Využití vizualizeru ve výuce Základní škola Ostrava-Stará Bělá Ing. Radim Krejčíček Ing. Zdeňka Javorková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

hardware pro 6. ročník Ing. Zdeňka Javorková
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Základy fotografování kompozice snímku
Tato prezentace byla vytvořena
Identifikátor materiálu: EU
Základní jednotka PC Obr. 1.
Vstupní a výstupní zařízení
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Základy počítačů a kancelářský software
Základy digitální fotografie
PC komponenty.
Multimédia ve vzdělávání VIDEO Litomyšl.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Technické údaje. * Při výběru fotoaparátu máme možnost volit mezi velkým množstvím přístrojů. * Vodítkem při výběru toho pravého mohou být kromě ceny.
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
MP5 přehrávač MP5 přehrávač s 3 palcovým QVGA displejem. Vychutnejte si videoklipy, filmy nebo hudbu kdekoliv se budete nacházet.
Opakování učiva pro 7. ročník
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Digitální fotoaparát
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Digitální fotoaparáty, kamery a skenery
Digitální fotoaparáty
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
Ondřej Kostka 3IT.  Je technologie pro zachycování, zaznamenávání, přehrávání, přenos a obnovu pohyblivých obrázků používající elektronické signály nebo.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Identifikátor materiálu: EU
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
Užití skeneru.
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
NOKIA N93i. Hlavní funkce 3,2 megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss Nahrávání videa v DVD kvalitě rychlostí 30 snímků za sekundu Pomocí rozšiřitelné.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Digitální Fotoaparát Kodak EasyShare C1013.
Digitální fotoaparáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
HARDWARE Co je to ?.
INFORMATIKA 9 USB port III2 – I9- 12.
Multimédia Žlutířová Eva.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
25. září 2012 Hotel Mlýn Vílanec Zpracování videozáznamů Metodika v anglickém jazyce reg. č. CZ.1.07/1.3.50/
Grafická karta je součást počítače, která se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. je součást počítače, která.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
AV TECHNIKA - ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ Michal Bureš Mgr. Marcela Janíčková.
3.3 scanery.  zařízení, které slouží ke snímání grafických dat a k jejich ukládání do počítače v digitální podobě.  data ukládá ve formě obrázku i text.
PC základní jednotka.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Hardware číslicové techniky
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Opakování učiva pro 7. ročník
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

Využití vizualizeru ve výuce Základní škola Ostrava-Stará Bělá Ing. Radim Krejčíček Ing. Zdeňka Javorková

Technická data vizualizeru EPSON ELPDC11 Snímač: CMOS 5 Mpixel Objektiv: F = 2,8 Zobrazovací plocha: 29,7 x 41,9 cm Zoom: 10x digitální Výstup: analogový (SXGA, WXGA, XGA), USB: QVGA/VGA/SVGA/XGA/UXGA, kompozitní: NTSC/PAL Frekvence snímků: až 30/s Vnitřní paměť: 1 GB Typ paměťové karty: SD Příkon: 14,5 W

Možnosti využití ve výuce Náhrada zpětného projektoru Možnost snímání jakéhokoliv objektu nebo materiálu. Možnost připojení k běžnému mikroskopu pomocí dodávaného nástavce. Využití jako digitálního fotoaparátu, případně skeneru s možností okamžité projekce přes USB port, počítač a projektor i na interaktivní tabuli. Vizualizer umožňuje nahrávání videa. Snímky a videa je možno ukládat na vlastní SD kartu (není součástí balení).

Využití vizualizéru ve spojení s interaktivní tabulí Možnost okamžité úpravy snímaného obrázku, vkládání popisků. Ukládání snímků a videí z vizualizeru přímo do výukového materiálu.

Využití videa z vizualizeru Vizualizer ukládá video ve formátu mpg. Soubory je možno používat v původní podobě, případně je zpracovávat pomocí SW pro střih a úpravu videa.

Příklad využití – harmonické kmity Pro zkoumání harmonických kmitů jsme využili sestavu pro mechaniku - stativovou desku, stojanovou tyč, svorky, čepy, páku s nalepeným papírovým milimetrovým měřítkem, hranol s háčky a pružinu s praporkem. Při samotném pokusu není možné pouhým okem přečíst hodnoty amplitudy výchylky. Zachycené video tuto možnost nabízí.

Zachycení horní a dolní amplitudy

Zpracování videa Pokud chceme záznam kmitů použít pouze pro stanovení amplitudy výchylky, je možno soubor spustit v programu Tiny Player, který umožňuje krokování snímků a je volně stažitelný. ( player/)

Další využití ve spojení s mikroskopem Vizualizer je možno připojit k běžnému mikroskopu pomocí dodávaného nástavce.

Snímek pořízený vizualizerem spojeným s mikroskopem (dešťovka – příčný řez středem těla)