jako jsou: nedomyšlený, nebo schválně tak nastavený způsob privatizace. To, že kuponová privatizace přinesla zisk jen těm co byli „u válu“ a měli informace. Tunelování a rozkradení majetku, který tady vytvořili lidé práce za totality a který mohl tvořit dobrý základ pro hospodářské aktivity svobodné společnosti. Neschopný parlament, neprofesionalita státní moci a správy, právní džungle, nefunkční soudnictví, mafie všeho druhu, nevymahatelnost práva. Neschopní politici, kteří se rvou o pozice a na národ kašlou, neschopnost úředníků, korupce na všech stupních státního aparátu, zfalšované konkursy, fraška vysokého školství. Stav, kdy media nepřinášejí objektivní zprávy a informace, ale tendenční a filtrované mediální zvratky, psané na objednávku a určené k manipulaci veřejností.

Diktát prominentních politiků, kteří odmítají komunikovat s občany, jež považují za nesvéprávné hlupáky - to není demokracie! jež považují za nesvéprávné hlupáky - to není demokracie! Zase nám vládnou zkorumpovaní a pokřivení lidé. Zase platí, že každý má tolik práva, kolik si utrhl moci. A zase jsou ti nahoře rovnější než ti dole. A jsme tam kde platí:

V resortu SPRAVEDLNOSTI ČR Když někdo ukradne 1 miliardu, nic se mu nestane. Proč? Protože: když je potřeba dá: 2% (tj. 20 miliónů) policii, 2% (tj. 20 miliónů) policii, 3%, (tj. 30 miliónů) státnímu zástupci a pokud je to nutné tak 3%, (tj. 30 miliónů) státnímu zástupci a pokud je to nutné tak 5% tj. 50 miliónů) soudci. Někdo z nich to za ten obnos stopne. Někdo z nich to za ten obnos stopne. Zloděj rozdá 10% je z toho venku a zbude mu minimálně Když někdo ukradne , jde do vězení. Proč? Protože kdyby chtěl zloděj dát 2% policii,3% státnímu zástupci a 5% soudci, tj. dohromady tak to od něj nevezmou – nestojí o pár stokorun, když mají milióny! Tomu se tu říká „Právní stát“. Tomu se tu říká „Právní stát“.

Práce Marka Bendy stojí za pozornost nejen jako skutečně laciná cesta k titulu, ale i z hlediska toho, co je možné jako hotový text opakovaně obhájit," míní přední český akademik, děkan Fakulty informatiky Masarykovy univerzity Jiří Zlatuška. Bendova práce vůbec nesplňuje předpisy o rozsahu. Poslanec nejdříve vypracoval diplomovou práci, za niž obdržel magisterský titul. Pak ji jen převázal a bez jediné obsahové úpravy ji použil jako rigorózní, za niž se uděluje titul JUDr. Aby dosáhl předepsaného počtu 100 stran u rigorózní práce, raději zvětšil písmo a mezery mezi řádky. A takový výtečník, připomínající podvodníka, sedí v parlamentu. Nic jiného než poslance v životě ani nikdy nedělal! Nic jiného než poslance v životě ani nikdy nedělal!

Budou občané i nadále jen zírat na nenažranost mocných a jejich přezírání zájmu lidí? Budou občané i nadále jen zírat na jejich korupci, mafiánství. sobectví, rozkrádání zbytku republiky a dojení státní kasy, které byly vládnoucí partou povýšeny na hlavní atributy režimu v ČR, který kamuflují jako demokracii? Pamatujte: čím slabší je demokracie, nebo její zbytky, tím větší je nebezpečí vzniku totality!