Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
ECVET v Programu celoživotního učení
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Výsledky českého předsednictví v Radě EU 29. června 2009, Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha
Co nového v Karpatské úmluvě? Mgr. Jana Vavřinová Ministerstvo životního prostředí Rožnov pod Radhoštěm, 9. – 10. června 2008.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Liberec 9. října 2008.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Obnova vozového parku v České republice
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
S€PA – platební služby pro €vropany Česká národní banka Praha, 21. září 2010 Ing. Tomáš Hládek, ředitel sekce peněžní a platebního styku Česká národní.
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
5. března 2015 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009 Odbor komunikace Webový portál CZ PRES České Budějovice,
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Aktivity PR VZ NSP II. Vyladění vizuální identity VZ a tvorba PR materiálů a předmětů 2 Manuál vizuální identity a šablony dokumentů 1. set propagačních.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Předsednictví ČR v Radě EU Tereza Grünvaldová Úřad vlády ČR Odbor komunikace.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Brno 25. listopadu 2008.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Ing. Stanislava Správková
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Vítejte na třetí místní konferenci
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Odbor pro udržitelný rozvoj
Transkript prezentace:

Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro přípravu předsednictví Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro přípravu předsednictví

Organizace příprav a výkonu předsednictví Administrativní zajištění –centrální koordinační mechanismy v útvaru MVEZ Výbor Evropské unie na vládní a pracovní úrovni Sekce předsednictví ČR v Radě EU Centrální organizační skupina Kulatý stůl komunikace –dočasné posílení státní správy v ČR a v zahraničí, zejména SZ Brusel

Organizace příprav a výkonu předsednictví Finanční zajištění –pro období let 2007 – 2009 vláda vyčlenila částku ve výši 1,9 mld. Kč pro přípravu a výkon předsednictví (koordinace, bezpečnostní opatření, centrálně organizovaná příprava úředníků, posílení státní správy atp.) –další prostředky budou vynaloženy z kapitol jednotlivých ministerstev –úsilí o získání finanční účasti také z regionů –podíl Generálního sekretariátu Rady EU –zapojení privátního sektoru formou sponzorství

Organizace příprav a výkonu předsednictví Vzdělávání a příprava pracovníků ve státní správě –Institut státní správy a Centrální registr –od ledna 2006 platný Národní vzdělávací program Specializované jazykové kurzy Kurzy k problematice Evropské unie a předsednictví –studijní cesty a semináře k tématice předsednictví pořádané ve spolupráci s členskými státy, jež v nedávné době předsednickou funkci vykonávaly či právě vykonávají

Organizace příprav a výkonu předsednictví Zasedání a konference na území ČR –11 neformálních zasedání Rady na území ČR přibližně dvě třetiny budou umístěny do regionů  probíhá analýza možností v oblasti ubytování a konferenčních prostor v jednotlivých regionech návrh kalendáře zasedání a míst konání schválen Výborem EU na vládní úrovni a jeho finalizace proběhne ve spolupráci s GS Rady –160 – 180 zasedání a konferencí na nižší politické a expertní úrovni

Organizace příprav a výkonu předsednictví Koncepce komunikace a prezentace předsednictví v Radě EU –zásadní dokument schválen v červenci 2007 Výborem pro EU na vládní úrovni –zahrnuje: definici principů komunikace a jejích cílů cílové skupiny komunikace nástroje komunikace koordinační mechanismus komunikace

Organizace příprav a výkonu předsednictví Nástroje komunikace a prezentace –Motto - „Evropa bez bariér“ –prezentace prostřednictvím internetové stránky –logo CZ PRES a jednotný vizuální styl –další formy prezentace propagační předměty a dary výzdoba jednacích prostor tiskoviny práce s médii doprovodné kulturní a společenské akce v ČR i v zahraničí

Organizace příprav a výkonu předsednictví Zapojení ZÚ do přípravy a výkonu CZ PRES –Spolupráce mezi ZÚ a SPP při získávání zkušeností ČS s výkonem předsednické funkce –Konání kulturních a společenských akcí u příležitosti zahájení a ukončení CZ PRES –Monitoring médií a politických postojů v dané zemi k CZ PRES před jeho zahájením a v jeho průběhu

Děkuji Vám za pozornost Děkuji Vám za pozornost Sekce pro předsednictví ČR v Radě EU: tel: , Úřad vlády, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1