Beton University 2012 – Pohledový beton

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

I/42 BRNO, VMO DOBROVSKÉHO B MOST HRADECKÁ
Dobrý den, vítejte ve firmě
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Stavitelství 4 Betonové stropy
Název operačního programu:
Princip monolitické konstrukce
Železobetonová stropní konstrukce vylehčená keramickými tvarovkami
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
3.4 Jednosnímková metoda Základní pojmy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Prostý beton - Uplatnění prostého betonu Charakteristické pevnosti
Beton University 2011 – Pohledový beton
Název operačního programu:
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Panel – montovaný železobetonový prvek
Prof. Ing. Milan Holický, DrSc.
Pozemní stavitelství II
Zahoření komína Ing Jan Mareček.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název operačního programu:
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Tlak v praxi (Učebnice strana 89 – 90)
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy(STA16) Vývoj
Úvod do managementu 1. seminář
Návrh a konstrukce otopných ploch II
Easycrete ® Ing. Vladimír Veselý Plzeň
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Vypočítej 1. Hmotnost tanku je 38 t. Celková styková plocha pásů se zemí je 490 dm2. Jaký tlak způsobuje tank na vodorovnou plochu? 2. Jaký tlak způsobuje.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Bílé vany - zásady provádění, příklady realizací
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Jak specifikovat beton a další produkty
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Otvory v nosných stěnách
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Princip spřažené konstrukce
LUXFERY zděné na maltu.
5. Seminář Beton University, Plzeň Petr Krejča STEELCRETE Příklady použití v praxi Petr Krejča.
TDI – Sádrokartonové příčky
Pohledový beton specifikace Ing. Vladimír Veselý - BETOTECH
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
TDS – Stavební systém MEDMAX
Prefa-monilitické žb stropy spřažené deskové
Vady vzniklé chybným prováděním betonových konstrukcí
Pravidelný n-boký hranol - příklady
Zhotovování příček a dělících stěn
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
04-03/AWT-BA HERZ- ROHR PE-RT pro domácí rozvody a podlahové topení.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice Autor.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_22-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-06 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Zvláštní druhy betonu VY_32_INOVACE_02_031
Aby byla podlaha bezproblémová…
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Výhody stolního tenisu v areálu dětského hřiště
Transkript prezentace:

Beton University 2012 – Pohledový beton

Beton University 2012 – Pohledový beton Základní údaje o firmě PERI Firma působí na trhu v ČR od roku 1992 Nejvýznamnější dodavatel bednění, lešení a služeb 2 sklady materiálu, 4 technické kanceláře V současné době máme cca 140 zaměstnanců PERI celosvětově Založena v Německu roku 1969 Působíme v 50 zemích po celém světě

Beton University 2012 – Pohledový beton Předpoklad splnění představ investorů a architektů o pohledových plochách Jasné zadání Klasifikace pohledových ploch Textura povrchu, popis systému a pláště bednění Zabarvení Rozvržení ploch Tvorba spár, hran, sepnutí a spínacích míst, doplňkových rozměrů v bednění, počet vzorových ploch, volba referenční plochy V praxi velmi složité 3

Volba bednicího systému - stěny Beton University 2012 – Pohledový beton Volba bednicího systému - stěny Rámové bednění Výrobním programem definovaná rozměrová řada panelů s pevně danými body spínání, únosností a přesnými pravidly používání Rámové bednění je tvořeno ocelovým rámem s povrchovou úpravou ve kterém je vsazena překližka s povrchovou vrstvou z fenolové pryskyřice Rámové bednění je plně pronajímatelný systém PERI disponuje 3 základními systémy rámového bednění pro velmi široké použití: TRIO – nejpoužívanější systém v ČR, vysoká únosnost DOMINO – lehčí systém pro nižší výšky betonáže MAXIMO – novinka, snižuje pracnost proti ostatním systémům, vhodný pro pohledový beton

Beton University 2012 – Pohledový beton Stavba se systémem TRIO - FN Hradec Králové

Beton University 2012 – Pohledový beton MAXIMO – jediné rámové skutečně pohledové bednění

Beton University 2012 – Pohledový beton Stavba se systémem MAXIMO – ČVUT

Beton University 2012 – Pohledový beton Stavba se systémem VARIO – KIC Hradec Králové

Beton University 2012 – Pohledový beton Rámové bednění - stropy Panelové hliníkové bednění SKYDECK Zanechává otisk rámu a odbedňovací lišty Vhodný pro velké plochy bez průvlaků Patentovaný systém s padací hlavou umožňující odbednění již druhý den (v závislosti na betonu, tloušťce stropní desky a klimatickým podmínkám) Nejtěžší díl váží 15kg Vysoká rychlost montáže v min. počtu pracovníků

Beton University 2012 – Pohledový beton Stropní bednění SKYDECK – otisk bednění

Beton University 2012 – Pohledový beton Závěrem několik rad ke zpracování betonu: vyzkoušet kvalitu pohledového betonu na méně exponovaném místě zajistit dodávku betonu stejných parametrů po celou dobu výstavby zamezit přestávkám při betonáži sypání betonu z velké výšky způsobuje rozpad směsi a zanechává velké množství bublin, navíc ostřikuje plochu bednícího pláště ve výšce, kde cementové mléko zaschne dřív než jej pohltí stoupající masa betonu doporučuje se betonáž ve vrstvách s výškou do 50 cm, u husté výztuže 30 cm zajistit omezení výšky volného pádu betonu u vysokých stavebních dílů na max. 1,5m pomocí padacích trubek 11

Beton University 2012 – Pohledový beton beton se plní od středu, nikoliv proti bednění pokud se díly betonují po částech, je nutné včas pokračovat, aby se vrstvy navzájem homogenicky spojily odborně hutnit beton následně chránit proti vyschnutí a vychladnutí – zavěšením plachet se schopností zadržovat vodu Neodbedňovat za deštivého počasí. Hrozí nebezpečí prokvétání způsobené stékající dešťovou vodou. Před odbedněním po dešti, odčerpat vodu z vrcholu stěny (bazén). V případě velmi vysokých a nízkých venkovních teplot betonáž neprovádět 12

Beton University 2012 – Pohledový beton Děkuji za pozornost www.peri.cz