Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03"— Transkript prezentace:

1 Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízeních. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.

2 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Bezpečně na silnici Autor: Mgr. Irena Miklová Vytvořeno: Ročník: a 2. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh: Jsem školák Téma: Cesta do školy Pomůcky: Pouzdro, papír, PC, dataprojektor, karty Media Dida Anotace: Žáci shlédnou prezentaci. Prezentace může být použita jako úvod do učiva či jeho závěrečné opakovaní. Může být využita i v hodinách VV, při kresbě výkresů na soutěž „Bezpečně v silničním provozu“. Některé objekty použité v této práci jsou součástí SW Microsoft® Office. Zdroj: Text je vlastní originální tvorbou autora.

3 Chodec se pohybuje po pozemní komunikaci pěšky
tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy, ruční vozík pohybuje se na lyžích, kolečkových bruslích, pomocí ručního či motorového vozíku pro invalidy vede kolo, motocykl, psa

4

5

6

7

8 I ty se snaž řídit těmito pravidly!
Chodec dodržuje tato pravidla: chodí po chodníku po jeho pravé straně kde není chodník, chodí po jeho levé krajnici nebo co nejblíže při levém okraji vozovky (nejvýše dva vedle sebe) přechází přes vyznačený přechod pro chodce (po jeho pravé straně) před vstupem do vozovky se přesvědčí, zda může přejít na druhou stranu – podívá se doleva, potom doprava a ještě jednou doleva přes silnici přechází vždy kolmo a plynule používá reflexní prvky mimo obec, za snížené viditelnosti i v obci I ty se snaž řídit těmito pravidly!

9 Práce s kartami MediaDida
učitel si předem připraví karty každému dítěti dá jednu kartu postupně děti pojmenují své značky vzpomenou, kde danou značku viděly v našem městě Práce s pracovními listy Datakabinetu učitel si předem stáhne, nakopíruje pracovní listy Datakabinetu společné vypracování či lepení do sešitu použít jako domácí úkol či pro práci v rámci školního projektu „ Bezpečnost v ročních obdobích“


Stáhnout ppt "Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03"

Podobné prezentace


Reklamy Google