DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Alternativní zdroje podpůrných opatření
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Dotační politika Plzeňského kraje v oblasti kultury Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Plzeňského.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Koncepce podpory kultury a umění města Pardubice
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Změny v soutěži Vesnice roku
Transkript prezentace:

DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY Odbor kultury Magistrátu města Plzně 1

Program rozvoje kultury ve městě Plzni na léta 2009 -2019 Podle Programu rozvoje kultury má statutární město Plzeň vyhlašovat grantové programy na podporu kontinuální kulturní činnosti a jednorázových kulturních projektů (viz opatření 4.1.1. a 4.1.2.). Statutární město Plzeň prostřednictvím Odboru kultury Magistrátu města Plzně poskytuje dotace na podporu celoroční kulturní činnosti a realizace kulturních projektů, a to z jednoletých a víceletých grantových programů. 2

Grantový systém Odboru kultury MMP Jednoletý grantový program Celoroční kulturní a umělecká činnost Kulturní projekty Dvouletý grantový program Projekt „Živá ulice“ Čtyřletý grantový program KULT-Z KULT-S KULT-P 3

Jednoletý grantový program - 2012 Grant na podporu, rozvoj a prezentaci celoroční kulturní a umělecké činnosti pro rok 2012 (uzávěrka: 31. 10. 2011) Grant na podporu kulturních projektů pro rok 2012 (uzávěrka: 30. 11. 2011) – témata: Veřejný prostor města jako místo pro umělecká díla a kulturní animace Umělecká produkce plzeňských žáků a studentů (ZŠ, ZUŠ, SŠ a VŠ) a podpora začínajících autorů Kulturní produkce menšin a multikulturní projekty pro menšiny, projekty pro handicapované a seniory Kultura jako nástroj uchování kulturních hodnot s důrazem na podporu místní tradiční lidové kultury 4

Přehled dalších finan. zdrojů v oblasti kultury a volnočasových aktivit - 2012 SUBJEKT ZAMĚŘENÍ / DRUH DOTACE/PŘÍSPĚVKU MAX. VÝŠE 1 DOTACE/CELK. VÝŠE FINANČNÍ ALOKACE TERMÍNY Nadační fond pro kult.aktivity občanů MP nadační příspěvek na kulturní aktivity 100 tis. Kč 400 tis. Kč průběžně (po celý rok) Nadační fond pro vzdělávání a mimoškolní činnost nadační příspěvek podpora vzdělávacích programů a mimoškolních aktivit dětí a mládeže 100 tis. Kč/ročně 1,2 mil. Kč 1.kolo – do 30.12.2011 2. kolo – do 15. 5. 2012 Nadace 700 let města Plzně nadační příspěvek na kult.projekty jednoletý grant není / 800 tis. Kč není známa vyhlášení: 2012 5

Přehled dalších finan. zdrojů - 2012 SUBJEKT ZAMĚŘENÍ / DRUH DOTACE/PŘÍSPĚVKU CELK. VÝŠE FINANČNÍ ALOKACE TERMÍNY Odbor školství, mládeže a TV MMP Jednoleté granty Podpora primární prevence sociálně patologických jevů, Plzeň – univerzitní město aj. např. Plzeň-univerzitní: 0,5 mil. Kč Vyhlášení: září 2011, uzávěrka: 30.12.2011 Odbor prezentace a marketingu MP Jednoleté granty Podpora rozvoje cestovního ruchu 750 tis. Kč 31.10.2011 Komise pro partnerská města a evropské záležitosti Partnerská města, evropská dimenze Neinvestiční dotace na realizaci jednotlivých akcí 500 tis. Kč průběžně (po celý rok) 6

Přehled dalších finan. zdrojů v oblasti kultury a volnočasových aktivit - 2012 SUBJEKT ZAMĚŘENÍ / DRUH DOTACE/PŘÍSPĚVKU TERMÍNY Komise pro prezentaci města a cestovní ruch přínos projektu pro prezentaci města Plzně v oblasti cestovního ruchu a v posílení image města průběžně (po celý rok) Městské obvody Komise jednotlivých RMO, kulturní výbory aj. – dle přijatých žádostí o podporu viz internet 7

Zdroje informací o dotacích Město Plzeň: www.plzen.eu (Život v Plzni > Granty a dotace) www.nadace700.cz (Nadace 700 let města Plzně) www.umo1.plzen.eu, www.umo2.plzen.eu, www.umo3.plzen.eu, www.umo4plzen.eu (MO 1-4) Ostatní zdroje: www.kr-plzensky.cz (Plzeňský kraj) www.prazdrojlidem.cz (Program Plzeňského Prazdroje, a.s.) www.mkcr.cz (Ministerstvo kultury ČR) www.culturenet.cz (Institut umění – Divadelní ústav) 8

Děkuji Vám za pozornost. PhDr. Květuše Sokolová Odbor kultury MMP Magistrát města Plzně Kopeckého sady 11 306 32 Plzeň sokolova@plzen.eu www.plzen.eu 9