Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Nový školní rok začíná.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Dotační příležitosti.
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Konference Zdravá škola ve Zdravém městě Chrudim dne Spolupráce Zdravých škol a Zdravého města v Chrudimi.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Škola pro udržitelný život Seminář pro SEV, Pardubice
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Ve školním roce 2009 – 2010 získala naše škola finanční příspěvek z grantového programu Na zelenou, který vyhlásila Nadace Partnerství a jehož generálním.
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje ochrany životního.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Škola pro udržitelný život 2010 Michal Veselý, Jiří Kulich, Zuzana Eliška Veselá, Lucie Munzarová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Obnova vozového parku v České republice
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
ZŠ a MŠ Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434
Sviť sluníčko, sviť aneb bezpečná oáza Škola plná života, Zdravá škola Základní škola praktická Králíky, Nábřežní tel.:
Chaloupky o.p.s. Štoky,
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
Žijeme tu společně - děláme to pro sebe Základní škola a Mateřská škola Kocbeře, okres Trutnov t elefon web. stránky.
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Místní akční skupina Rakovnicko
Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 1 Úvod. Nízkoemisní zóna KLIMKOVICE 2 Úvod.
Dotační projekty Vysokého Mýta
1. setkání nového EKOtýmu Jubilejní Masarykovy ZŠ Sedliště
Environmentální výchova na ZŠ a MŠ Uhelná Příbram „Třídím! Třídíš! Třiď! Ať se nám tu dýchá líp!“
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Projekt Bezpečné cesty do škol ZŠ Praha 5 Košíře, Nepomucká 1/139 Eva Marková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Bezpečné cesty do školy – projekt pro města a obce v ČR
Chytrý Jihomoravský kraj ?
ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA, VZDĚLÁNÍ A OSVĚTA (EVVO)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, 1045 Kollárova
Místo pro život - Dětské hřiště v Nečíni
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy Autor: Název: Téma: Číslo projektu: ZŠ a MŠ Březno
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách
Transkript prezentace:

Bezpečně do školy aneb Děti mění svět

Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace Partnerství Na zelenou rozvojový program MŠMT Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty rozvojový program MŠMT Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty grantový program Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy Sever Škola pro udržitelný život grantový program Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy Sever Škola pro udržitelný život

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci zaměření na život v obci

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)  odpady

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)  odpady  spotřebitelství (úspory vody, šetrné výrobky)

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)  odpady  spotřebitelství (úspory vody, šetrné výrobky)  doprava (bezpečné cesty, dopravní řešení)

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)  odpady  spotřebitelství (úspory vody, šetrné výrobky)  doprava (bezpečné cesty, dopravní řešení)  veřejná prostranství (okolí školy, výsadba zeleně, herní prvky)

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)  odpady  spotřebitelství (úspory vody, šetrné výrobky)  doprava (bezpečné cesty, dopravní řešení)  veřejná prostranství (okolí školy, výsadba zeleně, herní prvky)  interpretace místního dědictví (naučné stezky, informační tabule)

Proč Škola pro udržitelný život? zaměření na život v obci zaměření na život v obci  energie (alternativy, úspory)  odpady  spotřebitelství (úspory vody, šetrné výrobky)  doprava (bezpečné cesty, dopravní řešení)  veřejná prostranství (okolí školy, výsadba zeleně, herní prvky)  interpretace místního dědictví (naučné stezky, informační tabule) čas na přípravu čas na přípravu

Krok za krokem

seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření)

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST)

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST)

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) schůzka se zástupci obce 2. března schůzka se zástupci obce 2. března

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) schůzka se zástupci obce 2. března schůzka se zástupci obce 2. března

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) schůzka se zástupci obce 2. března schůzka se zástupci obce 2. března činnosti s dětmi činnosti s dětmi

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) schůzka se zástupci obce 2. března schůzka se zástupci obce 2. března činnosti s dětmi činnosti s dětmi třetí schůzka pedagogů 19. března (příprava plánovacího odpoledne) třetí schůzka pedagogů 19. března (příprava plánovacího odpoledne)

Krok za krokem seminář ke grantu 5. února v Pardubicích seminář ke grantu 5. února v Pardubicích první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) první schůzka pedagogů 12. února (seznámení s projektem, výběr zaměření) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) druhá schůzka pedagogů 26. února (definitivní zaměření = BEZPEČNOST) schůzka se zástupci obce 2. března schůzka se zástupci obce 2. března činnosti s dětmi činnosti s dětmi třetí schůzka pedagogů 19. března (příprava plánovacího odpoledne) třetí schůzka pedagogů 19. března (příprava plánovacího odpoledne)

My a bezpečnost

Mateřská škola - Bezpečně do školky s ježkem Cupíkem

MŠ - Bezpečně do školky s ježkem Cupíkem Grafomotorické cvičení - autodráha

MŠ - Bezpečně do školky s ježkem Cupíkem Jak se chránit na vycházce

MŠ - Bezpečně do školky s ježkem Cupíkem Provoz na silnici u ZŠ a MŠ – počítání aut

MŠ - Bezpečně do školky s ježkem Cupíkem Pracovní listy s dopravní tématikou

MŠ - Bezpečně do školky s ježkem Cupíkem Poznávání dopravních značek a hry s nimi

Základní škola - Bezpečně do školy

ZŠ - Bezpečně do školy Přemýšlení na úvod

ZŠ - Bezpečně do školy Kresba nebezpečného místa

ZŠ - Bezpečně do školy Návrh dopravní značky

ZŠ - Bezpečně do školy Příprava plánovacího odpoledne

ZŠ - Bezpečně do školy Příprava plánovacího odpoledne

ZŠ - Bezpečně do školy Příprava plánovacího odpoledne

ZŠ - Bezpečně do školy Příprava plánovacího odpoledne

ZŠ - Bezpečně do školy Příprava plakátů a jejich vyvěšení

ZŠ - Bezpečně do školy Příprava plakátů a jejich vyvěšení

ZŠ - Bezpečně do školy Vysíláme pozvánku v místním rozhlasu

ZŠ - Bezpečně do školy Mapování cesty do školy a nebezpečných míst

ZŠ - Bezpečně do školy Mapování cesty do školy a nebezpečných míst

ZŠ - Bezpečně do školy Mapování cesty do školy a nebezpečných míst

ZŠ - Bezpečně do školy Mapování cesty do školy a nebezpečných míst

ZŠ - Bezpečně do školy Připravujeme pohoštění na plánovací odpoledne

A co dnes?

pojmenujeme nebezpečná místa pojmenujeme nebezpečná místa

A co dnes? pojmenujeme nebezpečná místa pojmenujeme nebezpečná místa vybereme nejpotřebnější místa vybereme nejpotřebnější místa

A co dnes? pojmenujeme nebezpečná místa pojmenujeme nebezpečná místa vybereme nejpotřebnější místa vybereme nejpotřebnější místa rozmyslíme řešení rozmyslíme řešení

Hurá na to!