Software Dělení programů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Advertisements

Informatika, základní pojmy
Alternativa k MS Office leden Historie OpenSource Office Star Office –německá firma Star Division od roku 1994 OpenOffice –StarOffice přechod k.
Složení počítače a základní pojmy
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
Software – aplikace, programy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Systémový software Aplikační software
Referát č.8 Jakub Pelikán
Ing. Bohuslava Vitekerová
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Význam a rozdělení software
Otázka č. 8 Ingrid Vyroubalová.  Veškeré programové vybavení počítače  Určeno pro interakci s uživatelem  Využívá grafické rozhraní (GUI) (MS Office,
Opakování učiva pro 7. ročník
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software Aplikační programy.
Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Počítačová grafika a prezentace 1 Radek Pinc
Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů v počítači. Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů.
Programové vybavení počítače
Opakování hardware a software.
Opakování učiva pro 8. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Evropa ochrana přírody
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Referát č.8 Daniela Venusová.
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100 Mb/s.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Prezentační software Vypracovali: Zdeněk Zych Jonáš Fiala Adam Ratkovský.
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
FORMÁTY DATOVÝCH SOUBORŮ
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Rozdělení software podle účelu 2
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
SOFTWARE II Aplikační software.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Aplikačné programy Základné užívateľské programy na prácu s textom a grafikou rozdelenie: TEXTOVÉ EDITORY TABUĽKOVÉ EDITORY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY GRAFICKÉ.
Opakování učiva pro 7. ročník
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Opakování učiva pro 8. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Software Dělení programů

Software = programy Systém Kancelářské ( textový editor, tabulkový kalkulátor, prezentace) Grafické, fotografie Audio, video Internet (prohlížeče) Antivirové Hry, výukové programy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Systém = Systémový software V současné době je základním programem v počítači jádro, které je součástí operačního systému Operační systém = základní program, který musí být součástí každého počítače např. Windows Linux Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Aplikační software LibreOffice umožňuje využít počítač uživatelem k užitečné činnosti např. Microsoft Word LibreOffice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Kancelářské programy (balíčky) LibreOffice (OpenOffice) Writer – textový editor Calc – tabulkový procesor Impress – prezentační nástroj Draw – grafický editor Microsoft office Word - textový editor Excel - tabulkový kalkulátor PowerPoint – prezentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Grafické programy grafické programy umožňují uživateli kreslit a upravovat grafické soubory vektorový grafický editor – PDF Např. program CorelDraw a specializované vektorové editory se používají pro technické kreslení (anglicky Computer Aided Design, CAD) bitmapový grafický editor - mají koncovky JPEG, PNG, GIF Např. GIMP nebo Adobe Photoshop , … Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

V programu Inkscape -vektorový grafický editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Úprava fotografií Zoner Photo Studio IrfanView Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Audio, video Windows Media Player Winamp KMPlayer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Webové=Internetové prohlížeče Nejpoužívanější prohlížeče v jednotlivých zemích Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Opera Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Antivirové programy počítačový software, který slouží k identifikaci, odstraňování a eliminaci počítačových virů a jiného škodlivého software AVG – antivirový systém od české firmy AVG Technologies avast! – český antivirový program od firmy ALWIL Software Microsoft Security Essentials – bezplatný antivirus i pro menší podniky Norton AntiVirus – produkt firmy Symantec pro domácí uživatele ESET NOD32 Antivirus – slovenský komerční antivirový program Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Hry a zábava Programy pro zábavu i poučení Počítačové hry Video hry – herní konzole Internetové hry On line hry po internetu Po síti Adventury, akční hry, sportovní, simulátory, budovatelské strategie, … Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Výukové programy Programy podle předmětů ve školních osnovách, často i ve spojení s interaktivní učebnicí Matematika, Český jazyk, Anglický, Německý jazyk, Zeměpis …. Firmy zabývající se výukovým softwarem Nakladatelství Fraus, Terasoft, Nakladatelství Alter, Nakladatelství Nová škola, LANGMaster, Tobiáš a další.… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Zdroje informací Obr.1 .: Konstantin Rotkevich 2007. citace 14.9. 2012 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Inkscape0.45.png Ostatní obrázky jsou u klipartů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.